Pugsley wrote:Корицата на това нещо беше потресающа. Аз мислех, че се взирам в буквар за катили от съответните домове, случайно озовал се на маса за фантастика и фентъзи, докато не се озовах до него. После обърнах отзад с надежда да зачетва за какво иде реч. ЗА СИТЕН ИТАЛИК НА ЗАДНА КОРИЦА !?!?!?!?!?!? Кой слага ситен италик на задна корица бе. Много непрофесионален подход към създаването и откъм маркетингова гледна точка за книгата и не виждам как някой освен заклетите фенове и рандъм приятели ше си я земат.
+10 само и аз да се разпиша. Онзи ден я зърнах.
Лични наблюдения:
Случайният човек, "не-ултрас", попада под влиянието на два фактора - "съдържание" е факторът, който определя къде точно ще отиде книгата, "корица" е факторът който
продава. Интересен феномен, но.... Да, има издания, които НЕ продават, защото са скъпи, но, Бога ми, 200те лева за луксозното издание на "Песен за Нибелунгите" (с "плетени" страници и корица от естествена кожа) са най-добре похарчените ми пари в "ултрас" живота ми.... нищо, че книгата не беше за мен лично. Ако я бяха пуснали в синичко, бебешко, щях да си помисля и за 10те лв, при условие, че я имам на.... немски (вярно, осъвременено издание, но пък....). Взех си лично за мен изданието за 55лв.
Съдбата на луксозните издания от този тип е да ги вземе някой случаен клиент, сноб или дебеловрат отиващ на РД. А другият тип корица, която също не продава, и за която пак ще буча, за последен път, е аутлука тип "Буквар за олигофрени".
Целта явно е, книгата да Не се разпространява сред "непросветени" люде..... Логичният въпрос е
WTF?????????
Така де, ясно е, че има налични съображения, просто за психологическите ми наблюдения ми е интересно някой да ми ги обясни
"...Dargor, why...."