Who watches?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Mar 13, 2009 1:25 pm

Roland wrote:
Филмът трябва да е качествен сам по себе си. НО същевременно трябва да знаеш все пак какъв е филмът преди да го гледаш. Според мен. Лично аз много рядко отивам да гледам нещо, за което не знам точно какво е. Т.е. да отидеш на Уочмен с очакване за Х-мен и после да се нервиш, че нямало достатъчно екшън, вече е минус не на филма, а на твоята информираност. Имаме интернет все пак.
Тук ще кажа едно много субективно мнение, защото е въпрос на лично усещане. Аз предпочитам да не съм чела твърде много за филма преди това. Случвало ми се е да не оценя достатъчно филм, просто защото преди това съм се напушила с информация за него (и не, нямам предвид спойлери) и вече ми се струва като нещо гледано, неоригинално. Да не говорим, че да, създавам си по-добра представа какво трябва да е филмът горе-долу. Но често си създавам дори прекалено добра представа, която няма как да се покрие.
Не казвам, че това е правилният начин, просто на мен така ми действа.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 13, 2009 3:14 pm

Малко офтопик да речем.

Баси само аз ли не съм го гледал още :/
След като го изгълтах веднъж и после два пъти полека се насладих на комикса съм с доста добри очаквания за филма ма пусто неам време още :(( Неделя некой да му се ходи?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Mar 13, 2009 3:30 pm

Не, не си само ти... ми може да измислим нещо за по някое време, ще видим.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 13, 2009 3:44 pm

Мноооого е кът времето, ма мое некоя нощна накрая ;(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 13, 2009 4:11 pm

Аз съм по-скоро за понеделника...

Морви, сори, ма не си права. Така стават глупости от типа "Що Позабременяла не е комедия?" и "Що Уочмен не е безмозъчно забавленийце?"
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Mar 13, 2009 4:22 pm

Май пак е въпрос на до каква степен де...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Mar 13, 2009 4:23 pm

E, всяко си има добрите и лошите страни. Освен това примерно аз много силно очаквах "Закуска на Плутон" да е тежка драма с елементи на борба за равноправие, а като се оказа, че не е така, бях очарована. Защото филмът просто беше изключително добър.

Ся, не казвам, че човек непременно трябва да ходи на кино без грам понятие от филма. Естествено, че трябва да знаеш поне на какъв жанр или настроение филм ще ходиш. Аз чета някакво резюме или гледам трейлър.
Но чак да трябва да си чел книгата/комикса ми е прекалено.
Лично за мен "Що Уочмен не е безмозъчно забавленийце?" е много странна грешка, де, защото слага огромно ударение на собственото очакване за филма и предполага да нямаш никакви други предварителни впечатления за него, освен че е по комикс. Да не говорим, че и комиксовите филми вече не са това, което бяха.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 13, 2009 4:47 pm

Това със Закуската можеше да е и грешка и можеше да ни развали филма, ако ИСКАХМЕ да гледаме драма. А и както казваш, той просто е ужасно добър. Ако не беше + ние искахме драма = най-вероятно щеше да ни издразни.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 13, 2009 5:36 pm

Опс, извинявам се за спойлера. Без да искам беше... :(

Иначе, аз също предпочитам да гледам и чета разни работи без да знам много за тях. Затова и не чета ревюта на анимета, филми и т.н., освен пост-фактум. Мразя да си създавам някакво очакване и настройка. За Уочмен знаех съвсем малко. Не ми попречи да се изкефя искрено.
За Грайндхауз пък не знаех нищо, освен че е новия на Родригез/Тарантино и преживяването ме размаза. Даже не знаех, че са два отделни филма.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Mar 13, 2009 7:08 pm

Класическо мнение на нехаресал човек, нечел комикса, трябва да бъде представено въпшреки неоснователността си:)
Звучи доста авторитетно като съдиш чие мнение е основателно и чие не е. Има достатъчно много хора, които са съгласни с мен, така че може да се поспори за основателност/ липса на такава. :wink:
въобще чувствах се ужасно глупаво, че такъв хомос са избрали за ролята по принцип.
Ми винаги съм смятала, че Матю Гууд е отличен актьор. Вероятно не си го гледал в достатъчно роли, за да съдиш за него.
Още едно мнение, до което стигнахме вчера с жената: Ако Уочмен беше направен с друг каст и друг режисьор щеше да е пет пъти по-здрав. От стария каст бих оставил 100% само Роршах/Комедианта, аз си писах.
Мисля, че сценарият и монтажа се нуждаят от остро пипане също.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 13, 2009 8:04 pm

И мен много ме кефна филмчето, особено с оф-бийт темпото си, което беше направено почти напук на стандартния холивудски подход. Историята тъпееше на места, ма то и комиксът не е чак такъв еталон, какъвто го изкарват в това отношение - и в двете медии Watchmen-ите кефят най-вече с нестандартен подход към жанра, а не с ебати мастърфул райтинга. В този ред на мисли забелязах нещо интересно - Дейвид Хейтър (ака. гласът на Снейк и сценаристът на X-Men) е бил от писачите на филма.
Всъщност аз комиксът така и не го дочетох, защото го бях подхванал точно около едно местене и хем не ми остана кога, хем ми доскуча леко. Ма ще му дам втори шанс.

Иначе - каквото каза Христина.

п.п. Знам, че съм леко изостанал от холивудските новини, но... абе има ли филм без Бейл последно време? Като гледахме трейлърите имаше чак комично присъствие в половината от тях. За бога, дори са го хванали за ролята на Джон Конър! :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 14, 2009 11:40 am

Е комикса може се обобщи донейде с
Spoiler: show
Do you think I am so comic book villain? That I would tell you my plan if there was a remote chance you could stop me. I did it 35 minutes ago.
Иначе тва е един от малкото филми, към които подхождам със смесени чувства още преди да го гледам. В смисъл до каква степен ще ми повлияе това, че знам комикса на изуст. :roll:

Спойлнах се че ...
края е бая по друг и не толкоз тенткъл монстърски :/ Жалко.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 14, 2009 11:59 am

Краят е мо та мо същият :) Само средството е друго и доста по-логично. No Cthulhu for you!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 14, 2009 12:18 pm

това
/не ебава ли постановката с острова леко/
ше вида утре ;)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 14, 2009 12:19 pm

Не я ебава, щото такова нещо изцяло липсва във филма просто :) Просто е леко опростено.