@stealth
Виждаме доста неща в България, които... не са нормални и приемаме, че сме уникални с тях, ние сме ги измислили и усъвършенствали.
my point exactly. Естествено, има си неща изконно български като компютъра, бойната авиация и корупцията, но като изключим тези и още няколко ни остават неща дето ги има навсякъде.
@Ghibli
че отказваш да признаеш съществуването на разлика в манталитетите между един българин и един, да речем, американец.
По отношение на ревюто, по-скоро твърдя, че всеки ще си направи някакви паралели на база манталитета си.
Не тва ми беше идеята на темата де, целя се в бг манталитета конкретно щото ме дразни с тоя фатализъм.
@Claymore47_Fen
Сори, че те ползвах за катализатор, нищо против останалата част от ревюто, просто като прочета, че за някой е стандарт, че в БГ нищо не работи както трябва и ми кипва. Не казвам, че сме най-великата страна на света(точно обратното даже), но като чуеш корупция и лоши пътища да си представяш веднага България ми се вижда нечестно спрямо половината планета.
Нещо друго за книгата или ревюто, стана ли ти интересно да я прочетеш или обратното? Или само така, driveby style, да се поядосаш на някакви мои лични убеждения (които трудно ще променя) вместо да дадеш конструктивна критика върху стил и други неща (които поне мога да се опитам да променя)?
Разбира се, че ми стана интересно, много харесвам книги, които не се случват само на американци в америка.
Ама не мисля, че съм дорасъл да давам съвети за стил при моето твърде ограничено дар слово. А относно променянето на убеждения на непознати в нета, не е ли това смисъла на онлайн общуването? Или съм разбрал грешно.
@Litz
статистиката с депресираните хора в развитите страни и че била по-голяма е тотално ВТФ
Мхм, сега като пуснах по-задълбочено проучване (8 мин.) и открих, че България всъщност е на дъното по щастливост в Европа, бият ни само страни от третия свят.
британският ми съквартирант разказваше как са се напивали в училище и било някво мега приключенското нещо
При нас пък всички се надпреварват да се надпият, или да се надлъжат кой колко много е изпил, за да се натрупат някакви виртуални точки в надпреварата за ученик на месеца. Разликата не е чак толкова голяма.
а не как да си платя тока.
Бедност се среща дори в развитите страни, може процентът да е доста по-малък от нашия, но навсякъде има хора, които не могат да си платят тока, като и и у нас има хора, които оправят света по форумите и FB.
Ма мен статистиката с депресираните ме уби обаче
И на мен ми е любима, ето тука даже съм написал, как в БГ сме най-стабилната нация и нямаме никакви проблеми:
ама ние българите си знаем, че американците са so silly like that с техните депресии, ние тука не знаем що е депресия, удряме една ракия и сме ок.
@Amikae
Ами всичките тези убийства и самоубийства в САЩ защо се случват?
Заради никаквия контрол на оръжията? Ако в БГ всеки имаше патлак, и тук щяхме да имаме много повече убийства, масови престрелки и др. забавления.
Ами през първите си 10 години вече са изконсумирали почти всичко, което съвременните технологии предлагат. Компютри, конзоли, айфони и айпади, и т.н. На 12-13 години вече правят секс, крият се да пият алкохол, почват с тревата.
А пък бг дечицата това въобще не го правят, така ли, щото аз съм останал с друго впечатление.
Понеже тук ги няма много от даденостите на западният свят, българите сме длъжни да имаме едно базово survival ниво(децата включително се подготвят за това), което в известна степен ни държи под една по-висока готовност по всяко едно време, защото борбата е за насъщния и алтернативи няма.
Чак пак такъв глад не съм видял, а съм бг дете и то не от голям град или заможно семейство. Мисля, че малко драматизираш положението. БГ все пак е страна от 2-рия свят, не 3-тия.
но дойде ли Понеделник всеки си е заел поста.
Пхахахаха, тва е точно обратното на бг манталитета. Ти ни изкара някакъв district от Hunger games.