Сектор 9 (District 9)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Sep 17, 2009 4:53 pm

И аз го харесах, но не изпаднах във възторг. Идеята за извънземните е МЕГА яка, начинът, по който беше заснет - също, обаче нещо останалото не беше кой знае колко впечатляващо. Историята беше прилична, но нищо особено и нищо ново под слънцето. Персонажите - и те.
Spoiler: show
Да проуна с червената жилетка беше твърде насилено човешки. Главният пич ме изкефи бтв, защото беше толкова жалък. Даже когато спря да е жалък, и Прояви Геройство, Пренебрегвайки Себе Си, ми стана тъпо - твърде клиширано е.
Аз имам и един друг проблем. Началото почва с тия интервюта и кадри от репортажи - изглежда супер реалистично.
После нашите рейдват супер секретната лаборатория само двама души, нали, като истински рамбовци, което е всичко друго, но не и реалистично.
Накрая пак се връщаме към реалистичното. Някак ми бяха в конфликт тия две неща. Тия около мен се кефеха колко добре бил прелял филма от документалното към филмовото, но за мен си остана разслоен.

8/10
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Sep 17, 2009 6:52 pm

Roland wrote:Или на някакъв особено интересен сюжет...
Ако всичко останало работи ненормално добре, кофти сюжет и хлабав сценарий може да се компенсират и замажат, всъщност. Не мога да отрека, че сценарият е слаб и то тотално, но във филма някак си има толкова много кондензирана енергия и цялото режисиране е толкова изумително съвършено, че писателската немощ е избутана на заден план и добре замазана.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 17, 2009 7:16 pm

Vivian wrote:Ако всичко останало работи ненормално добре...
Well it doesn't...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Sep 17, 2009 7:37 pm

Roland wrote:
Vivian wrote:Ако всичко останало работи ненормално добре...
Well it doesn't...
It all sortsa does for me :P
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Sep 18, 2009 5:36 am

Мен адски ме кефна колко оф-бийт беше главният герой и самата концепция. Сюжетът беше просто дребен елемент в цялостната картина, не знам защо сте го захапали като бесни псета.

Просто еваларка правя на Бломкамп и Джаксън - с малко ресурси, но с много желание и талант са сътворили нещо изключително, че дори и пожънаха заслужен успех. Сигурен съм, че Майкрософт и разните филмови компании, които наебаха Halo проекта, скришом си гризат ноктите в момента (за незапознатите - District 9 се надигна от останките на дълго хайпения Halo филм).

Лична оценка - 9+/10

Нямам търпение да видя още проекти на Бломкамп!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 18, 2009 8:58 pm

Доста як, макар и някак недопечен да ми се видя.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Sep 24, 2009 11:42 am

Силно правилен е филма. Сюжетът си беше само рамка според мен, колкото да покажат останалото. Пича кефи по особен начин, а заснемането, декорите и гадините перфектно грабват вниманието.
Като всички са тръгнали да дават оценки, ще кажа и аз 9/10.
Elves dig rocket launchers.

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Thu Sep 24, 2009 11:45 pm

Ако трябва да го определя с 5 параметъра, то са:
- безумно глупав
- порядъчно забавен
- притежаващ впечатляващо яка визия
- безумно глупав
- безумно глупав

6/10

ПП1
Може би, ако бях отишал с идеята да се изкефя на нещо яко, но безсмислено, щеше да ми хареса повече. Като The Island примерно. Незнайно защо очаквах някакъв сюжет или смисъл и за това се получи дразнение от цялата нелепост и брутално разминаване в отношение очаквано/получено удоволствие.

