Monstrous Regiment + The Wee Free Men
- armageddon
- Forsaken
Хммм, голям проблем наистина, но то пък не може всичко да ни харесва, нали? И на мен не ми хареса, примерно ролята на Ваимс в книгата (абсолютно излишна и като цяло незнайно защо от Нощна Стража на сам много ме дразни този), но не съм тръгнал да се оплаквам, нали
Май взимаш книгата прекалено насериозно.
Иначе лично мен не ме изненада, въпреки че /спойлер За вампирката беше напълно излишно и като цяло изсмукано от пръстите, но пък за Джакрум се очакваше, така че не ме изненада особено /край на спойлер-а.

Иначе лично мен не ме изненада, въпреки че /спойлер За вампирката беше напълно излишно и като цяло изсмукано от пръстите, но пък за Джакрум се очакваше, така че не ме изненада особено /край на спойлер-а.
- Moridin
- Global Moderator
Моето мнение накратко.. май съвпада донейде с това на Гибли, освен че не съм толкова разочарован. На моменти имаше АДСКИ насилен хумор, и за сюжета съм съгласен, че наистина беше тъпо това, и то доста. Иначе се ядваше, а на един лаф дори се засмях.
по-надълго - в списанието.
по-надълго - в списанието.
This is it. Ground zero.
Ами на мен пък ми хареса много. Единствено хавата със сержанта и Маладикт ме издразни, но твърде скромно, за да ми свали от мнението за книжката. Нито насилен хумор видях, нито нищо. Освен това за първи път оценявам колко УНИКАЛНО майсторство има Пратчет върху езика си. Просто е зашеметяващо... Може би човек трябва да е превел един Уоркрафт, за да го оцени истински...
And you can't dance with a devil on your back...
Значи прочетох Monstrous Regiment и следва да си кажа тежката дума, какво значи тук някакво си двугодишно закъснение?
Началото адски ми хареса, защото беше наистина забавно, особено в сравнение с Nightwatch и Thief of Time. Втората третина ми допадна много, защото сериозните размисли и намеци в стил тухла по главата за религията, фемизизма, etc бяха доста добри, взех да тая някакви плахи надежди, че ще развенчаят режима в Борогравия в стил "Малки богове", а какво се оказа?

Началото адски ми хареса, защото беше наистина забавно, особено в сравнение с Nightwatch и Thief of Time. Втората третина ми допадна много, защото сериозните размисли и намеци в стил тухла по главата за религията, фемизизма, etc бяха доста добри, взех да тая някакви плахи надежди, че ще развенчаят режима в Борогравия в стил "Малки богове", а какво се оказа?
- Spoiler: show
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- tigermaster
- Elder God
Най-големият проблем на "Чудовищна команда" според мен е, че Смърт го няма. Това май е единствената книга за Диска, в която той отсъства, а трябваше да се появи - имаше немалко убийства все пак.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Бе носи доста различно усещане от останалие му книги тая. Thud, Going postal както и Wintersmith са пак абсолютно гениали. "Командата" е доста странна верно като за от диска. По скоро се доближава към нещата извън Света на диска, и не изпитвам желание да я препрочета. Което правя в момента за 5ти път с Thud. Дали пък не са го запознали с Хариет нещо по това време? 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- beliefcontrol
- Paragon
Аз още не съм стигнал до Чудовищна команда, но след като в заглавието на темата присъства и The Wee Free Men, ще взема да споделя мнението си тази поредица.
Въпреки че не харесвам особено книгите по линия на вещиците, серията за Tiffany Aching/Nac Mac Feegle ми допадна изключително много. В началото имах леки предубеждения заради определянето им като young-adult, но след приключването им съм сериозно впечатлен.
Четат се невероятно леко, забавни са, а за дребните синички highlander-и каквото и да се каже, ще е малко.
Не знам, може и да е заради по-лекия стил, но наистина ми харесаха повече от много от предишните Discworld неща. Дори в момента мъча вече 2 седмици Sourcery с уж любимия ми дoскоро Ринсуинд, ама нещо не върви... Някак си като че липсва свежестта от книгите с Тифани.
Въпреки че не харесвам особено книгите по линия на вещиците, серията за Tiffany Aching/Nac Mac Feegle ми допадна изключително много. В началото имах леки предубеждения заради определянето им като young-adult, но след приключването им съм сериозно впечатлен.

Е да, поредицата за Тифани е доста "по-зряла" някак. И от женска гледна точка леко в повече
С нетърпение чакам 4тата книга 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”