Расов въпрос

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Sun May 25, 2008 2:31 am

Amelia wrote: Някой каза нещо за индийците - и сред тях има готини, но повечето са доста зле по моите естетически критерии. Въобще етноси, в които мъжете масово са с мустаци и са някви по-дребни, не ги намирам за особено привлекателни. Това автоматично премахва и голяма част от арабите и въобще т.нар. "кафяви" хора. Изглеждат ми някак мърляви. Болшинството поне, не казвам, че и сред тях няма красавци.
Съгласна съм отвсякъде. Без да навлизам в семантика относно що е раса, приемам в интерес на спора, че става дума за различия във външния вид - метрични мерки на черепа, черепни индекси, прогнатизъм, форми на очниците, краниологични признаци и пр. Чисто визуално хубави екземпляри се срещат при всички раси, въпроса е процентното съотношение. При изброените от Амелия има много по-малък шанс да срещнем нещо приятно за окото. Но тук в голяма степен играе личното естетическо възприятие. Аз лично смятам че индийците са една от най-грозните раси, а полинезийците - една от най-красивите. Интересно е все пак че при повечето култури по-белите представители се причисляват към по-висша каста, прослойка и т.н.

Съответно моят отговор на въпроса, поставен от Шайхири е ДА! макар че знам че този тип връзки рядко оцеляват. Така че по-вероятния сценарий би бил - по едно бързо на крак и кой откъдето е.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 25, 2008 5:31 am

Аз, разбира се, смятам всички хора за равни по рождение. (Даже наскоро се наложи да обяснявам на един приятел защо никой не се ражда "лош" човек.) Културният и социален фон са определящи, наистина, но в никакъв случай дефинитивни - всички сме първо хора и после квото и да е друго. Езици се учат лесно, пък и английският става все по-универсален. Нямам и "естетически" преференции: beauty is only skin deep, цветът пък - хептен. Даже и осезаемо различаващите се телесни миризми на различните раси и етноси не са ми били никакъв проблем (пък и се свиква). Така че нито една от нормалните задръжки в случая не важи за мен.

Остава личният вкус. Повечето хора си имат "свой тип" (макар като са на зор да стават всеядни :roll: ) и при мен, чисто физически, тва е слабата (as in "slim") жена. Ако е и миньонче - още по-добре, мъжът "трябва" да е голям, жената - малка. :wink: Та по тази причина, най-малко, ме тегли на изток. Миньончета у нас се намират, но си е търсене. :? А там на практика всички са. И все още се хранят несравнимо по-правилно, та и поддържат форма.

Така че - всичко друго настрана - отсега си знам, че (юго)източна Азия ми е най по сърце. Ше се ожена за некоя хубава китайка, стига Ефо да не ме изпревари. Или филипинка/индонезийка, добър вкус, Жоро. :) И ше си народим няколко дъщерички и те ше са най-красивите деца на света.

Знаете, че колкото повече се мешат гените, толкова по-добре. (М/у другото точно заради това българките и унгарките са смятани за най-красиви в Европа, щото са ни оджуркали здраво... генофонда. :mrgreen: ) И че точно сред "мелезите" са едни от най-красивите хора - мулати, квартеронки и т.н. А според мен бяла/монголоидна раса комбинацията е възможно най-добрата, особено за жена (синът може да е дребничък, особено както се мятат на майките си). Изглежда ми като най-сигурният начин да оставя нещо красиво след себе си. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Stela
Smallfolk

Post by Stela » Sat Jun 21, 2008 9:31 pm

Аз пак съм закъсняла за якото шоу. Според мен всичко е въпрос на твоето желание и начин на мислене. Аз специално никога не бих се "Залюбила" с негър например, просто защото РАСОВИТЕ им белези са доста непривлекателни за мен. Раси (искаме или не) съществуват и ние трябва да го приемем.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Jul 02, 2008 11:51 am

И да изписвам тонове с редове най-вероятно пак няма да разберете какво е моето мнение по въпроса :D Така, че прилагам една снимка
:D
С няколко думи, моят избор е най-обикновена бяла жена, не ща нито азиатки, нито негърки, единствено може би нещо латино би ми хванало окото :P
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Drax
Commoner

