Vampire Diaries

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Nov 12, 2010 3:43 pm

E имаше само една сцена на български в The Vampire Diaries, което е жалко.Но поне я бяха изпипали.Обаче защо
Spoiler: show
всички негри са вещици?
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Fri Nov 12, 2010 6:00 pm

Остави се, то излезе, че
преди има-няма 600 години един ацтекски шаман е употребил кръвчицата на гуспойца Петрова, за да прокълне вампирите и върколаците. И сега се чудя как точно е станало - дали отряд ацтеки заедно с шамана си са били на помощ на Баязид при обсадата на Асеневата крепост през 1410 година, или група бежанци от района на Каспичан, водени от храбрата мома Петрова, всъщност са открили и завладяли Америка.
Направо ме заболя главата от мислене :unsure:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Nov 13, 2010 7:18 am

Въпреки липсата на историческата достоверност (освен ацтеките ми е много интересно и как нашта мома Катерина точно е избягала ча в Англия) си беше бая интересна серията.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Nov 13, 2010 11:18 pm

JohanVladimir wrote:Остави се, то излезе, че
преди има-няма 600 години един ацтекски шаман е употребил кръвчицата на гуспойца Петрова, за да прокълне вампирите и върколаците. И сега се чудя как точно е станало - дали отряд ацтеки заедно с шамана си са били на помощ на Баязид при обсадата на Асеневата крепост през 1410 година, или група бежанци от района на Каспичан, водени от храбрата мома Петрова, всъщност са открили и завладяли Америка.
Направо ме заболя главата от мислене :unsure:
Явно не съм разбрал, нали проклятието не започва от Петрова, а Клаус е искал то да завърши с нея? :?
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Sun Nov 14, 2010 12:07 am

Аз не че очаквам историческа достоверност от тв филм, в който вампири, върколаци и вещици се прескачат в едно градче заедно с произведени от древни проклятия дупликанти, ама... поне последователност и консистентност в диегезиса очаквам, дет се вика. След като мосиха добре събитията с Гражданската война, ако може някак да уцелят правилно и Великите географски открития :(

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 14, 2010 12:55 pm

JohanVladimir wrote:Аз пък ходя да разправям по форумите огорчението си от тая финална сцена и вероятно минавам за банален трол :(
Според мен си съсипаха героите от чист фенсървис. Досега
всичките чувства на Деймън към Елена бяха толкова елегантно намекнати, недоказани, неизказани и това създаваше цяло море от нюанси при всеки поглед или диалог между двамата. Обаче - не, публиката си припада да чуе най-после горкия да произнася в прав текст "Илено, убичъм тъ!" Всичко ми съсипаха, мразя ги :cry:
Това, което Деймън направи, всички сме го правили, ама все е било до средата на направеното от него, щото няма как да форматираме после мозъка на другия, нали? И точно затова е болезнено-истинско.
Според мен до признанието на Деймън пак се стигна с внимателно подбрани сценки, като например:
малко преди това Стефан си признава, че е бил егоист, като го е превърнал във вампир, защото не е искал да бъде сам, и му се извинява.
Това според мен подтикна Деймън да го направи. Защото нека си признаем, шансовете Елена и Деймън да са заедно са крайно мижави... А и на Деймън така му става по-леко, като вече се е отказал от идеята да бъде с нея. На мен лично още ми тлеят същите чувства, които Деймън изпитва сега, но ако не го бях направил щеше да ми е още по-тежко. С тази разлика, че аз не мога да карам хората да забравят. Което ме прави голям егоист... :neutral:

Edit: Песента от сценката е Sleeperstar - I Was Wrong. Страхотна е!

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Nov 14, 2010 10:07 pm

Не бях гледал последните 3 серии и ги гледах заедно! Много са яки, харесаха ми!

