Проблем
- JaimeLannister
- Forsaken
На 18и на концерта на Кис стана оливането,
след което извадих книгата и я оставих да си лежи, надявайки се влагоизсмукващите параметри на въздуха да са достатъчни за изсушаването му... ама те не са. та вече понакъдрилото се книжле реших да го подложа на гравитацията, която пък да изтече водното му съдържание...
Сега е сухо и съм го затиснал под една купчина книги с цел да стане пак плоско...
след което извадих книгата и я оставих да си лежи, надявайки се влагоизсмукващите параметри на въздуха да са достатъчни за изсушаването му... ама те не са. та вече понакъдрилото се книжле реших да го подложа на гравитацията, която пък да изтече водното му съдържание...

Сега е сухо и съм го затиснал под една купчина книги с цел да стане пак плоско...
- Moridin
- Global Moderator
Бобсъне, идеята беше да я затиснеш докато е мокра. Затова и позата на книгата на снимката на Марфа според мен е глупава. Просто когато хартията е мокра, тя е податлива на трансформация, заради размекването на лепилото в нея - затова я притискаме докато е мокра, като слагаме салфетки, за да попие накрая влагата (гравитацията малко трудно ше се справи с това). Както Морви каза още първия пост.
Щото иначе се получава каквото при теб - влагата се изпарява или се абсорбира от въздуха, но понеже нищо не е притиснало книгата, страниците остават коят накъдет й е текнало за последно.
Щото иначе се получава каквото при теб - влагата се изпарява или се абсорбира от въздуха, но понеже нищо не е притиснало книгата, страниците остават коят накъдет й е текнало за последно.
This is it. Ground zero.
- Interpreter
- Forsaken
Жоре, може да е глупава, но просто това е начинът за сушене на книги. Ако я затиснеш докато е мокра, разкашканите страници се залепят една за друга и познай после какво става. Да не говорим и че мухлясва. След като изсъхне се затиска със специална преса. Дотук Бобсън е подходил правилно.
Пенчев, аз просто тази картика намерих в нета. Според мен това е някакъв тефтер. По принцип не се слага нищо между страниците, целта е всичко да се суши едновременно.
Пенчев, аз просто тази картика намерих в нета. Според мен това е някакъв тефтер. По принцип не се слага нищо между страниците, целта е всичко да се суши едновременно.
И после меката салфетка залепва върху страницата. Жоре, това просто е опитвано. Казах ти начина, по който се сушат книги в цял свят. Преди да направят това, са опитали всичко друго. Разбира се, има специални сушилни преси, но за съжаление, след като Бобсъна не разполага с такова чудо, ще трябва да се справя по конвенционалната методика.
- Maledictus
- Warmage
За нотите или за шльокавицата? 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.