Скот Бакър - The Second Apocalypse
- beliefcontrol
- Paragon
- beliefcontrol
- Paragon
- beliefcontrol
- Paragon
- Moridin
- Global Moderator
Ужасно ужасно ужасно добро есе на тема как работи всичко в света на Еарва и обяснява много неща супер убедително:
http://www.forum.three-seas.com/viewtop ... 17&t=39359
но не го четете, ако не сте чели поне първите три книги, тъй като все пак спойли уърлдбилдинга, а и части от сюжета.
Ако някой иска да обсъдим, да дава
Авторът направо ме възхити, как може човек да пише толкова ясно, разбрано и вярно, не знам, искам да имам деца от него
http://www.forum.three-seas.com/viewtop ... 17&t=39359
но не го четете, ако не сте чели поне първите три книги, тъй като все пак спойли уърлдбилдинга, а и части от сюжета.
Ако някой иска да обсъдим, да дава

Авторът направо ме възхити, как може човек да пише толкова ясно, разбрано и вярно, не знам, искам да имам деца от него

This is it. Ground zero.
The Judging Eye
Ревюто съдържба масивни спойлери за оригиналната трилогия, така че който не я е чел, да избягва
Ревюто съдържба масивни спойлери за оригиналната трилогия, така че който не я е чел, да избягва

And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Чета The White-luck warrior и се РАЗБИВАМ от кеф, вчера даже не съм пускал лаптопа за да чета
Бакър определено си връща формата след явната стъпка назад с предната книга. Малко по-подробно (до към 1/3 съм)
* Интроспекциите са доста намалени
* мащабът нараства значително, а неща СЕ СЛУЧВАТ
* Соруийл има малко екранно време
* появиха се още Школи, описанието на вещиците в битка е просто ОМГ
* повечко, и по-яки герои - Фанаял е доста пич; а Инрилатас е просто убийствено як - представете си безскрупулен и луд Келхус
* частите на уайт-лък уориъра са просто гениални - микс между стила на Рей Бредбъри и майндфъка на Джийн Улф - уникално добро е, но чак на втората такава схванах какво става с него
* КОНСУЛТЕЦ - омг чак сега осъзнах, че в предната книга нямаше Консулт
* Върнаха кинематографичния стил от птичи поглед на битките - яко кеф
засега най-слабата линия изненадващо е тая на Акеймиън и Мимара (все пак тя беше най-силната в предната книга), докато линията при Езменет става все по-напечено
изобщо книгата бъка от положителност и радва много силно, жалко че ще си дам киндъла за два дни

Бакър определено си връща формата след явната стъпка назад с предната книга. Малко по-подробно (до към 1/3 съм)
* Интроспекциите са доста намалени
* мащабът нараства значително, а неща СЕ СЛУЧВАТ
* Соруийл има малко екранно време

* появиха се още Школи, описанието на вещиците в битка е просто ОМГ
* повечко, и по-яки герои - Фанаял е доста пич; а Инрилатас е просто убийствено як - представете си безскрупулен и луд Келхус
* частите на уайт-лък уориъра са просто гениални - микс между стила на Рей Бредбъри и майндфъка на Джийн Улф - уникално добро е, но чак на втората такава схванах какво става с него
* КОНСУЛТЕЦ - омг чак сега осъзнах, че в предната книга нямаше Консулт
* Върнаха кинематографичния стил от птичи поглед на битките - яко кеф
засега най-слабата линия изненадващо е тая на Акеймиън и Мимара (все пак тя беше най-силната в предната книга), докато линията при Езменет става все по-напечено

изобщо книгата бъка от положителност и радва много силно, жалко че ще си дам киндъла за два дни

This is it. Ground zero.
На средата на The White-Luck Warrior съм и се размазвам. Някакви огромни нива над предната е и дори дразнещите неща не са прекалено дразнещи. Единствено не мога да трая гадното чаве Келмомас, който освен че е Стюи (което само по себе си не би било лошо), е и Уесли (мотивационна значка с остроумен надпис за който успее да дешифрира горното за под пет секунди
).
Жоре,

Жоре,
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Прочетох я днес. Брутална, думите не стигат. С малко уговорки най-добрата книга от петте дотук. И яко heartbreaking.
Ако нещо й липсва, това е главно гледната точка на Келхус, но очевидно в тази трилогия ще трябва да минем без нея
Сцените между въпросния и Прояс обаче са бижу на квадрат.
Бих написал нещо по-подробно, ама бързам, а и още я преживявам
@Рол -
За съжаление го има това, което ти не харесваш - т.е. че нещата се случват по кофти начин за готините герои, но този път това почти не става немотивирано, а е по-скоро неизбежно. Единствената линия, за която наистина беснях, беше тази, която си писал в спойлера. Но пък и там направо ме хвана за гърлото
Много силно развитие на тази линия, много. Иначе сцената, която имаш предвид, ме издразни най-вече
Линията с Акеймиън разрешава почти всички въпросителни и честно казано е ТОТАЛНО ОМГ, а краят просто нямам думи да го коментирам.
Абе книгата е веднъж.
п.п. Трябваше да има и още малко от негъра-магьосник де, той беше пич
Ако нещо й липсва, това е главно гледната точка на Келхус, но очевидно в тази трилогия ще трябва да минем без нея

Бих написал нещо по-подробно, ама бързам, а и още я преживявам

@Рол -
За съжаление го има това, което ти не харесваш - т.е. че нещата се случват по кофти начин за готините герои, но този път това почти не става немотивирано, а е по-скоро неизбежно. Единствената линия, за която наистина беснях, беше тази, която си писал в спойлера. Но пък и там направо ме хвана за гърлото

- Spoiler: show
Линията с Акеймиън разрешава почти всички въпросителни и честно казано е ТОТАЛНО ОМГ, а краят просто нямам думи да го коментирам.
Абе книгата е веднъж.
п.п. Трябваше да има и още малко от негъра-магьосник де, той беше пич

This is it. Ground zero.