Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Sep 24, 2008 11:24 pm

Muad_Dib wrote:The Day of the Jackal - най-после успях да гледам оригинала и наистина е един много, много добър трилър, новата версия не може да му стъпи и на малкия пръст. Баси гоненето падна.
Абсолютно. А И Фокс беше страхотен!

Гледах Factotum, което беше чиста загуба на време. :(
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Sep 27, 2008 10:30 pm

Righteous Kill -пълен ужас! ПЪЛЕН!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 29, 2008 8:56 pm

Днеска гледахме Орлово око. Доста по-хубав, отколкото очаквах, яко динамичен, има интрига, изобщо изкефи ме съвсем успешно. Малко от Мрежата, малко от Играта и доста от едно друго нещо, което няма да го кажа, че ще оспойли финала :) Даже мазния патриотизъм, който все се опитва да подаде грозна глава изпод сюжета, успява да каже само няколко малоумни драматичностички накрая и после млъква, все едно сам се е усетил :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Sep 29, 2008 10:18 pm

Супер, умерено го чакам, даже петък сериозно се бях замислил за предпремиера. Петък го вкарвам със страшна сила. Мн хубаво мнение си написал!

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Tue Sep 30, 2008 12:14 pm

Е явно и аз ще трябва да го гледам
VMITW!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Sep 30, 2008 4:09 pm

Онази вечер за пореден път се убедих, че американците просто не могат да филмират "Тримата мускетари". Освен това се убедих, че актьорското съзвездие не е никаква гаранция за добър филм. Става дума за "Четиримата мускетари" от 1974 година. Разказва се за една доста голяма част от интригата в книгата. Вярно, че съм я позабравил, обаче повечето сцени, които видях, ги разпознах. Честно казано, бях отвратен от пошлото им показване. В подробности няма да се впускам. Не мисля, че си заслужава. Но и дори да не беше добра екранизация, филмът можеше поне да е забавен приключенски филм. Не беше. Не знам... Режисьорът заслужава похвала за това, което е постигнал - а именно поредица от бойни сцени, която е толкова скучна, че... Не знам. За първи път, откакто съм се сдобил с DVD-плейър, спирам филм преди да е изтекъл дори първият му час. Скука, казвам ви. Още повече, че явно създателите на филма не бяха решили дори в кой сезон се развива действието - имаме зелени поля, зелени дървета, бой върху леда в някаква река, пожълтели листа, цъфнали дръвчета и подобни красоти - и това в рамките на няколко, доколкото разбрах, дни - или поне няколко минути екранно време. Да не говорим, че филмът почти няма музика, а това за приключенски филм е просто смърт.
2/10
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sat Oct 04, 2008 1:35 am

Гледах Death race, голяма простотия е.
Look at the darkness...
...around me.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sat Oct 04, 2008 2:34 am

Бях мазохистично настроена и гледах For Those Who Hunt The Wounded Down. Един от филмите, в чийто край не се съмняваш още от началото, но всъщност това, което го предхожда е (почти) по-болезнено. От затвора бяга убиец, дължащ отмъщение на Джери Байнс-неудачник с криминално минало, което е съсипало живота му, отчуждило е жена му и независимо, че още преди години се е разкаял, кара повечето хора да го виждат единствено като отрепка. Единственото нещо, което Джери иска е да спаси болния си от левкемия син, но дори тук среща предимно подозрение и неверие, а знае, че няма време. Предразсъдъците на обществото са железни, но Джери, който не виждаме да прави нито едно користно нещо през целия филм, не се опитва да спори с тях. Той също ги има, но спрямо себе си. Решен е да защити семейството си, но в собственото му съзнание за самия него не съществува и няма причина да съществува благоприятен изход-той е плячката, докато не се изправи срещу ловеца. Филмът е тежък и мрачен, но си струва, а Callum Keith Rennie(Леобен, лошия от X Files 2 и т.н.) прави страхотен образ и една от най-добрите си роли като Джери Байнс. А полковник Тай е пияница :].