ПП2
Е не мога просто.
Значи ок, решил си да не вкарваш много смисъл. Нужно ли е:
- свръхразвитата раса да се държат с интелект под този на половината земни животни
- да им оставят оръжията и техниките, които пък те продават на негрите
- от лагера за извънземни да се бяга по следния начин - отиваш до оградата, повдигаш я и бягаш отдолу
- корабът да е напълно функционален и само 2 извънземни да се опитват да съберат "гориво", с което да си замиант от земята; а всъщност не им трябва гориво да летят до него, само да request-нат beam
- нашия тъпак да управлява извънземен кораб и супер напреднал костюм
- който пък има 40 вида оръжия със еднотипен ефект, вместо 1-2 ефективни
- да излезе от супер мега уникалната база, с помощта на скалпел
- тази база да е в центъра на града
- да не успеят да го проследят
- да не го проследят по GSM-a
- да превземат същата тази база 2 същества с пикливите си оръжия
- военните да са винаги максимум 3ма на местата, където се случват съдбоносни работи
- негри да са пуснати в сектора на извънземните и да им продават храна за котки
- защитниците на хуманноста спрямо извънземните да не са се преборили за права за тях, равняваща се на 1/100 от тези, които имат животните
- след превземане на супер важната база и вземане на суперважната течност от супер-важния най-скъп човек-артефакт на земята... ами избягват с джип до сектора без никакви грижи; то в този сектор и със велосипед можеш да влезеш без проблем; или да излезеш; нищо че си извънземно
- след като му проследяват "разговора" (господата фенове на филмите с аналогови централи може би) отиват да проверят дали е там... на следващия ден
- любимото ми: сцената с извънземно с АК. wtf? Извънземните не ползват оръжия; ако искаха да ползват, щяха да ползват техните. А защо не искат, след като са безумни и агресивни и не харесват хората и хората ги убиват - не е ясно.
- да не забравяме сълзливата драма между глвания герой и съпругата
- и сълзливата драма между главния герой и съществото "Върви. Аз ще ги задържа"
- и т.н. и т.н. и т.н.
Не знам защо го изписах това, бидейки очевидно, никой не е казал "филмът не е супер мега глупав", просто повечето казват, че е "як" и като цяло двете не са противоречиви твърдения.
Просто ме яде нещо...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Sep 25, 2009 5:17 am

Mrun, mrun, mrun...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 25, 2009 7:50 am

Ъм, извинявай, ма да не си го гледал на непознат език филма? Щото половината ти жалби са си обяснени там и са напълно ок :)
And you can't dance with a devil on your back...

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Sep 25, 2009 11:28 am

разбира се че са обяснение
- They work only with alien tissue. And that's just the way it is.
просто са epic lame
И вероятно под половината имаш предвид 1-2, от сорта на
Това им е работническата класа.
Ами... не работи
ПП Като каза "език", беше особено идиотско да си бръмчат едините на английски, другите на човешки и да се разбират. Но това да речем е обяснимо. Поне да носеха някакви high tech electronic translators, щеше да е по-добро.
Last edited by pnv_Creator on Fri Sep 25, 2009 11:35 am, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 25, 2009 11:32 am

И що не работи? Често срещано явление е мравките-работнички да завземат с военни действия чужд мравуняк може би?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Sep 25, 2009 11:36 am

Може би мравките работнички не са открили трансгалактическото пътуване? Може би?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Sep 25, 2009 1:28 pm

pnv_Creator, подобни "недомислици" има във всеки по-комерсиален филм, струва ми се. В този ред на мисли... Ясен ми е редът на мисли, предполагам, а и голяма част от оплакванията ти са просто смехотворни - това за езика, примерно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Sep 25, 2009 1:52 pm

tigermaster wrote:подобни "недомислици" има във всеки по-комерсиален филм
Това просто не е вярно. Говорим си за съвсем различни нива на думата "недомислици". Твърдя че има впечатляващо издържани филми, които се класират като комерсиални.
Захващането за някоя конкретна критика от въпросните или просто обобщаването им на "повечето" или "половината" не води до абсолютно никъде. Нито аз съм се занимавал с изваждането на всички простотии, нито ми се спори на дребно за тях.

Значимият факт е че филмът е изпълнен с глупости и е цялостно неиздържан. Дори според мен не претендира за нещо различно, личи си, че дори не са се опитали. Целевите сили на филма са другаде и са пренебрегнали параметърът "makes sense", целяйки публика, която не го намира за задължителен. Мога да го вазприема в голяма част от филмите с подобни претенции, когато не са съшити с бели конци и когато не е намесено по някакъв смехотворен начин правителство, секретни организации и т.н. В конкретния случай просто ме дразни.

А... и освен това... атмосферата. Грозно далече е от тази, постигната във Fallout. Има подобна посока единствено. А комбинацията между това вътре в сектора и това отвън - абсолютно несъвместима.