NCIS (Naval Criminal Investigative Service)
Изгледах първите четири сезона и първите три епизода на пети.
Сериалът продължава не само да държи високото ниво, ами и да го качва с всеки следващ сезон.
Отлично написан, чудесно изигран - при това от всички актьори, получава се прекрасна отборна игра между отделните персонажи - а финалите на всеки сезон са всеки един по-добър от предишните. Никой финал не е самоцелно сложен само за шокиране на зрителите, а хем доразвиват смислено историята и персонажите, хем са адски качествени завършеци на всеки отделен сезон.
Появяват се и по-дълги сториаркове - като тези на Ари или Жабата, а историите комбинират умело убийства, шпионаж и антитероризъм.
За разлика от доста други сериали, тук ме радват всичките персонажи - и поотделно, и в комбинация.
Историите стават все по-развити и обогатени като теми и взаимоотношения - и като написани роли, и като изпълнения.
Много кадърно написан и изигран сериал.
Сериалът продължава не само да държи високото ниво, ами и да го качва с всеки следващ сезон.
Отлично написан, чудесно изигран - при това от всички актьори, получава се прекрасна отборна игра между отделните персонажи - а финалите на всеки сезон са всеки един по-добър от предишните. Никой финал не е самоцелно сложен само за шокиране на зрителите, а хем доразвиват смислено историята и персонажите, хем са адски качествени завършеци на всеки отделен сезон.
Появяват се и по-дълги сториаркове - като тези на Ари или Жабата, а историите комбинират умело убийства, шпионаж и антитероризъм.
За разлика от доста други сериали, тук ме радват всичките персонажи - и поотделно, и в комбинация.
Историите стават все по-развити и обогатени като теми и взаимоотношения - и като написани роли, и като изпълнения.
Много кадърно написан и изигран сериал.
- beliefcontrol
- Paragon
За мен сериалът беше от най-доброто в жанра още преди няколко години, когато засичах произволни епизоди с дублаж по родните телевизии. Горе-долу тогава вървеше и JAG, та много се радвах на препратките и гост участията между двата сериала.
В оня период нещата при мен бяха на принципа "цъкам игра или чета книга, телевизора работи и хващам по някой епизод/сцена между другото".
Тая тема, заедно с доста беглите спомени за нещо качествено, ме накара да го пробвам в събота следобяд. Снощи, преди да заспя, гледах 11-ти епизод. Такова солидно зарибяване и гледане на епизоди подред ми се случва екстремно рядко.
Критика имам само по две точки:
По-маловажната - музиката покрай Аби поне засега е възможно най-комерсиалния и бутафорен Industrial Rock/Goth.
Като фен на сходен тип музика се радвам, че намира солидно място във всяка серия, но ми се ще да чуя малко по качествен подбор от индъстрил жанра.
ПО-ВАЖНАТА: Най-вече в лабораторията, а често и в командните зали на корабите и подводниците, че дори и в самия офис на NCIS има някаква апаратура, писукаща 1:1 с мелодията на стационарния телефон вкъщи! Е, заклевам се, нема такова тичане до телефона и обратно 100 пъти!
В оня период нещата при мен бяха на принципа "цъкам игра или чета книга, телевизора работи и хващам по някой епизод/сцена между другото".
Тая тема, заедно с доста беглите спомени за нещо качествено, ме накара да го пробвам в събота следобяд. Снощи, преди да заспя, гледах 11-ти епизод. Такова солидно зарибяване и гледане на епизоди подред ми се случва екстремно рядко.

Критика имам само по две точки:
По-маловажната - музиката покрай Аби поне засега е възможно най-комерсиалния и бутафорен Industrial Rock/Goth.

ПО-ВАЖНАТА: Най-вече в лабораторията, а често и в командните зали на корабите и подводниците, че дори и в самия офис на NCIS има някаква апаратура, писукаща 1:1 с мелодията на стационарния телефон вкъщи! Е, заклевам се, нема такова тичане до телефона и обратно 100 пъти!

Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
По първата критика - ти се радвай, че въобще пускат такава музика.beliefcontrol wrote:Критика имам само по две точки:
По-маловажната - музиката покрай Аби поне засега е възможно най-комерсиалния и бутафорен Industrial Rock/Goth.Като фен на сходен тип музика се радвам, че намира солидно място във всяка серия, но ми се ще да чуя малко по качествен подбор от индъстрил жанра.

По втората - мда, това вече е сериозно. Освен да се оплачеш в CBS или направо на творческия екип и да се надяваш поне за осми сезон да сменят мелодията.