edit: Не помня кой беше казал тук, че In Bruges e хубав, но благодарности за което, хареса ми доста.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 04, 2008 8:32 pm

Ми, гледах го ДЗИФТ, да. Бях станал скептичен покрай многото реклама и хвалби по него, но заслужава. Много здрав филм - ако го номинират наистина за чуждестранен ОСКАР, не бих се учудил. Е, няма да зарадва феминисти и оптимисти, но това е положението.
Виновна е луната, кръглата луна...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 04, 2008 8:41 pm

Браво, господин Русинов!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 04, 2008 8:52 pm

Е за к'во? Не, казах си го съвсем честно - още ми се върти в главата и сигурно ще е дълго. Ако ти е писнало от холивудски бози, ако ти се гледа печен филм, ако нямаш нищо против до ти догаднее от живота за известно време, при положение, че всичко ти е казано много чисто и точно - гледай го. Ако не - здраве 8-)

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sun Oct 05, 2008 12:23 pm

Вчера гледах "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и бях приятно изненадана. Не че филмът си нямаше тук-там по някой кусур, но като цяло е много приятен и за разлика от повечето нови български филми, които съм гледала всъщност е доста позитивен. Личи си по-голямата продукция(България-Германия-Унгария-Словения), а двамата най-главни герои всъщност не са българи, но са научили български прекрасно. Мики Манойлович(Черна Котка Бял Котарак, ей, докато се сетя откъде ми е толкова познат....) е страхотен в ролята на бойния дядо! :)
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 05, 2008 10:09 pm

Гледах си отново Before sunset. Определено предпочитам предходната част, но човек няма как да не обича и тази. :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 06, 2008 3:17 am

Interpreter wrote:Е за к'во? Не, казах си го съвсем честно - още ми се върти в главата и сигурно ще е дълго. Ако ти е писнало от холивудски бози, ако ти се гледа печен филм, ако нямаш нищо против до ти догаднее от живота за известно време, при положение, че всичко ти е казано много чисто и точно - гледай го. Ако не - здраве 8-)
Вече го гледах два пъти :wink:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 06, 2008 1:07 pm

Nyn wrote:Вчера гледах "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и бях приятно изненадана. Не че филмът си нямаше тук-там по някой кусур, но като цяло е много приятен и за разлика от повечето нови български филми, които съм гледала всъщност е доста позитивен. Личи си по-голямата продукция(България-Германия-Унгария-Словения), а двамата най-главни герои всъщност не са българи, но са научили български прекрасно. Мики Манойлович(Черна Котка Бял Котарак, ей, докато се сетя откъде ми е толкова познат....) е страхотен в ролята на бойния дядо! :)
Мисля, че все пак поне единият актьор беше допълнително озвучен. Иначе съм съгласна, че с всичките си кусури, филмът е много приятен и един от малкото, които не се опитват да докажат колко са добри режисьорите им, представяйки света само в тъмночерно.

Що се отнася до Дзифт, за мен проблемът е в самоцелността му. Филмът е добър и има адски добри лафове ( на онова на циганката щях да падна от стола... бтв, мисля, че той си беше оригинален за разлика от други, които са стари истории). Само че има много самоцелност. Има лафове, които са сложени единствено, защото са много добри, нищо че нямат нищо общо с нищо, има и такива, които са сложени само за да са впечатляващо цинични. И някак не създават усещането за цялост, а за един куп добре измислени реплики, събрани в едно, след което добавени и известно количество леко стряскащо откровени реплики. Също така има и преувеличения, при които филмът твърде много заприличва на гангстерски филм от златните години на холивуд, а всъщност той е толкова нехоливудски...

В едно ревю бяха определили Дзифт като "Упражнение на тема филм ноар. Успешно". Това за мен е вярно, но не мисля, че е гениална интерпретация на жанра или носещ някакъв по-дълбок смисъл, отколкото се очаква, та да се говори за оскаровост, все пак.
Last edited by Morwen on Mon Oct 06, 2008 2:32 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either