От моята гледна точка понятията "любим" и "най-добър" се виждат на доста голямо разстояние едно от друго, което, разбира се, може да е някаква шантава оптическа измама, ама може и да не е. Сега, ще дам и аз един Пример, но с литература. Което, в крайна сметка, няма никакво значение. И тъй, Примерът е с Кафка. Да, знаете го тоя, не се съмнявам. Велик, велик, велик и така нататък, поне по мнение на сбръчканите авторитети в областта, на които ние по неизяснени причини трябва да се уповаваме. А и, нека си позволя и аз малко снобизъм в чест на Колди, въздейства толкова гадно и потискащо, както само един истински майстор го може. Обаче няма нормален човек, който да го посочва за свой любим писател (освен миските по конкурсите когато ги питат каква литература предпочитат, ама, както добре знаем, миските посочват и Джойс, Достоевски и Пейо Яворов, следователно не бива да са мерило за никого и нищо), просто защото не е произведен за любим писател. Същото е и с киното, макар че образците на затормозяваща гениалност там са доста по-малко. Всеки любим филм е "най-добър", тъй като е...ами, любим, но не всеки "най-добър" филм е любим, това имам предвид.
А за анимето си има едно правило - "Първият път оправдава всичко, освен Sailor Moon", което забранява да се критикуват чувствата на някого към първото аниме, което е гледал. Включая всичко, дори Покемон, но не и Sailor Moon. Просто не и Sailor Moon :Р