Спорове или "админството" като концепция

Пишете за оплаквания, въпроси и/или предложения по форума. Или недейте...

Moderator: Moridin

Caliostro
Farmer

Post by Caliostro » Sat Jan 24, 2004 8:38 pm

Moridin wrote::
Вярвам обаче и че всеки от нас, админите, трябва сам да обясни действията си, а не някой да му взима думата, аз изглежда вече се опарих от това.
Затова не реагираме на постовете на някой от нас
Машала! Но поправете ме ако греша, не го ли оставяте вече няколко пъти да обясни защо така се държи така и резултата е все същия? Ама като се замисля ролята на обиден английски лорд който "каквото е имал да каже вече го е казал" е култува!!
Moridin wrote: Отделно от другото бих искал да кажа, че аз лично познавам Рол от мега време и това, че понякога се заяжда, е известно на всички, но за мен е доказал, че това не е основното в характера му.
Чудесно, друже, защото за мен , а предполагам че и за останалите хора тук приятекството е едно от най-ценните неща. Като се замислиш обаче то носи и отговорност, защото когато видиш че приятелят до теб прави грешки, които мислиш че са му непристойни , не трябва вечно да го оставяш оставиш да обяснява, а наистина да поговориш с него, опитвайки да му покажеш как изглеждат отстрани нещата.
Moridin wrote:...досега не съм прочел нито един пост на Калиостро, който да не е с единствената цел да се заяде с Рол.
Ме: Лелееее, наистина ли? А аз си мислех че съм му фен! :-(( Сега сигурно ше ми се разсърди и няма повече да ми пише :-( камо ли да мe покани на концерт някой ден...
Matrim wrote:: " А това, че Роланд се заяждал е известно от Ванкувър до Владивосток, но аз още не съм видял да се трият постовете на някой защото се заяжда в отговор. "
Кой бре? Ролан?? Тия във Ванкувър явно не го познават! :-D
Tais wrote:: ....а за реакцията на Клио спрямо Калиостро - цифрите от часа на постовете им сами говорят...
ИИии вярно! :-D Има няма 30 секунди след поста ми и Клио мигновенно скокна да защити Ролан.

В заключение, както разбрах че е казал Джери Бундсен (еваларка!) : Не стоиш по-високо от нещата, които те дразнят.
За тва, по весело колеги, Купона тече! :-D
По-добре късно, отколкото по-късно!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 24, 2004 10:01 pm

Имам само един подходящ коментар за случая и той е: WTF?!
Както виждаш, този път е използвал шанса да обясни. На останалото няма кво да отговарям, освен дето да си кажа, че това можеш да го броиш за Warn level 1 за мистериозно зачезване от мембърлиста.
Не те знам кой си точно, мързи ме да сверявам IPта ся, ма тъй като очевидно познаваш Рол отнякъде и много си му набрал, шо просто не му го кажеш лично?
This is it. Ground zero.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Jan 24, 2004 10:08 pm

Tais wrote: а тези ти думи - "но аз още не съм видял да се трият постовете на някой защото се заяжда в отговор", сори, ама не ги проумях... искаш да кажеш да се затрива "отговора на заяждането" без да се трие заяждането?

Имах предвид следната ситуация - Рол/Мор/random moderator почва да се заяжда с random user - например с мен. След това аз почвам да се заяждам в отговор. Докато не прекрача границата на обидите твърде дълбоко ме съмнява да ми се изтрие или едитва поста. На един друг форум аз също съм модератор и добре ми е известно, че понякога на човек му се иска да злоупотреби с правата си. Но понеже има и други модератори, които да ме контролират няма как да се самозабравя. Така е и тук. Също нямам и никакъв проблем с това, че админите взимат решения помежду си, а не се допитват за всяка дреболия до всички. Все пак за това са админи.
А този Caliostro имам силното подозрение, че е caesar от GW форума, който още преди доста време се заяждаше с Роланд на Бард форума.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 24, 2004 10:44 pm

Мне, съмнява ме, но ениуей, да не го обръщаме на теории.

Caliostro, мислех аз да ти го напиша това, но си рекох тоя път да е друг админ, да не се жалваш пак от моите нападки. Level 2 е триене без предупреждение. Level 3 е бан. Това за в случай, че ти е много приятно да те навикват.

