Joss Whedon's "The Avengers"

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun May 06, 2012 8:56 pm

Мдам, започна се.

Следват 10 страници разгорещени спорове, с по една страница всеки пост, където Силвър ще обяснява колко е тъп Авенджърс, а Роланд ще ни разказва какъв Господ Бог недостижим е Уидън.

Омитам се от темата.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 06, 2012 9:09 pm

Нямам особено голям мерак да споря със Силвъра. Аз обичам комикси, той не ги обича. Оттам нататък с предразсъдъци спря да ми е интересно да споря по филмови въпроси преди година-две някъде.
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun May 06, 2012 9:45 pm

А, никви 10 страници няма да има. :) Така е, не обичам комикси, по-скоро обичам изследвания на комиксовата култура и разни по-нестандартни интерпретации по темата. Оттук нататък филми като Авенджърс слабо могат да ме загреят, освен ако не предложат нещо наистина впечатляващо в опаковката. Загубен Силвестри + отпаднали сцени от Трансформърс 3 не се класират за впечатляваща опаковка обаче, при все че е много по-добре от последните Хиксмени.

Та така, не става дума за предразсъдъци.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun May 06, 2012 10:22 pm

А междувременно 93 процентовия рейтинг в доматите и средната оценка от 8.8 в imdb се подкрепят от трошене на бокс офис рекорди :D

http://insidemovies.ew.com/2012/05/06/b ... -avengers/
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 2:39 am

Яко :)

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Mon May 07, 2012 2:54 am

Съдържа спойлери:
Spoiler: show
Секретна военна организация се занимава с разработка на оръжия? Ай стига бе, трябваше с производство на понички да пробва.

10 ахмака с автомати и дрисъка Hawkeye правят за смях супер-дупер стелт-кериър, предполагаемо бъкан с военни и герои? Йеп, няма ядове.

В един момент Хълк се ядосва от...ъъъ...експлозия? и почва да трепе нашите, 15 минути по-късно вече се е научил да контролира гнева си? Ахъм.

Магия за контрол на съзнанието се разваля от ритник в кофата? Несъмнено.

Всъщност в извънземните нямаше нищо особено, Черната вдовица си ги трепеше като мухи с малокалибрени пистолетчета, и никой не разбра на тия що армията не мо`е да им ебе майката, а трябваше Хълк да опустоши де що имаше инвентар?

Трансформърс, ама по се разбира кой с кого се бие? Да.

Герои, които във филм-два изживяха дриймбой моментите си, катарзис и прочие, се карат като мухлъовци и имат нужда от смърт на някакъв агент и тъжна музичка на фон за да преоткрият себе си? Еми, най-вероятно..

Не бе, в интерес на истината ставаше и се кефих на пукотевиците, обаче най-добрия супергеройски филм евър? :lol:

П.П. Иначе Scourge е прав - Cabin in the woods почти ме докара до напикаване от кеф, тука супергеройския showoff като че ли ми дойде в повече..
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 3:13 am

Ъм... по-скоро не си прав.

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Mon May 07, 2012 3:21 am

Признавам, че не съм фен на комиксите (които не се казват Sin City, нали) и със сигурност нещата имат някаква вътрешна логика, която ми убягва, но като необремен със супергеройски бекграунд зрител точно така ми изглеждаше филмчето, сори :oops:
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 3:54 am

А, нямаш ядове. Смисъл, стрелата се заби в коляното още кат каза Sin City :P

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 10:22 am

Благ беше филмът, искам само да изтъкна, че точно за тоя филм нямаше нужда да се вкарва джос уедън в името на темата, знаем, че целият форум е негов принципно. Според мен най-добре да се направят "joss whedon's movies" и "joss whedon's tv series" и така, да не става объркване, и да не вземем да говорим задруги филми.

Бтв Хълк достави могъщо, евала на Ръфало/Руфало, много добре се справи, останалите са ясни, Локи ми хареса ужасно много, с голям кеф бих гледал трилър със сериен убеиц, кдъето този пич да играе лошият:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 07, 2012 3:38 pm

Image :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 5:54 pm

Muad_Dib wrote:Благ беше филмът, искам само да изтъкна, че точно за тоя филм нямаше нужда да се вкарва джос уедън в името на темата, знаем, че целият форум е негов принципно. Според мен най-добре да се направят "joss whedon's movies" и "joss whedon's tv series" и така, да не става объркване, и да не вземем да говорим задруги филми.
Мрън мрън. Всеки, който знае кой е Уидън, е писал възторжено колко НЕГОВ е успехът на тоя филм. Да не говорим, че и хуморът си е баш негов.
Spoiler: show
Thor: He's my brother
Natasha Romanoff: He killed 80 people in 2 days
Thor: ...He's adopted
Апропо, неколкосекудната интеракция между Хълк и Тор като утрепаха една от големите товарни гниди е абсолютният край на всичко евър. :mrgreen:

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon May 07, 2012 7:29 pm

Ох, Ролик, то ако не бяха тези неща филмът от воле заминаваше в кофата до останалите марвълщини от последно време. Мен по-скоро ме е грижа, че пак не успяха да направят филм с някакъв distinctive стил, който малко поне да го издигне над стандартния холивудски екшън (макар и да пробваха - имаше там един непрекъснат преход от герой на герой, ама много изкуствен стоеше).

Четох едно ревю, което започваше с "The Avengers is everything wrong in Hollywood done wonderfully right" и щях абсолютно да застана зад това съждение, примерно ако:
1) бяха дали всички ориджин филми в сценарните ръце на Уидън;
2) бяха избрали някакви кадърни и/или изненадващи хора зад камерата във всеки филм (както примерно с новите Бондове), които да вкарат почерк и да ги направят интересни и за хората, които "не харесват" комикси;
3) бяха намерили добри тематични композитори за всеки от предишните филми, които да разработят музикалния пейзаж за всеки отделен герой; и накрая в Авенджърите да си подадат ръце за нещо разбиващо (те не че са сгрешили чак толкова с имената, освен с Джавади, но имената са понаакали пейзажа).

Ако тези неща ги бяха докарали както трябва, сега и аз щях да цвиля от кеф, както го направих на Х3 въпреки преобладаващата смотаност на почти всичко в него.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 7:35 pm

Съгласен съм, че е стандартен. Не съм сигурен, че виждам това като дефект. Авенджърите са много мейнстрийм и не знам как биха преживели трансфер в нещо дистинктли авторово. Батман е много по-податлив на такива експерименти примерно.

За музиката също съм съгласен. Тоя филм щеше да е отвяващ с нещо като саундтрака на Х3.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon May 07, 2012 8:03 pm

Ами както третият Хари Потър преживя трансфер в нещо дистинктли авторово и всичко живо остана възхитено, така и тази част от марвълската вселена можеше да си го позволи. Естествено, не говорим за Джармуш или Трир.