Но... "България, 1490"... Излиза, че все пак сериала се развива в алтернативна вселена, в която България никога не е падала под османска власт. Или е паднала известен брой години по-късно :D
But goddamn,
you got me in love again

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Sun Nov 14, 2010 11:14 pm

Абе, добро си е сериалчето, аз му се забавлявам много. 8-)
А пък ширещата се из българското нет пространство убеденост, че Нина е толко хубава и талантлива, щото е българка, си е направо екстра бонус
:mrgreen:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Nov 15, 2010 5:46 pm

На Нина бих се кефил и ако не беше българка, но това че е (друг е колко точно е, щом е емигрирала на 2 годишна възраст) е допълнителен бонус.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 15, 2010 11:49 pm

armageddon wrote:На Нина бих се кефил и ако не беше българка, но това че е (друг е колко точно е, щом е емигрирала на 2 годишна възраст) е допълнителен бонус.
Защото трябва да е расла в нашето извратено общество за да бъде българка? Сякаш има значение. Добре за нея, че е расла в цивилизована държава и е станала нормален човек. Тя вече сама може да каже, като каква се определя. А и няма значение кой и се кефи тук, ако ще да е цяла България. Повечето хорица тук и без друго са тесногръди свине и ще и кажат какъв е боклук, ако нещо не ги изкефи. :lol:

Ох айде да идва Петък! :mrgreen:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Nov 15, 2010 11:54 pm

Това става офф-топик, но и аз не я считам за българка. Щом е израстнала там, щом е прекарала целия си съзнателен живот там, значи там си е нейната родина. Ако някой американец дойде тук на две годинки и израстне тук, аз ще си го считам за българин.

Иначе следващият епизод е след три седмици, уви...
But goddamn,
you got me in love again

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 16, 2010 12:03 am

E, според мен е малко по-сложно. И да е израстнала там, ако говори с родителите си на български (звучеше като да го говори във филма), има някаква идея какво е България и т.н. пак може да е поне полу-българка... ако иска.
Амикае, ти пак с гръмките думи. Като че ли тук непременно би станала ненормален човек и като че ли повечето хорица тук ще гледат нея, а не как да си платят парното:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Nov 16, 2010 12:11 am

JohanVladimir wrote:Абе, добро си е сериалчето, аз му се забавлявам много. 8-)
А пък ширещата се из българското нет пространство убеденост, че Нина е толко хубава и талантлива, щото е българка, си е направо екстра бонус
:mrgreen:
Тя не е толкова добра, защото е Българка, а е така добра, защото е Българка

P.S. Идеята, че Битието определя съзнанието е чист Марксизъм, което е и най - силният епитет, който може да и се лепне
Last edited by raylight on Tue Nov 16, 2010 12:14 am, edited 1 time in total.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Nov 16, 2010 12:14 am

Извинете за излишния пост :oops:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Nov 16, 2010 6:59 am

Amikae wrote:
armageddon wrote:На Нина бих се кефил и ако не беше българка, но това че е (друг е колко точно е, щом е емигрирала на 2 годишна възраст) е допълнителен бонус.
Защото трябва да е расла в нашето извратено общество за да бъде българка? Сякаш има значение. Добре за нея, че е расла в цивилизована държава и е станала нормален човек. Тя вече сама може да каже, като каква се определя. А и няма значение кой и се кефи тук, ако ще да е цяла България. Повечето хорица тук и без друго са тесногръди свине и ще и кажат какъв е боклук, ако нещо не ги изкефи. :lol:

Ох айде да идва Петък! :mrgreen:
Много се радвам че момичето е расло в цивилизована среда и е станало човек. Или поне се надявам да е, тъй като лично не я познавам и не бих си позволил да коментирам характера й. Което можеше/е могло да се случи и тук впрочем. Това което визирах е, че не мога да кажа в каква среда е расла и как се определя тя самата - ако родителите и са се старали да поддържат в нея българско самосъзнание - ОК, ще се съглася че е такава. Ако не - трудно ще ми е, но както вече казах - не я познавам лично, и не мога да са изкажа на сто процента за едната или другата опция.