Таис, държа на отговор от твоя страна. Изключително агресивни постове написа дотук в топика, смятам, че дължиш един и на моя. Твоя воля, де, но после си помисли пак дали ти дължи някой обяснение за каквото и да е.
And you can't dance with a devil on your back...

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Jan 24, 2004 10:48 pm

Ако аз заговоря
Ти отсреща мълчиш

...

Ти ще дойдеш тук, аз зная
Нещо в мене днес боли
Най-далечно разстояние
е туй което ни дели
Last edited by Tais on Mon Dec 13, 2004 8:50 pm, edited 2 times in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Bragir

Post by Bragir » Sat Jan 24, 2004 10:56 pm

hm. are s semejnite karanici nekade drugade, shot i adminite moga da gi banwam. :evil: az pone mrazia wsi4ko i wsi4ki, nezawisimo ot pol i rang, taka 4e molia ne mi sazdawajte rabota sa.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 24, 2004 11:01 pm

Мда, Таис, не би ми нарушило съня, права си. Особено след тоя ти пост, в който само доказваш всичко, което казах за четенето на постове, за да се извлече за какво да се заядеш. Ами сори, харесва ти или не, това е положението, друг отговор няма да получиш, щом на всичко, което написах, успя да сътвориш това :)
And you can't dance with a devil on your back...

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Jan 24, 2004 11:02 pm

скандали, въргали, надути кавали
палежи, грабежи, пиянство, разврат
без тях да живеем ще можем едва ли
към всичко това ще изпитваме глад

без свинщина няма купон бе човече
за т'ва ще я правим със пълен замах
какво от това, че купона отече?
та ние сега сме напушени в смях
Last edited by Tais on Mon Dec 13, 2004 8:51 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Bragir

Post by Bragir » Sat Jan 24, 2004 11:35 pm

Taiske (kakto i drugite) - PM (w smisal personal message;p) dawajte si go, podawajte si go tam pls. Ako prodaljawate da se wazpolzwate ot argumenta, 4e Rol po princip si e zaiadliw, zloupotrebiawasht s prawata si, nahalen, etc... i Mor i Clio sa s nego. Shte wi hwanem kroti4ko s Yan (kat se wesnem) i shte wi obiasnim 4e Ne ne e taka. Nikoe ot resheniata shto se otnasia do administracia ne e wzeto samoli4no ot tiah. Sia ne e lesno da si publi4na figura i admin. Taka. I ako wi se prekarwa priatno tuk, molia evoluiraite do stepen da se udarjate otkam wadene na citati, stari li4ni wrajdi, i taj natatak. Shtoto, nqma da wi go pozwolim horata praweshti saita i towa si e.

E to ot gramofon po-now moje prez cool pro da se ripnat na mp3-ta sled dosta 4asowe obrabotka. tuka pone taka edno wreme gi prawehme.
Ma she me izwiniawash ma Ahat Rullz. sia nowite oswen cawari i hus nenam da imat koi znae kwi postijenia. ma niama losho she se nau4at ;)
Last edited by Bragir on Sat Jan 24, 2004 11:44 pm, edited 1 time in total.

Clio
Moderator

Post by Clio » Sat Jan 24, 2004 11:43 pm

Отговарям късно, но по-рано нямах възможност.

Мор и Рол доста обстойно са обяснили защо няма да критикувам публично поведението на който и да било от админите. На Калиостро реагирах веднага, защото се случи да съм на линия... ако не бях аз, щеше да е някой от тях по-късно. Защото както написах и в поста си, това Е непредизвикано заяждане с цел заяждане. Но стига толкова за това, достатъчно се изписа по темата... който не е схванал, нека прочете още колкото е необходимо пъти обясненията на колегите.

Таис, отговор ти беше даден. И сега има два варианта:
вариант 1) Не си го разбрала... Но аз знам, че си схватлива, така че надали ще е това
вариант 2) Разбрала си, но хич не ти изнася да е така, поради което дребнаво се хващаш за всичко, от което можеш да извлечеш нещо за критикуване и заяждане. Но целта на занятието не е да правим разбор на текст, нито да даваме отговор на литературен въпрос с коментари към творбата на автора. Целта ни е да стане ясно веднъж завинаги какво може и какво не може да се допусне във форума. И мисля, че с горните един тон постове това се постига.

