Risen

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Oct 03, 2009 5:04 am

Е и? AlDim, що за приказки са това? Някой да не ти е развалил настроението днес?

Не защитавам играта по никакъв начин. Просто не виждам какво общо има негативното ти отношение по темата. Ако си играл играта и не ти е харесала, сподели. Ако не си я играл, сподели дали ще я играеш или не. По-добре това вместо песимистични коментари.

Аз се надявам да ми хареса. И без друго не е имало прилично RPG от известно време.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 5:30 am

Предвид истеричните и провокативни реакции след първия ми пост тук, в който споменах именно защо нямам намерение да го пипвам Risen-а, и предвид че съм особено податлив на провокации, докато кисна трамвая, набирайки се на Блекберито в борба със пред- и следработното отегчение, не виждам нищо странно в постовете си.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Oct 03, 2009 5:37 am

2009та може и да не е най-силната година на RPGтата, но все пак дотук са излезли хмм Divinity 2 (вярно на немски, но инглиш версията се очаква да се появи тази година), тук обсъждания Risen, Venetica, очакваните от мен да се окажат смърдящи купчинки Dragon Agе и Alpha Protocol, Drakensang, както и експанжъна на новия King's Bounty (английската версия на който също чакаме скоро). Като цяло мисля че ще се окаже една доста добра подборка. Ако човек се вълнува от този тип заглавия, разбира се, а не от други неща.

И темата не е фенбойс онли, но определено излишното хейтене ми се струва малко повече. Дреме ми за мнението на Eurogamer, които за пореден път се доказват като огромна сбирщина идиоти. Все пак говорим за сайт, който преди 2-3 месеца пусна безумно ревю на MMORPG след около 2 часа игра??? AlDim, ти поне се пишеш гейм-журналист, как може да им даваш на тези някакво credibility? И понеже за мен е очевидно че драскача на въпросната им статия е цъкал има няма 20на минути на кашонската версия на играта и не е харесал управлението (и е напълно възможно да е прав, но аз соу фар проблем с управлението на ПС версията нямам), а останалите неща лично според мен са направо плюсове.

Та както казвах, далеч не ми дреме дали някой ще се трогне поне да пробва играта или не, защото не е харесал Готик 3 примерно и имал лоши преживявания. Тяхна загуба.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 6:15 am

Цъкал я е десетки часове и критикува играта за това че е тотално дърво, при все някое-друго скрито в тъмното прилично попадение, което щеше да забележиш, ако не говореше наизуст. Eurogamer като цяло са един от малко по-свестните сайтове за ревюта, така че им вярвам умерено. В крайна сметка всичко е субективно и човек не може да е съгласен напълно и за всично с който и да е сайт.

Иначе таз година меко казано смърди откъм RPG-та в сравнение с предишната. Alpha Protocol явно ще я отлагат за ба ли го кога. Конзолния Witcher го заебаха. А миналата година имахме невероятните Fallout 3 и Fable 2, както и доста добрите Lost Odyssey и Tales of Vesperia.
Все пак Divinity 2 и Venetica ми изглеждат интригуващи, а и не съм се отказал съвсем от Manson Age. И добре че Bethesda снесоха няколко DLC-та за Fallout...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 03, 2009 9:12 am

Аз Fable 2 още не мога да си я намеря но от това което чувам се надявам да е добър Готик клонинг.

Иначе за Готик 3 няма какво изобщо да коментираме - никой не отрича факта че беше дрянова тояга. Бяха развалили много хубави неща от Готик 2. Когато хваля думата ми е за Готик 1 и 2.
Вместо да гледам Еврогеймър гледам има по-близко ревю: (на Готик)
http://www.shadowdance.info/800Broeve/B ... Rating.htm
http://www.shadowdance.info/800Broeve/B ... /raven.htm

А Райзън досега всички (фенове на Готик) ми я хвалят че наследник на единицата и двойката.
Други фенове на РПГ игрите също ми я хвалят.