Post by Drax » Wed Jul 02, 2008 9:06 pm

Знаят ме с това, че не ми пука особено за външния вид. Повече ме е грижа за характера, за това какво представлява самият човек. Даже като се замисля май никога не съм харесвала големите красавци, предпочитам по-земни типове, които компенсират с добри качества. :) Така че да, бих се хванала с негър, индиец, латиноамериканец, индианец, китаец, циганин ако щете, стига да си заслужава. Защото както някой преди мен каза(мързи ме да гледам кой), всички сме най-напред хора и после нещо друго. Аз съм на тоя принцип.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 02, 2008 11:33 pm

На загасена лампа всички са... :roll:. Бе като се замисля пак сичко ше е до "частен случай". Категорично твърдение не мога да тръсна. Има си некво "scent of a woman", което директно те фаща неподготвен. Като изключим острото разграничение между хигиена и външен вид другото божа работа :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Jul 04, 2008 2:45 pm

Звучи доста клиширано и донякъде лицемерно, но за мен външния вид наистина не е от голямо значение. Така че бих се хванал с всякаква. Като най-малък шанс имат негърките, а най-голям централосевероизточно европейките :)(разбирайте Словакия, Чехия, Полша, Беларус...).
Look at the darkness...
...around me.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Jul 04, 2008 5:36 pm

Язе като обикновен бивш моряк съм пробвал два други етноса - жълта и мулатка и трябва да ви споделя, че съм доволен - т.е. не ми пречи никак това нящо с етноса!!! :wink:

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Fri Jul 04, 2008 8:18 pm

dellusion wrote:Звучи доста клиширано и донякъде лицемерно, но за мен външния вид наистина не е от голямо значение. Така че бих се хванал с всякаква. Като най-малък шанс имат негърките, а най-голям централосевероизточно европейките :)(разбирайте Словакия, Чехия, Полша, Беларус...).
Стига бе. Външният вид е всичко :? Негърка, азиатка, европейка- всякак би могла да изглежда добре една жена, но каквато и да е ако изглежда така дали би я взел за жена независимо колко мила и умна е :?:
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 04, 2008 9:05 pm

Drizzt Do`Urden wrote: Негърка, азиатка, европейка- всякак би могла да изглежда добре една жена, но каквато и да е ако изглежда така дали би я взел за жена независимо колко мила и умна е :?:
Нешо ме кара да се съмнявам, че това изобщо е жена...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Sun Jul 06, 2008 11:08 am

shayhiri wrote: (Даже наскоро се наложи да обяснявам на един приятел защо никой не се ражда "лош" човек.)
Абе пич, откъде знаеш, че не се ражда лош. Ако например вярваш в прераждания, би трябвало да знаеш, че всеки си идва тука с мисия и следователно си избира родителите и място на раждане, за да си изкупи дадена карма, да си направи такава и etc. etc. Никой не може да ти каже истината за съществуването ни, но такива генерални изводи...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun Jul 06, 2008 11:25 am

Drizzt Do`Urden незнам.
Look at the darkness...
...around me.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 06, 2008 12:00 pm

inkheart wrote:
shayhiri wrote: (Даже наскоро се наложи да обяснявам на един приятел защо никой не се ражда "лош" човек.)
Абе пич, откъде знаеш, че не се ражда лош. Ако например вярваш в прераждания, би трябвало да знаеш, че всеки си идва тука с мисия и следователно си избира родителите и място на раждане, за да си изкупи дадена карма, да си направи такава и etc. etc. Никой не може да ти каже истината за съществуването ни, но такива генерални изводи...
Наоколо се моткат бая теми на религиозна тематика. Нека не засираме и тази, ок? Това в какво вярваш и реалността са две съвсем различни неща ;)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Sun Jul 06, 2008 12:13 pm

Добре, ето ти нещо по темата. Мен би ме било много гнус, да правя секс с чернокожа или азиатка. Това прави ли ме расист? Не оспорвам правото на никого, да има живот. Да мразиш някого заради цвета на кожата му е все едно да мразиш друг заради цвета на очите му.
Съгласен съм, че "раса" не е точно определение. Мисля, че думата "вид" е много по-точен израз.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 06, 2008 12:22 pm

Ти земи сефтосай с квато и да е :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”