И сега по темата - Калиостро, в arenabg.com има доста солидно количество класика, при това доста хубава ;)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jan 25, 2004 12:00 pm

По едната тема - ми именно дисковете там с 100те най-велики блабла ги има начесто из нета. В арена.бг има доста голяма колекция и други. Ама никъде не пише май кой е изпълнител.

По другата тема - Таис, слънце ненагледно, нека отговоря на единствения въпрос от цялата ти серия иррелевантности, на който си струва да се отговаря - лично отговорно: *аз* не намирам, че в тази тема и в заяждането си с теб Рол е постъпил непристойно като *админ*. В онази тема за игрите с Миткор - да, там не съм съгласен с поведението му като админ и го обсъдих, но в тази тема *в ролята си на админ* Рол не е виновен с нищо, виновен е в ролята си на човек. Това че е админ, не му дава по-малко право да се заяжда от на всеки друг. За това колко стрували извиненията и тем подобните няма да се меся, проблемът си е ваш, но би трябвало вече да си осъзнала, че никой не дължи извинения никому за това, че не го харесва, дължи извинения единствено за това, че го е злепоставил публично.
И за последен път - двоен аршин няма, действия или дела. Ето ти действие, което го доказва - нищо не казах на обидите ти срещу мен. Да ти кажат, че не разбираш от музика, в моите очи е доста по-ниско като обида отколкото да ти кажат, че само плямпаш и нищо никога не правиш по проблемите, нали така. И защо не реагирах, нито Али, етц - щото и ти си доказала, че не е единствената ти цел в живота да се заяждаш и по таз причина може да бъде преглътнато, стига да не стане вековна традиция, нали. Кой е на другия полюс - батко ти Калиостро, чийто единствен незаядлив полу-пост наблюдавахме преди малко, от общо около пет. Логично, на него му се реагира. И ти ако си играше само и единствено на smart guy, и на теб щеше да ти се реагира, и на Рол щеше да му се реагира.
С две думи, изостави ако обичаш ролята на ранена сърничка, знам, че е много приятна и лесна за поддържане, ама се опитваме да поддържаме някакъв ред и порядък, така че да им е добре на всички. Мисля, че спокойно може да ти е добре и на теб, ако не си беше навила нещо на пръста. Ясно ти е, че Рол повече изобщо няма да си отвори устата да се занимава с теб, след целия тоз шум, тъй че не му обръщай внимание, разберете се лично, етц. От изключително малкото по-хубави неща, които възрастните притежават за сметка на децата, е умението да знаеш кога да спреш. Моля те лично.
В крайна сметка, както е казал още дядо Кейн, "if this will make you see reason..."

С Божо..
This is it. Ground zero.

Bragir

Post by Bragir » Sun Jan 25, 2004 12:52 pm

пиис бабе пиис как викаше котарака от вица. Ма не, то най-добре е които се скара с някой да се прави на обиден и да не му говори. И да не се опитва да убеждава околните колко е прав, щото ми е през грездея за личните спорове. Достатачно проблеми си имаме всичките, за да се набъркваме и тук в още отношения.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jan 25, 2004 1:01 pm

Хора, извинете, ама вие кю нямате ли бе? Е ако не се сещате, че когато вече работата опре до крайни личностни нападки и характерстики, има едни такива неща, измислени от по-умни от мене хора като ICQ или да речем Лична Страница. Както се казва, определете си среща, да му се не знае! И искам да помоля админите, ако щат да го възприемат като лична услуга, ама махнете всичките обидни постове от тая тема от първия та до последния, преместете ги в някоя друга и я локнете. И я напъхате или в архивите или в Съпорта, вий си решавате. И баста! Всички страни прекалихте, че не се и усещате! От сърце ви го казвам! Просто разкарайте всички обидни постове плюс моя разбира се и ги хакнете в друга тема и да се приключва. А ако засегнатите страни имат още неща за изясняване помежду си, да си го правят, ами, помежду си. Амин!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jan 25, 2004 1:11 pm

Това е прекрасно, но въпросът не е само в личните проблеми, а в ролята на админа, която беше поставена под въпрос, затова темата има смисъл и не всичко, което беше изприказвано по нея, е обидно, ами си е ясно поставена позиция за структурата на нещата.
Иначе съм съгласен, че разводнихме темата, някой като намери време да премести нещата в друга.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jan 25, 2004 1:19 pm

Ми оставете една тема за дискусия относно админстването, където да си казат хората болките, а в тая пускайте спамосмука, че не е истина просто.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.