Сериозно - радвам се, когато само такива критики може да се направят на тоя сериал. Дано и занапред да е тъй (това го казвам на ниво средата на пети сезон - все така кърти).
Просто как успяват вече пети сезон да измислят толкова различни и същевременно интересни истории не знам. Евала на творческия екип, а и на актьорския състав, разбира се.
П.П. Като стана дума за телевизията, сега дават първия сезон по AXN всяка сряда от 20.00 ч., ама не знам дали е субтитриран или дублиран. Споменавам го за който се колебае дали да пробва сериала, пък не му се занимава да го сваля от замундата (в арената за моя изненада има само последните епизоди на седми сезон).
П.П.П. Много важно е да се гледа поред от първи сезон нататък. Иначе се губи емоцията от някои разкрития и развитията на персонажите.
- Gunslinger
- Warmage
Доколкото помна е дублиран.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
Освен всички други суперлативи, които изредих дотук за сериала добавям още един - той има най-яките финали на сезони, като всеки от тях е по-добър от предишните. И така шест сезона поред.
Почнах седмия сезон и изгледах първия епизод, та знам какво става след клифхенгъра на шести.
До края на празниците ще съм опукал каквото е излязло до момента - тъкмо навреме за 7.19 (в сряда сутринта по нашите ширини).
Най-стабилният за мен сериал от тези, на които съм попадал. Има си всичко, при това хем добре замислено, хем добре изпълнено.
Почнах седмия сезон и изгледах първия епизод, та знам какво става след клифхенгъра на шести.
До края на празниците ще съм опукал каквото е излязло до момента - тъкмо навреме за 7.19 (в сряда сутринта по нашите ширини).
Най-стабилният за мен сериал от тези, на които съм попадал. Има си всичко, при това хем добре замислено, хем добре изпълнено.
Гледах първия епизод и много ме израдва - не толкова криминалната загадка, колкото интеракцията между героите.
P.S. Някой има ли идея намират ли се субтитри, които са таймнати като за файловете качени на Замунда? Щото тия, които аз намерих се разминават.
P.S. Някой има ли идея намират ли се субтитри, които са таймнати като за файловете качени на Замунда? Щото тия, които аз намерих се разминават.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- beliefcontrol
- Paragon
- beliefcontrol
- Paragon
Ей тук има английски субтитри.
http://www.amazon.co.uk/NCIS-Criminal-I ... rvi_cart_3
Август месец, живот и здраве, се сдобивам с тях.
На средата на седми сезон съм и вече почти не обръщам внимание на конкретните престъпления (които пак са си добри, де), важни са ми персонажите и взаимоотношенията им - ту качествено драматични, ту качествено забавни. Тоест както обикновено.

http://www.amazon.co.uk/NCIS-Criminal-I ... rvi_cart_3
Август месец, живот и здраве, се сдобивам с тях.
На средата на седми сезон съм и вече почти не обръщам внимание на конкретните престъпления (които пак са си добри, де), важни са ми персонажите и взаимоотношенията им - ту качествено драматични, ту качествено забавни. Тоест както обикновено.

- Dr. Horrible
- Forsaken
Май вече не би избрал Bones при сравнение на двата сериалаpasser-by wrote: Най-стабилният за мен сериал от тези, на които съм попадал. Има си всичко, при това хем добре замислено, хем добре изпълнено.

Иначе още другата седмица ще изгледам няколко епизода от този сериал, щом всички в темата го хвалите толкова много. Пък и далеч не сте само вие, все пак рейтингите му са невероятно високи, ако не и най-високите, срамота е да не съм гледал поне няколко серии.
Но все пак имам един въпрос. В по-късните сезони има ли сюжетни линии, които обхващат повече от два-три епизода? Случаи, мистерии, конкретни взаимоотношения между героите, въобще каквото и да е, което търпи по-дълготрайно развитие и си има начало, надграждане и евентуално финал?
Не че не харесвам сериали със самостоятелни епизоди, но продължителните сюжетни линии лично за мен винаги са били сериозен плюс.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
(1) Факт.Dr. Horrible wrote:(1) Май вече не би избрал Bones при сравнение на двата сериалаpasser-by wrote: Най-стабилният за мен сериал от тези, на които съм попадал. Има си всичко, при това хем добре замислено, хем добре изпълнено.![]()
(...)
(2) В по-късните сезони има ли сюжетни линии, които обхващат повече от два-три епизода? Случаи, мистерии, конкретни взаимоотношения между героите, въобще каквото и да е, което търпи по-дълготрайно развитие и си има начало, надграждане и евентуално финал?

(2) Да, има си и дълги сториаркове отвреме навреме.
При взаимоотношенията феновете вече имат изковани прякори за две потенциални двойки, които чакаме да се вземат като Буут и Боунс.

И ще повторя - макар и доста фенове да са се зарибили от по-късни сезони е силно желателно да се започне от самото начало и да се кара поред. Така най-добре се оценяват развитията на героите и някои разкрития.
Между другото в епизод 7.13
- Spoiler: show
- Gunslinger
- Warmage
http://blogofidiots.wordpress.com/
- The Dragon
- Elder God
Първи сезон беше ок. Доста по реалистично направен от повечето подобни и разследваха тривиални случаи добре. Имаше направено ПРАВИЛНО хакване на парола ебати. За жалост нивото на достоверност тръгна рязко надолу от началото на втори сезон.
Хубаво е че персонажите са плоски и нямат личен живот който да ни отвлича от важната част - разследването - спестени са ни драмите от сорта на "Котката на стоукс има глисти, което е основен коз на епизода" и "Скръбта на Грисъм, че Уорик умря преди да му е духал". Дано се запази така и занапред.
Хубаво е че персонажите са плоски и нямат личен живот който да ни отвлича от важната част - разследването - спестени са ни драмите от сорта на "Котката на стоукс има глисти, което е основен коз на епизода" и "Скръбта на Грисъм, че Уорик умря преди да му е духал". Дано се запази така и занапред.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Интересно мнение за персонажите. За мен пък хубавото е, че не са плоски. Всъщност точно изграждането им е един от основните козове на NCIS и е удачно комбинирано с разследванията, струва ми се.
Би ли споменал в спойлър таг кое беше правилното хакване на парола, че първи сезон вече ми е мътен (пак ще го гледам, де)?
Изгледах всичко излязло до момента и чакам сряда сутринта за 7.19.

Би ли споменал в спойлър таг кое беше правилното хакване на парола, че първи сезон вече ми е мътен (пак ще го гледам, де)?
Изгледах всичко излязло до момента и чакам сряда сутринта за 7.19.