Ако ти не си съгласен с някой елемент от системата - сподели го с нас за да го коментираме.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Oct 03, 2009 10:55 am

А на който му се занимава и иска готик 2 легално:

http://www.gog.com/en/gamecard/gothic_2_gold_edition/ само за 9.99 долара. Доста прилична цена за играта и експанжъна.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 03, 2009 11:13 am

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 5:57 pm

RRSunknown wrote:Аз Fable 2 още не мога да си я намеря но от това което чувам се надявам да е добър Готик клонинг.
Майтапчия :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 03, 2009 6:17 pm

Е вече си я намерих, ще поиграя и ще видя.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 03, 2009 6:32 pm

Edinstvenoto obshto mejdu Fable i Gothic e, che i dvete sa action-RPG-ta. Ako Fable moje da bude oprilichena na neshto otkum nai-bazov gameplay, to bi bilo Zelda, koqto znaesh, che LEEKO e izprevarila izlizaneto na Gothic. No kak da e, cukai tam :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 03, 2009 7:26 pm

Само да поясня - Готик стайл наричам игри които са отворен свят без зареждащи екрани и в които има селища и градове в НПЦ-та които са скриптирани и живеят живот. Естествено всяко трябва да е индивидуално а не просто рандъм респаун бродещ в брауново движение по улиците на града. Няма да казва колко мразя в игра да вляза при ковача и да видя че той стои като статуя гледайки ме умно докато в Готик съм навикнал същия тоя ковач да изпълнява цялата процедура по коването. В Witcher най-много се зарадвах като видях че НПЦ-та имат такова поведение че дори и повече - там дори видях че се крият като вали дъжд. Обаче в Witchcer всичко беше коридоресто - не може да прескочиш дори и оградата .Докато на Готик и Oblivian може да се разхождаш където си искаш (Друг е въпроса че на Готик всяко място с уникален - различаващ се дизайн и географски форми докато на Обливиън са копи пейст).
Това с Географията важи и за Готик 3 колкото и други кусури да има. Има епика - това е в Готика - там може като застанеш на върха на планинския склон да обхванеш една площ от няколко километра и да знаеш че където виждаш - можеш да отидеш там и да намериш нещо интересно.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Sun Oct 04, 2009 12:25 pm

Нали си наясно, че не може всяко РПГ да е с отворен свят. Специално при The Witcher това е направено нарочно с цел по-голям импакт върху играча. Изборите в тази игра не са къде можеш да отидеш, а как всяко едно твое действие се отразява на заобикалящия те свят. От Готик поредицата съм играл единствено двойката и ми хареса наистина много, но засъжаление от един момент нататък става доста лесна, а и главния герой е тотално безличен. И по никакъв начин това не е action RPG, Алдиме, прегледай си терминологията :lol:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Oct 04, 2009 1:54 pm

Де факто е точно action-RPG, по дифоут, щото екшъна си е бая, по начина по който и Divinity е същото, далеч не по начина по който Диабло и производните му се водят в същата графа :)

Иначе вече съм на 2ра глава, която, както биха казали хейтърите, ни връща към вече изтърканото клише "Въри и ми донеси 5те в случая кристални купи от на майната си", което тук далеч не ме дразни, даже си е на право приятно. И на мястото си. Естествено историята вече придобива някакви рамки (евентуално) и става по заплетена (спойлер - ще спасяваме света значи lol), а в същото време съм 10ти ниво и съм все същия прошляк на който като се съберат 3 вълка и ми кихнат хелт бара ми отлита като къщичките на 2те прасенца. Естествено ако не внимавам много много, а то не се случва много често. Тъй като обаче на този етап идеята да ставам Туум рейдър нещо не ме кефи, още не ми се навира по тесните коридори на храмовете, мисля да се помотам и да поразгледам острова и да се отдам на миньорство. Соу фар златната руда която се преобразува на пръстени и амулети ми се вижда доста кът, а ми трябват поне още 7-8 парцала ( и едно ниво на Smithing де) за да си направя +15 STR амулетче ...

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sun Oct 04, 2009 5:05 pm

Еми с Готиците е така - или силно любиш, или силно мразиш.

Бтв, тройката е много огромна игра, бъговете са фикснати с масивен къмюнити пач.

Risen ще остане в аналите като Готик 4 :P
Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Oct 04, 2009 7:54 pm

Delegat wrote:И по никакъв начин това не е action RPG, Алдиме, прегледай си терминологията :lol:
Ти си прегледай твоята, бро :) Разните hack & slash-ове и point & click-ове може да са екшън RPG-та, но определено не всички екшън RPG-та са такива, с каквото впечатление явно си останал. Fable, Oblivion, Witcher, Gothic, Vampire: Bloodlines и разни стари поредици като Tales, Secret of Mana и Star Ocean са чудесни примери за това. В тях битките са много и екшън ориентирани, но са комбинирани със задълбочена интеракция с околния свят.