Филм: ненависта ми към Аватар не е единствената причина това да не е най-заслужилият филм, а самата идея че Precious i Hurt Locker са филми с много по-човешки и реални герои и история, и с много по-дълбок смисъл от историята за сините елфи. (говоря за категорията драма само, щото при комедиите положението беше плачевно, Hangover наистина Е най-добрият от всички)
Анимация: макар фен на Пиксар, си мисля, че тоя път можеха и да не дадат поредната награда за тях едва ли не по инерция, а може би да наградят не по-малко заслужилите Коралайн и Мистър Фокс. Някак си започва да омръзва, макар че Ъп е наистина страхотен филм и правен от един от най-добрите им режисьори, същият който режисира и Монстърс Инк.
Оригинална Музика: Значи пак същата работа, само щото е Пиксар не означава автоматично награда, имаше и по-добри избори (не, не Аватар;))
Актриса (Мюзикъл): Еми, тук просто май номинираха Мерил в две роли за да имат "алиби" да и дадат наградата, вече почва да втръсва жаждата и за награди, макар и да е една от най-добрите. Марион която тея дни трябва да гледам най-после в Девет май се е представила къде-къде по-добре.
Ми и това е, другите са неоспорими, особенно се изкефих на наградата на Дауни Джуниър. Не е толкова зле като Оскарите все още, но Глоубс винаги бяха досега независими от мнението на масовата публика и винаги успяваха да намират по-интересните и заслужаващи филми. Но според мен за награди от техния калибър всичко е година за година, догодина може и пак да се върнат към по-разумното гласуване.
Дано, и отново Рики Жърве, с повече екранно време и геният му ще заблести. Щото така той имаше само време за къси шегички/обиди, като това че Кийфър правел бойните сцени в 24 не по сценарий. (разби ги всички, Мел направо беше готов да си слезе от сцената