Да, и кажи на жена си, ако правилно съм разбрал, че е гледала Robin Hood Begins с очевидни амбиции Юнивърсъл да подкарат франчайз от това, така че толкова по въпроса за рандъм войничето.
Да бе, от тоя флоп на куково лято ще направят френчайз. С четири пъти по-голям бюджет от Prince of Thieves е на път да изкара почти двойно по-малко (и то от 90-тарските долари на старата адаптация).
Иначе, Силвъре, аз съвсем ясно изброих няколко яко орязани момента, но щом толкова не можеш да четеш, ще повторя бавно и подробно:
- Внезапните обяснения на дедото за каменоделския произход на Робин
- Пълната липса на момент, в който всички научават, че Робърт Локсли всъщност е Робин Нещоси, въпреки че изведнъж почват да го наричат така
- Висящата в нищото любовна история
- Всичко свързано с горските дечица, чието развитие беше на ниво "има ги и изведнъж стават герои на народа"
- Появата на Мериън и дечицата на бойното поле
- Никакво обяснение защо тя може да се бие, при положение че е селска мома
- Кътването на последните 20 минути ме накара да си мисля, че главният лошковец някак се е научил да се телепортира, при положение че беше навсякъде. В един момент убива дедо Локсли и громи селото, в следващия момент го няма там, но посреща френския крал на брега.
И т.н. и т.н. Няма какво да изброявам повече. Тия нелепо ръшнати неща са ги забелязали всички, които не гледат филмите на Ридли Скот през розови очила като теб.
В други новини, току-що изгледах пак Prince of Thieves. Ебати якото филмче. Точно както трябва са го направили - с класическата история за Робин Худ, наивен идеализъм, който по никакъв начин не се опитва да бъде менторски, надъхана героична музика, свежарски хумор и забавен екшън.