Очаквания за 2008

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 03, 2008 4:30 pm

Твое право е. Мен чикиите на Шаямалан не ме впечатляват още от втората насам. Всичките много стилни, всичките чудесно изиграни и всичките еднакво претенциозни и насилени. Всъщност май само Следите малко от малко ми допадна.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 03, 2008 4:33 pm

За слаби от петте му филма са само последните два, като Селото е по-скоро над средното равнище.

А Неуязвимият ми е любимият негов филм, както и обективно най-недооцененият. Сценарият и развръзката там бяха изкъртващи.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 03, 2008 5:04 pm

Пък на мен Селото ми хареса. Безсмислен за повече от едно гледане, но на първо ми хареса доста.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jan 03, 2008 5:26 pm

Селото е най-добрият след 6 ч-во за мен и хората, които държат на силния сюжет.
Я пак? Че то точно хората, които държат на силния, не даже бих казал на смисления, сюжет е най-вероятно да оплюят Селото.
Симеоне, от теб чуто словосъчетанието "претенциозен снобизъм" за някой друг, ме кара тихо да си връщам обяда в ъгъла...
:lol: :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jan 03, 2008 8:28 pm

По отношение на Шаямалан бих казал, че след "Неуязвимият" реших, че повече негови филми няма да гледам. "Шесто чувство" е и винаги ще бъде един от любимите ми филми, но "Неуязвимият" ми беше направо болезнен за гледане. Други филми на този режисьор не съм гледал, но, както казах, нямам и намерение.

По отношение на очакванията ми за тази година... Зависи какво ще ни внесат, понеже няма да чакам месеци след световната премиера за някой филм, ама... Ясно. Филмът за Индиана Джоунс ще е нещо интересно, макар че с това заглавие ми прилича на продължение на "Мумията". Което ме навежда на мисълта, че тази година наистина ще излезе продължение на "Мумията", при това с Джет Ли в ролята на злодея. Очаквам приятен фентъзи-екшън с много каскади... Общият филм на Джет Ли и Джеки Чан ще е тъп. Вероятно ще радва окото, но трябваше да оставят Юен Уо Пинг да го режисира, вместо да наемат режисьора на "Стюарт Литъл". Просто човек, правил досега само детски филми, не е готов да режисира истински боен филм, особено с имена като Ли, Чан и Юен. "Kung Fu Panda" ще е анимация с Джеки Чан като глас на Учителя Маймуна и ще е добре да се види. С Джет Ли и Натали Портман предстои започването на екранизация на приказката за Снежанка, която, според информацията в imdb трябва да бъде завършена тази година. Толкова за бойните филми, сега останалите очаквания... В трейлъра на "Хелбой 2" имаше повече екшън, отколкото в целия първи филм. Новият Батман ще е нещо убийствено, съдейки по трейлъра - сигурно най-добрият трейлър на комиксов филм, който съм виждал. "Железният човек" може и да е интересен. Песента в трейлъра ми е любима и ако я няма във филма или филмът е зле, ще съм много ядосан. "Суини Тод", ама той е от миналата година... Абе, и аз не знам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Thu Jan 03, 2008 8:51 pm

raiders of the lost ark
temple of doom
last crusade
kingdom of the crystal skull

както се вижда, заглавието залепва добре в шаблона и over the top концепцията.

иначе чакам с умерен оптимизъм това:
http://www.imdb.com/title/tt0425637/

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 04, 2008 1:47 am

Matrim wrote:
Селото е най-добрият след 6 ч-во за мен и хората, които държат на силния сюжет.
Я пак? Че то точно хората, които държат на силния, не даже бих казал на смисления, сюжет е най-вероятно да оплюят Селото.
Ми дай да видим. За мен филмът е веднага след 6-то ч-во като правилно изигран сюжет с достатъчно силна изненада. Макар аз лично да я бях предвидил и в двата случая.

На теб кво не ти хареса?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jan 04, 2008 3:14 am

Да видим...това, че изненадата е едновременно предвидима и дебилна? Но едно време достатъчно се дърлихме за тоя филм, затова най-добре си намери темата и я виж, защото на мен ми писна тогава да разтягам локуми на тази тема. :)

Но съм гледал Шесто чувство с пълното съзнание, че са ме оспойлили и знам обрата - пак ми се видя страхотен.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 04, 2008 3:52 pm

Намерих го. 8-) Получавам ли курабийка?
Matrim wrote:
Не съм сигурна как да тълкувам това, че проблемите идваха от "ненормалния", но за себе си го приемам от една страна като знак за това, че иначе подобно нещо би било изключено, и от друга като напомняне, че все пак хората не са всесилни и не могат да контролират всичко.
Аз го тълкувам като сценаристка немощ - ако не можеш да измислиш разумна причина най-лесното е да създадеш луд герой, който практически не се нуждае от разумна мотивация за действията си. Много по-интересно щеше да е ако някой по своя воля решеше да прекоси гората, а не подтикнат от действията на селския идиот. Все пак почти всички знаят, че идилии не съществуват и причината за това далеч не е в лудите хора, а в човешката природа.

Последният пост (по-горе) в оная тема ми допадна. Това означава ли обаче, че филмът не е добър? Никъде нямаше конкретно обвинение в нелогичност. Макар че, ако се замисля бегло, за чий пратиха точно сляпото момиче за животоспасяващите лекарства? Не трябваше ли да отиде някой от старейшините? Ето тва вече изглежда като жестока дупка и ако никой не го обясни, сваля оценката на филма.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Sat Jan 05, 2008 1:39 pm

Какво можем да чакаме, значи Харито 6, което си е редовно за годината, очаквам доста и от някои драми, както и впрочем от Индито 4. Ако трябва да бъда честен, Батмана не го чакам. Не за друго, просто не харесвам Крисчън Бейл и Кристофър Нолан.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jan 05, 2008 1:40 pm

Аз пък "Харито" го гледам само и единствено, когато свършат всички сериали и то пишейки междувременно във форума :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jan 05, 2008 2:00 pm

shayhiri wrote:Гилти плежърите също са ясни: 10000 Пр.Хр., Мумията 3, Кунг Фу Панда и Забраненото кралство.
Май трябваше да измисля и категория "гилти не-плежъри", включваща: Харьо 6, Нарния 2, Спайдъруик, Уотърхорс, Телепорт (Джъмпър) - уловихте ли модела? :wink: - както и Рамбо 4, Уонтид, ХФайлз 2, Мадагаскар 2 и - по всяка вероятност - декемврийския Стартрек. :roll: :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 05, 2008 2:04 pm

Аз пък Хари 6 го чакам с огромен интерес. Както, прочее, и Стар Трека. Който вероятно няма да ни пуснат, уви...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jan 05, 2008 2:09 pm

Как така няма: голям филм от "голям" продуцент? Или имаш предвид "чак '09"?

Защо се натягаш толкова на Потър? Звучи като стъпало към сигурно разочарование. Петицата биваше, от немайкъде, но за следващия всички казват, че ше е по-скучен.

И как така още не си пуснал по-подробен списък с очаквани филми, моля? Едва ли се изчерпват с горните два.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jan 05, 2008 2:12 pm

Смисъл Хари Потър баси....