Гледах го. Ужасно е блед и белезникакъв. Невъобразимо ми е, че това е филмът на годината апарънтли...
Първо, кастингът е абсурден. Не ме разбирайте погрешно, аз обожавам Ема Стоун. Но не можеш във филм, който почива на носталгия по техникалър мюзикълите да нямаш хора с професионален бекграунд МИНИМУМ в пеене. И изобщо не е вярно, че в Холивуд няма triple threat актьори. Джереми Джордан може би не е идеален за тази конкретно роля, но не е и единствен. А талантливи актриси с мюзикъл бекграунд с лопата да ги ринеш. Вместо това в номер с класическа тап интерлюдия имаме Гослинг, който съумява да направи няколко базови стъпки, и Стоун, която... не съумява.
Музиката е bland with a side of bland. Умерено окейни две-три песни, но нищо дори бегло запомнящо се, еле па заслужаващо награди. Като добавим липсата на професионален талант, номерата са... не окей, с изключение на финалния номер. И дори на ниво саунд едитинг е някакъв кошмар, в който гласовете - без друго слаби и никакви - са по-тихи от музиката.
И разбира се това е преди да стигнем до това колко е tone-deaf идеята да родиш ТОЗИ филм година след #OscarsSoWhite драмата. В период, в който имаш critically acclaimed филми като Hidden Figures (който ще гледам тия дни) да хвърляш награди по посредствения, която почива на носталгия по "доброто старо време" ми се вижда супер недалновидно...
And you can't dance with a devil on your back...