Японистика :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Aug 07, 2007 7:23 am

Не знам още :wink:

Ениуей, как така тая година е станало, ако всяка година кандидатстваш? Балът е паднал ли, що ли? Щото ако е така, да не стане, че те очакват не твърде ЯРКИ персонажи в групата? ;р

И това с учителя нещо пак стана много мътно. То всеки може да издаде книга в днешно време, голем келепир, шо пък ше ти се извинява :mrgreen: Еле па книга-игра, за каквато вероятно става дума.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 07, 2007 3:37 pm

Сори за въпроса, нали, ако е зачекван на предната страница, която силно ме домързя да чета, но принципно японистиката, бидейки нещо КРАЙНО различно от западните филологии, няма да ти позволи да четеш/разбираш езика дори след втори курс, а след като ти и без тва не планираш да завършиш никое висше образование, за къв чеп изобщо я записа? Смисъл, културното инфо можеш да си го набавиш и от нета...
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 3:39 pm

Roland wrote:Сори за въпроса, нали, ако е зачекван на предната страница, която силно ме домързя да чета, но принципно японистиката, бидейки нещо КРАЙНО различно от западните филологии, няма да ти позволи да четеш/разбираш езика дори след втори курс, а след като ти и без тва не планираш да завършиш никое висше образование, за къв чеп изобщо я записа? Смисъл, културното инфо можеш да си го набавиш и от нета...
Йебане на първокурснички докато са млади и свежи :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Aug 07, 2007 3:46 pm

Записването е с цел рисърч за бъдещата книга на Алекс с японски сетинг, съвсем сериозно, това го пише няколко поста по-назад. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Aug 07, 2007 4:17 pm

Първокурсничките също влизат в рисърча :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 07, 2007 6:28 pm

Епа да беше записал библиотекарския ебати, на 20 момичета 3-4 момчета се падаха. Тамън там има и голяма библиотека, верно че с по-инфериорни автори но все пак. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Aug 07, 2007 11:32 pm

Честито:)

Мен също ме приеха японистика, но я бях писал под първото си желание. Тази година наистина сериозно са паднали баловете, явно комбинация от малкото студенти по принцип + всички се бутат за УНСС.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 07, 2007 11:38 pm

Това дава и някакъв отговор на Мор. :) Имало е години, в които направо имаше нулев прием.

А сега сме цели четири момчета - две от които: аз и Рандъм. :mrgreen: Честито и на теб, макар че звучиш все едно няма да го записваш?

Всъщност балът за Японистиката не е паднал толкова, сега проверих: с по-малко от десет стотни пада последните години. А аз все пак не кандидатсвам баш всяка, както е решил Мор. Късно се усетих. :roll: :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Aug 07, 2007 11:55 pm

Алекс, просто ми стана интересно, ти с какво си изкарваш прехраната? :D
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Aug 07, 2007 11:57 pm

Ако не му е първо желание на Сашо, не може да я запише и да иска.

Първото предполагам му е АФ
This is it. Ground zero.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Aug 08, 2007 12:00 am

Moridin wrote:Ако не му е първо желание на Сашо, не може да я запише и да иска.

Първото предполагам му е АФ
Всъщност АКО НЕ Я ЗАПИШЕ отпада от следващи класирания. Жоре не знам на кой свят живееш, но с изключение на НБУ където те класират за всите желания в останалите университети те класират на най-високото в списъка, за което имаш бал.

Ако не запишеш си губиш правото за участие във второ класиране и евентуално движение нагоре.

Edit: Освен ако СУ не се е либерализирало до немай къде, коет е леко съмнително.

Еdit 2:
Чл.34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 7 до 9 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
Last edited by Yan on Wed Aug 08, 2007 12:04 am, edited 1 time in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Aug 08, 2007 12:02 am

Бтв ТОЧНО това казах.

Трябва да запише първото си желание и не може да се откаже от него, освен ако се откаже изобщо от СУ.

Та нещо не си прочел.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 08, 2007 12:05 am

Random wrote:Мен също ме приеха японистика, но я бях писал под първото си желание.
Мор, формулирано така, звучеше все едно първото му желание е било с още по-висок бал от Японистиката ( :roll: ) и не му е стигнал на първо класиране.

Аз също можех да съм Английска, но тогава щеше да е съвсем очевидно защо съм там, така че щях да си мълча. :oops: :twisted:

Но съм си Японистика (Центъра по източни езици и култури се намира точно до Мола ми - и на една минута от нас 8-) ), така че си имам формално алиби (даже няколко успях да изброя) и ше замоля всички, които продължават (след като им отговорих) да натякват, че отивам само на лов за преживявания, занапред да завиждат наум. :lol: Мерси.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Aug 08, 2007 12:11 am

Глупости, веднага се разбира какво иска да каже Сашо - "балът ми стигна дори и за японистиката, но тя ми е второ желание и не мога да я пиша така и така".

Твойто тълкуване изобщо не вързва смисъл - тогава просто би казал нещо като "мен ме приеха японистика също, макар да ми беше второто желание, не успях за първото".

Точно както е формулирано, изобщо няма място за двусмислие какво има предвид.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 08, 2007 12:29 am

Ха-ха. :roll: :P Ше спори с многократен филолог. Наблюдавай собствените си цитати:
Мор wrote:"балът ми стигна дори и за японистиката, но тя ми е второ желание и не мога да я пиша така и така"
пак Мор wrote:"мен ме приеха японистика също, макар да ми беше второто желание, не успях за първото"
Кой от двата, въпросът е към всички, изглежда тъждествен на оригиналния?
Рандъм wrote:Мен също ме приеха японистика, но я бях писал под първото си желание.
Просто ти си знаел, че ше е АФ. Това не променя факта, че изразът на Рандъм е тотално сгрешен. Приет си японистика, когато си приет японистика. Иначе просто би ти стигнал балът. Между другото, както и Рандъм е наясно, няма никакъв смисъл да се пише все още елитната Японистика след АФ, където се влиза и с тройка. :)
Алекс, просто ми стана интересно, ти с какво си изкарваш прехраната?
Мистерия, нали? :lol: Аз всъщност вече не ям толкова, като почнах гладовете. 8-) Преди отиваше хилядарка на месец само за ядене и пиене (на фрешове и соци), така че сега бих могъл да си живея спокойно дори само със спестените от плюскане пари. :roll: