Главният герой Хенри Морган (Йоан Груфуд) е комбо между Шотландския боец и Шерлок Холмс. Партнира му полицейска инспекторка (Алана де ла Гарса), която решава да ползва неговите услуги на патоанатом.
Фантастичната концепция с безсмъртието и врага изглежда любопитна и с нелош потенциал за развитие. На хартия. Проблемът ми е, че и двамата главни актьори са ми твърде стандартни и някак не успяват да ме грабнат, да ме убедят и да ме заинтересоват в историята.
По-лошото е, че режисурата и сценарият като последователност на сцени и особено като ниво на реплики са твърде шаблонни и почти скучни. Положена е концепцията и се кара по коловоза. Няма свежест, няма искра, няма нещо, което да ме шашне или разсмее.
А и дребно проблемче при правилото за умиране на Хенри Морган е, че тялото му изчезва и се появява гол във водна площ. Човекът живее в голям град и умира на публични места. Та моментът с изчезването ще да е леко смущаващ поне в някои случаи. Пък и как успява да се обажда на сина си да го вземе като излиза гол от океана?

Понеже някои хора сравниха тоя сериал с "Касъл" бих казал, че единствената прилика е това, че неполицай сътрудничи на полицията като баш експерт, мимоходом се запознава с красива инспекторка и тя започва да се вслушва в мненията му на тема криминални разследвания. И дотам. Иначе си е детективско криминале с ърбън фентъзи елементи. Highlander+Sherlock.
Плюс това Нейтън Филиън >>>>>> Йоан Груфуд и Стана Катич >>>>>> Алана де ла Гарса. И поотделно, и като взаимодействие. Нейтъна и Станата играят с лекота и живец, Йоанчо и Аланка прилежно се стараят, но в крайна сметка при тях виждам актьорите, не персонажите. Твърде шаблонните режисура и сценарий определено не помагат.
При всяко положение историята не успя да ми задържи интереса като изпълнение на замисъла. Предпочитам късните сезони на "Касъл" пред първия на "Завинаги".