Гласът на България
- armageddon
- Forsaken
Ясно, че не цели да е мега шоу като X-Factor-a, който също отвреме на време изкарва интересни изпълнители (примерно 50 годишната касиерка от последното английско издание изкара беше мн яка), ама т'ва тука е прекалено камерно и прекалено захаросано/позитивно. Как пък никой не казва нищо негативно, все въртят и усукват как уж било много хубаво и тн прочее булшит, то хубаво са изрязали хептен фрийковете, но чак пък толкова беззъба история май не бива. Има там уж публика, която обаче се губи даже в тая малка зала.
- JohanVladimir
- Sorcerer
Аа, подборката веднага ще си я обясниш, ако се освободиш от презумпцията, че това е ситуация, в която професионални изпълнители правят кастинг на начинаещи такива. И включиш в уравнението "аудитория".
Аз бих спекулирала, че първоначалният подбор е направен така: избираме шепа-две много добри, т.е. очевадно добри за средния зрител Ани, която гледа предаването, и шепа-две видимо слаби, т.е. очевадно неставащи дори по преценка на средната Ани. Няма как всички да са супер добри и журито наистина да преценява музикантски и да избира по критерии, от които Ани не разбира.
За да може Ани, която нищо не разбира от музика, да се чувства съпричастна, да й се създава илюзията, че и тя разбира колкото журито, че шоуто е правилно, че там всичко се случва, както е редно. Затова и сред кандидатите има сума ти, от които дори и Ани е по-добра, понеже поне пее вярно
Разбираш ли, идеята е изборът на журито да бъде на практика избор на (една значителна част от) аудиторията
Така си мисля аз, де.
Edit: Написах десет реда постинг, в който споменах 5 пъти името си
Имам нужда от психотерапия 
Аз бих спекулирала, че първоначалният подбор е направен така: избираме шепа-две много добри, т.е. очевадно добри за средния зрител Ани, която гледа предаването, и шепа-две видимо слаби, т.е. очевадно неставащи дори по преценка на средната Ани. Няма как всички да са супер добри и журито наистина да преценява музикантски и да избира по критерии, от които Ани не разбира.
За да може Ани, която нищо не разбира от музика, да се чувства съпричастна, да й се създава илюзията, че и тя разбира колкото журито, че шоуто е правилно, че там всичко се случва, както е редно. Затова и сред кандидатите има сума ти, от които дори и Ани е по-добра, понеже поне пее вярно

Разбираш ли, идеята е изборът на журито да бъде на практика избор на (една значителна част от) аудиторията

Edit: Написах десет реда постинг, в който споменах 5 пъти името си

Last edited by JohanVladimir on Wed Jul 27, 2011 12:00 pm, edited 1 time in total.
Не, тя системата е следната:
1. Пращаш запис с пеенето си.
2. Някакви хора го слушат, евентуално те викат. Дотук няма нищо лице в лице.
3. Отиваш на второ прослушване, вече наживо, за да сверят истинския ти глас с тоя от записа. Треньорите въобще ги няма на тоя етап.
4. Одобряват те.
5. Вече пееш пред треньорите и пред камерите и пред публиката.
Така че няма изрязани фрийкове. Фрийковете ги разкарват още на етап 1.
1. Пращаш запис с пеенето си.
2. Някакви хора го слушат, евентуално те викат. Дотук няма нищо лице в лице.
3. Отиваш на второ прослушване, вече наживо, за да сверят истинския ти глас с тоя от записа. Треньорите въобще ги няма на тоя етап.
4. Одобряват те.
5. Вече пееш пред треньорите и пред камерите и пред публиката.
Така че няма изрязани фрийкове. Фрийковете ги разкарват още на етап 1.
- armageddon
- Forsaken
Не може да е шоу без некви изроди за комик релииф са, винаги има 1-2 от друга вселена. Нещо като админите дето държат силвето тука.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- RRSunknown
- Elder God
- armageddon
- Forsaken
Сега точно изгледах повторението на "Гласът..." Направо се влюбих в гласа и изпълнението на мацката, която пя "Mercy". Първата, която тотално превзе сцената с присъствие и изпълнение.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- armageddon
- Forsaken
Бе в един от предните епизоди имаше цигане, дето доста по-добре я перна Софи, ама то пък за сметка на това било участвало в някакво поп-фолк певческо риалити на Слави, та тоя факт ми остави гнусен вкус в устата. Мърсито беше добра доста, факт.
Шса повторя, ама с въпрос - абе мъжете в това предаване що не могат да пеят бе!
Шса повторя, ама с въпрос - абе мъжете в това предаване що не могат да пеят бе!
- armageddon
- Forsaken
Май за същата става въпрос, тая дето е пяла и в друго предаване на Трифи. Но не единствената, още в първия или втория епизод взеха една Мелинда, която беше участвала в Пей с мен, отново дело на гологлавия. Пък и този, на Ваня Костова сина не е като да е някъф неизвестен ... 3ма от журито даже го познаха по гласа (ушким де).
Ми и това дето показаха, мъже ли са?
Ми и това дето показаха, мъже ли са?
armageddon wrote:Ми и това дето показаха, мъже ли са?

В интерес на истината мъжката Лили има добра техника, но като за женския му speaking voice не ще да е било голямо предизвикателство да я овладее. Искам плътен мъжки глас да закове поне ла от първа - ей такъв ще го призная. Пичът с Блажени години засега най-много се доближи до "качествен мъжки глас" по моите критерии.