Северна Осетия :(
Moderator: Moridin
хм не знам доколко бяха достоверни кадрите, ама мернах как тълпата разкъсва некъв тип набеден за тереорист. МНого правилна постъпка. Като гледах и как Непалците сриват джамии заради заложницитие си и нещо зех да се надъхвам. Израелците казват срещу терора с терор и май са прави.
В смисъл мангалите ще се борят докат ги има. Геноцида разрешава донякъде въпроса, стига да е навременен
В смисъл мангалите ще се борят докат ги има. Геноцида разрешава донякъде въпроса, стига да е навременен
А как мислиш, дали на Осетийците не им е важно да знаят, а? Тва имам предвид, никой не мисли в случая за теб. А това, че на едни места се тръби повече от други или за едни хора повече отколкото за други, ами това е нормално, зависи си от медиите във всяка страна.Matrim wrote:
Да ти кажа, за мен не е важно да знам кaкво става в Осетия, по-скоро ми е адски досадно. Няма как да се скрие ли - ами че в Африка и разни такива затънтен места често се случват какви ли не зверства, но докато не засяга голямата политика никой не му дреме. Не че точно се потулва, порсто се отрзаява, така че да не научат особено много хора, освен ако не си направят труда специално да потърсят информация о въпроса. Отвлекат един-двама американци да речем и целят свят само за това говори. Something's terribly wrong, me thinks.
And you can't dance with a devil on your back...
Аз точно това ти разправям - да го пускат денонощно по телевизията в Осетия или в Русия, а не да речем в Западна Самоа. И между другото, аз лично и в Бълагария да стават атентати, съвсем спокойно бих се отказал от това прословуто право да знам.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- The Dragon
- Elder God
@Берик - виж сега геноцида си е много правилно нещо. Само че има един малък проблем - започнеш ли, много трудно се спира. И все пак ако обезлюдим Африка и Азия, сме 4 милиарда души назад. Което би решило проблема с пренаселението за около 100 години.
Беслан. Броят на жертвите от кризата със заложниците в Беслан достигна 250 души, предаде агенция Интерфакс, цитирайки източник от кризисния щаб. “Сред новите жертви са деца, техни родители, учители и войници, участвали в освобождаването на заложниците”, заявил той.
Беслан. Терористите, които взеха заложници в училище №1 в Беслан, са били над 30 от различна националност, съобщи ФСБ, предаде РИА Новости.
Беслан. 210 тела са извадени изпод развалините на училище №1 в Беслан, предаде Интерфакс, позовавайки се на източник от Министерство на здравеопазването в Северна Осетия.
Към 9.30 часа руско време (8.30 българско) от училището в Беслан бяха извадени 150 тела на загинали, предаде ИТАР-ТАСС. Тогава властите съобщиха, че цифрата не е окончателна. Разминирането на сградата е приключило.
Същевременно, стотици жители на Беслан прекараха изминалата нощ на улицата, в очакване на информация за загиналите и ранените. Районът около училището продължава да е отцепен. Все още остава неясен точният брой на заложниците, държани в сградата на училището. Известно е, че са спасени около 400 души. По думите на съветника на руския президент Асламбек Аслаханов, в телефонен разговор с него терористите твърдели, че държат като заложници 1 200 души.
704 души остават хоспитализирани в болници в Северна Осетия. Според оперативния щаб, 27 терористи са били убити в хода на операцията: 8 – на територията на училището, останалите – в града. Задържани са трима от похитителите. Продължава издирването на още четирима и техните възможни сътрудници. Валерий Андреев потвърди, че сред убитите терористи има десет души с арабски произход.
[/quote]Беслан. 32 от терористите, взели заложници в училище №1 в Беслан са убити, е съобщил за АФП началникът на Управлението на Федералната служба за сигурност за Северна Осетия Валерий Андреев.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ммм и по какъв признак ще се ръководим? Кофти аватар?Берик - виж сега геноцида си е много правилно нещо. Само че има един малък проблем - започнеш ли, много трудно.....
Интересен факт - CNN най-после признаха чеченците за терористи. Официално. Досега все бяха rebels, fighters, което си звучи направо романтично.
А цялата ситуация просто не ми се коментира... Впрочем с каквито и 'мерки' да отговорят руснаците - имат моето одобрение от сега.....
