Silent Hill

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jun 30, 2007 12:13 pm

За мен най-силната сцена е двата вида завръщане е къщата накрая. И музиката тогава беше трепач.

Един успешен филм далеч не е меродавен. Просто за един такъв има Томб райдър, има Резидент Ивъл, има чичо Уве и т.н. А тази година ще има и Хитмен, който СИЛНО ЩЕ СМЪРДИ.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 30, 2007 12:17 pm

Roland wrote:И после разправяй, че гейм-адаптациите не могат да бъдат изкуство :roll:
Естествено, че е изключение. Жалко за което. Иначе сега същият пич прави Онимуша май...
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jun 30, 2007 12:25 pm

Е Онимуша може да стане готино, стига да наблегнат на битките и да вземат готин азиатец. За съжаление Джет Ли казал, че повече няма да прави маршъл артс филми :lol:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jun 30, 2007 1:31 pm

Muad_Dib wrote:Е Онимуша може да стане готино, стига да наблегнат на битките и да вземат готин азиатец. За съжаление Джет Ли казал, че повече няма да прави маршъл артс филми :lol:
Излъгал е. Скоро ще излезе "War" с него и Джейсън Стейтъм. Макар че за Джет Ли филм с бойни изкуства е нещо от сорта на "Герой" или "Манастирът Шао Лин". Такива като "Целувката на дракона" според него са екшъни. А иначе, за движенията на онзи Саманосуке в третата игра се е погрижил Дони Йен - мисля, че от него по-подходящ трудно ще се намери - имал е няколко спаринга с Джет Ли и все наравно са свършвали... Играе в "Блейд 2", "Герой" и в още доста бойни филми. А и мяза на героя... А и от него по-добър хореограф трудно ще се намери.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jun 30, 2007 1:38 pm

За къв ви е Джет Лий в Онимуша, при положение, че лицето на игрите е Такеши Канеширо?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jun 30, 2007 7:50 pm

Yan wrote:За къв ви е Джет Лий в Онимуша, при положение, че лицето на игрите е Такеши Канеширо?
Де`а знам... Гледал съм само един филм с Канеширо и не ме израдва много. Друго си е Дони Йен - освен другото, ще направи перфектна хореография, а и ще си направи сам каскадите.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jun 30, 2007 7:56 pm

tigermaster wrote:
Yan wrote:За къв ви е Джет Лий в Онимуша, при положение, че лицето на игрите е Такеши Канеширо?
Де`а знам... Гледал съм само един филм с Канеширо и не ме израдва много. Друго си е Дони Йен - освен другото, ще направи перфектна хореография, а и ще си направи сам каскадите.
Безсмислено е да сменяш актьор, който е лицето на франчайза. При това по нищо не отстъпва на споменатите.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sat Jun 30, 2007 9:57 pm

И на мен доста ми хареса филма,но скоро ако имам време ще го гледам пак,че сефтето ми беше със слушалки,а не бях свикнал да имам такива неща по ушите и през цялото време ме дразнеха и някои моменти ги пропусках.Понеже не съм играл игрите и не съм осведомен,може ли някой да ми обясни
Spoiler: show
защо не успяха да се върнат в Истинския свят ами си останаха в паралелния?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 30, 2007 11:08 pm

Spoiler: show
Ми то това не е от играта, но обяснението е просто - Роуз умря, когато Кристабела я наръга, а Шерън, която без друго не беш истински човек, беше обладана от Демона накрая.

Вторият вариант е, че със самото си влизане в демоничния вариант на Сайлънт Хил, двете повече не са можели да излязат от него при никакви обстоятелства.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sun Jul 01, 2007 1:13 am

Фен съм на Silent Hill 2(другите не съм ги играл още). Филмът ми хареса. Имаше страхотна визия и атмосфера. Както и много намигвания към играта(търсене из чекмеджета, ровене в неприятни места, картите, фенерчето, пращенето, САУНДТРАКЪТ).
Но имам чувството, че ако не познавах играта не би ми харесал много. Сюжетът е доста тромав и на моменти нелогичен. Има много неща, които се случват просто за да покажат нещо, което го има в играта. Според мен
филмът разчита най-вече на атмосферата си(която е страхотна, признавам), но тя едва ли би уловила някой, който не е достатъчно запознат.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 01, 2007 1:18 am

Ми аз като го гледах, не знаех НИЩО за игрите. Всъщност именно ЗАРАДИ него се запознах. За мен и на ниво история е много силен, а по-протяжните моменти нагнетяват именно атмосфера.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Jul 01, 2007 8:47 am

Всъщност едно от най- слините неща във филма беше, че краят не стана съвсем ясен и остави място за размишление какво юсъщност се е случило.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jul 01, 2007 5:28 pm

Yan wrote:Безсмислено е да сменяш актьор, който е лицето на франчайза. При това по нищо не отстъпва на споменатите.
Лично според мен Канеширо отсъпва сериозно и на двамата по отношение на актьорското майсторство. За бойни умения няма смисъл да говорим - Дони Йен и Джет Ли са просто най-добрите бойци, явявали се на киноекрана. А това все пак е от огромно значение, когато се отнася за биткаджийска роля, каквато би трябвало да е тази на Саманосуке. Доколко е безмислено да сменяш актьора не знам, но ако не поканят Дони Йен поне да направи хореографията на битките, ще сбъркат много.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 02, 2007 1:41 pm

И на мен филма много, много ми хареса. А и с изключения на древната Абу Симбел, Сайлънт Хил е единствената игра която съм си цъкала самостоятелно и на кеф, през живота си. И бях много, много зарибена. Поради което, за мен, е най-добрата игра евър. Филма много добре предава тягос(т)ната атмосферата на играта и е също толкова "изпипан" колкото нея.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 03, 2007 10:07 pm

Добре, КОЛКО точно зле трябва да си, за да напишеш ТОВА ревю?! :shock: :shock: :shock: