Se7en - Джамът.

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Става ли седмицата за чеп за зеле?

Yes
24
47%
Нет
1
2%
Evil %$$% , sinister %$#$. ... Debian foreva
3
6%
"XP си е от младостта" - Лили Иванова.
14
27%
Язе рупам ябълки оти съм от село.
9
18%

Total votes: 51

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Jul 30, 2009 9:18 pm

Може и тук да не е мястото, но някой да има представа има ли налични драйвери зa 7 като за Vaio лаптопи?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 30, 2009 10:23 pm

Утре ще ти потърся и ако има ще ти дам линк.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Aug 23, 2009 3:42 am

в момента се опитвам да го инстална но само ядове засега, а най-страннното е, че диск трансфера падна ДРАСТИЧНО, мести 8 гиги от един логически драйв на друг за три минути баси...

едит: по-конкретно, Пенчев, как си реши проблема с яркостта или при теб го няма?
This is it. Ground zero.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Aug 23, 2009 12:40 pm

Ми ние го пробвахме на компа на половинката, щото ХР-то му съвсем се сбози. Инсталира се без грижи и наистина е доста по-добър от Вистата, обаче половината програмки не тръгнаха и най-вече деймън туулса, в чиито форум пишеше, че докато не излезе офишъл 7-ца, няма да има съпорт за нея. Оттам и невъзможността да се подкарат и половината му любими игрици, което съвсем го отчая и се наложи да загубя още 2 ч да инсталирам ново ХР. Та така, сега чакаме офишъл, да пробвам и аз, че много ми хареса, ама ако не тръгне Традоса на него, ще трябва да си седя с ХР, иначе няма мога да бачкам :evil:
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 01, 2009 9:56 am

След още една седмица съм склонен да го харесвам - всички нововъведения засега ме кефят и е маргинално по-стабилен и бърз от Виста (може да е просто щото не съм натрупал милионът програми още).

За съжаление не ми реши проблемите със задъхващите се при много табове браузъри, явно трябва да си променя интернет навиците :/

Все още не мога да си реша проблема с яркостта, която се сменя почти произволно и МНОГО дразни :(
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 22, 2009 2:45 pm

Такааааа.... от днес е официално аут.

Ревюто ми е в 3 изречения - откакто съм с него - 4+ месеца, съм пипнал само 3 неща - махнал съм автоматично да ми открива типа на фолдърите, добавил съм няколко неща в route-a заради служебния vpn и съм му сменил бекграунда. Всичко друго ми е out of the box. Няма деградация на винбоз-а. Все още си работи също толкова бързо колкото и след инсталацията. Стартъпа си е бърз и т.н. Определено препоръчвам на всеки с виста да скочи на 7. И нито един син екран на смъртта.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 22, 2009 6:01 pm

Аз вече се уредих с корпоративен ключ от добрата ми фирма-работодател (все пак, колкото и да не ми харесва на моменти, друг път си ми харесва, че Microsoft е една от големите световни фирми, с които си партнираме по доста проекти). Да, смятам да го използвам; за трите месеца и половина, откак си завъдих RC-то, не съм имал почти никакви проблеми - никакви BSOD-та наистина, само два случая, в които се опита при стартиране да ми обясни, че Windows-ът ми не е истински, и малко забавни преживявания при опита да инсталирам и трите опита да деинсталирам DaemonTools :) Единственият истински проблем е, че Internet Explorer нещо много маже екрана, докато го превърта нагоре-надолу (изглежда като в добрите стари времена, когато нямахме дори 2D-ускорение), ама с Chrome нямам такъв проблем, та... хм. Абе ще го изловя това.

Мдам, иначе имам и нещо като проблем с това, че от време на време, след като съм ползвал Windows и рестартирам компютъра (дори ако го изключа и го включа пак), като избера друга ОС, яркостта на дисплея е доста по-висока, отколкото искам да бъде, и няма как да я променя. Но иначе всичко друго си изглежда наред.

Чудя се дали в истинската release версия ще има повече неща, които да не ми харесват :) Ама съм един такъв умерен оптимист, пък ще видим :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 22, 2009 1:01 pm

Въй деба, новият Уиндоус е мания и тотално отвява XP-то, да не говорим за Vista! Очакванията ми за него бяха доста високи, но той някак успя да ги надмине. Самият факт, че ме накара да си променя няколко навика (примерно зарязах Уинамп, при положение че плейъра на Уин вече има абс същите екстри като любимата ми дърта версия), които са ми от 10 години, още като го пуснах, е показателен.

Като за начало 7 се инсталира за половин-един час без каквито и да е проблеми, веднага си намери драйвери, нет и т.н. Стартира адски бързо и шашка с цялостната си оптимизация. Дори тегавият преди медия център в момента се пуска за 2 секунди баси... Мигновното заспиване и събуждане на компа също помага.

Новият интерфейс също така ускорява невероятно браузването на прозорци. Мислех си, че ще е малко мудно, но фактът, че дава превюта на всичко, сам по себе си прави намирането на всичко, от табове до отделни прозорци, далеч по-лесно.

И още имам да споделям, ама е късно сега, та ще го оставя за друг път.

п.п. ОМФГ! БеГе фонетик без туийкове???

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Nov 22, 2009 7:18 pm

Мисля, че след вече около месец ползване, спокойно мога да споделя еуфорията на АлДим :mrgreen:
п.с. Все пак обаче са забравили руската фонетика, та пак се наложи да я адвам с туикове :roll:
Image

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 22, 2009 9:35 pm

Споделям и аз еуфорията :mrgreen:

От около месец ползване и е просто върховен. Невероятна стабилност и оптимизация, а нещата, които са ме дразнили от предишни OS-та почти са изчезнали. Брех брех! :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 10, 2010 5:26 am

Добре, чувствам се като в скрита камера. Седмицата току що ми стовари СИН ЕКРАН @_@
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Feb 10, 2010 7:32 am

Всъщност и от други хора съм чувал, че много, много рядко, но се случва. Някой можеше да го възпроизеде почти винаги с подходяща комбинация от хардуер и драйвери.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Feb 10, 2010 8:59 am

На мен уина ми крашва доста често, не баш със син екран, но с аналозите му, само че подозирам, че е от силно скапания ми хардуер и от навиците ми да държа отворени 300 таба в 3 браузъра едновременно, от които не смятам да се отказвам :mrgreen: някой да иска да ми подари РАМ бтв? :mrgreen: за рождения ден на Емо например? :oops:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 10, 2010 9:57 am

И аз смело джойнвам групата на феновете - със седмица съм вече около месец, смея да се похваля, че досега няма нито един краш. Изключвам само проблемите, които имат с няколко игри (рандъм крашове), но това със сигурност ми е от компа и идиотите от Мултирама (тази седмица ще го нося). С 4ГБ Рам съм.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 10, 2010 10:23 am

При мен вече три месеца без нито един проблем. И постоянно ми поднася приятни изненади, примерно като ми подкара един принтер, за който HP не са пуснали драйвери още.