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
- The Dragon
- Elder God
Мхм, ако 'ваште' хора са онези смели и радикални интелектуалци със готово решение на всеки проблем и неутолим(eн)а страст към 'красивите жени', които си представям - то аз смятах да започнем от тях..ама нейсе@Делвиг - ами критерийте - остават наште хора и красивите жени.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
- The Dragon
- Elder God
@coldie - само мо обясни как ти хрумна подобна идея? Особено след като неведнъж, навсякъде съм се наричал американоФОБ. Послеедния брой на ШД дадох над 9 на Фаренхайт 9/11 и нарочно си избрах най-малоумната снимка на този идеот за аватар?
@Делвиг - хммм, според мен ще трябва да се почне от адвокатите. Не сериозно на планетата и трябва сериозно редуциране на населението. Най - хуманен начин - края на пътешествията на Тъф. Просто китерия за редукция не трябва да е расов. Достатъчно е да забраним предупредителните надписи на домакинските уреди и населението на САЩ ще намалее с 200000000 за 3 дни.
@Делвиг - хммм, според мен ще трябва да се почне от адвокатите. Не сериозно на планетата и трябва сериозно редуциране на населението. Най - хуманен начин - края на пътешествията на Тъф. Просто китерия за редукция не трябва да е расов. Достатъчно е да забраним предупредителните надписи на домакинските уреди и населението на САЩ ще намалее с 200000000 за 3 дни.
Беслан. Убитите терористи по време на операцията по спасяването на заложниците в Беслан са 26, нито един не е задържан, съобщи руският заместник-главен прокурор Сергей Фридински, цитиран от АФП. С изявлението Фридински опроверга информацията за 32 убити терористи, която бе разпространена по-рано днес от руските информационни агенции.
По думите на прокурора, всички терористи са убити, но все пак проверките в града продължават.
Тази сутрин ИТАР-ТАСС съобщи, че 27 терористи са били убити в хода на операцията: 8 – на територията на училището, останалите – в града. Агенцията съобщи за трима задържани и четирима от похитителите, които се издирват. Валерий Андреев потвърди, че сред убитите терористи има десет души с арабски произход.
Хм, по непотвърдени данни руснаците са взривили едната стена на салона за да отворят път на пленниците. И покриввът леко паднал върху част от тях, нали, а терористите също открили огън. Не, тези хора имат ли друг начин за справяне с извънредни ситуации освен да бъхтях по главите всички? Нещо преговори, такива неща?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
Ами няма - по какъв начин да преговаряш с човек за когото твоята кожа означава повече от неговата си? едиснствената ти надежда е при щурма да има малко жертви. Сега знам, че е малко жестоко, но проблема е, че повечето искания на модерните терористи не са за пари, а са насочени срещу държавността, което автоматично означава, че преговорите са неприемливи за едната страна. Този ефект се цели умишлено.
Съгласен, умишлено се поставят абсолютно неизпълними искания и колкото и да е тъжно и трагично, няма друг начин освен с оръжие в ръка да се справяш с терористите. Още повече че ако все пак веднъж-дваж им мине номера и им се изпълнят исканията, само ще ги окуражат да удвоят атаките.
Обаче съм разочарован от действията на руснаците отново, какво става с митичните Алфа, Спецназ и т.н., нещо много се излагат напоследък.
Обаче съм разочарован от действията на руснаците отново, какво става с митичните Алфа, Спецназ и т.н., нещо много се излагат напоследък.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Тъй де, трудно е да преговаряш с хора, в които се наблюдава тотална липса на логика. Обаче като че ли руснаците винаги го правят без да помислят за жертвите. Спасяват някаква част, а другите просто автоматично ги отписват. Създават впечатлението, че въобще не им пука някак. Знам ли, наскоро освободиха (ако не се лъжа) двама французи в Ирак след като френското правителство се съгласи да преразгледа закон забраняващ носенето на забрадки в училищата... В смисъл, много е трудно, но руснаците сякаш въобще и не виждат друга опция освен използавнето на сила без оглед на това каква част от хората ще оцелеят.
I don't wanna die
Мисля, че поне до преди няколко дни френското правителство категорично отказваше да отмени закона за забрадките. Което в първия момент ми се видя странно, защото какво им пречи да го отменят докоато ония освободят французите и после пак да го въведат? Обаче пък така ще покажат, че се огъват пред терористите и ще предизвикат нови и по-лоши кризи с заложници.
Иначе, че на руснаците наистина не им пука много за жертвите съм съгласен. Явно такава им е настройката открай време на управниците им и скоро няма да се промени.
Иначе, че на руснаците наистина не им пука много за жертвите съм съгласен. Явно такава им е настройката открай време на управниците им и скоро няма да се промени.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!