Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 16, 2010 3:34 pm

rodd1ck wrote: The Men Who Stare at Goats - още един Клуни и як каст, който без изключение си остана безличен. Прекалено постната визия също го направи разочарование. Иначе ми беше на доста места забавен и само по едно време доскуча малко повече.
За този филм едно що-годе положително мнение не съм видял. Навсякъде го описват като скучен. Ще го скипна.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 16, 2010 4:25 pm

hgghghgh
Last edited by Muad_Dib on Fri Apr 16, 2010 6:49 pm, edited 1 time in total.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Apr 16, 2010 4:28 pm

Мда, всичко са напльокали в трейлъра, че да се навиеш да гледаш филма, а самият филм без тях е свръх глупав :(
Image

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Apr 16, 2010 4:36 pm

Не говорех за доста добре заснето, поне нещо трипово да има.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Apr 16, 2010 6:04 pm

козите е приятно напушен филм. без никакво съмнение са ми най-добре похарчените 8 лева за кино тая година досега (ако не броим фестивалните харчове).
по-скоро е кротък, отколкото скучен. беше определен като "пелевински" и с право.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 16, 2010 6:14 pm

Излязох си по средата. Щях да си пръсна мозъка, ако трябваше да остана до края...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Apr 16, 2010 6:48 pm

Demandred wrote:Days of Heaven in HD. Феноменално красив филм. Каквото и да се каже, ще е малко, такова нещо не може да се опише. А монтажът е толкова близко до перфектността, колкото изобщо е възможно.
Неземно разкошен е, нали? Само Бари Линдън е така съвършен на визуално експресивно ниво за мен.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Apr 16, 2010 8:17 pm

Scourge wrote:козите е приятно напушен филм.
Приятно не стига, трябва да е сериозно като Лейтенанта. :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Apr 16, 2010 8:19 pm

Видях после в Wikipedia,че монтажът на Days of Heaven отнел на Малик над 2 години. :shock: Обаче си е струвало.

Поредното потвърждение за неадекватността на оскарите е, че дори не е бил номиниран за Осар в тази категория.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Apr 16, 2010 9:47 pm

Ти остави монтажа, аз съм далеч по-впечатлена от факта, че е успял да изтръгне читава актьорска игра от дърво като Гиър!!!!!!!!!! То по-огромна заслуга от това -здраве му кажи! :lol:

Току-що изгледах Peacock с Килиън Мърфи, Елън Пейдж и Сюзън Сарандън. Толкова обожавам актьори, които cross dress-ват във филм! :mrgreen: Мърфи е разкошен.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 18, 2010 1:45 pm

Гледах "Агора". Доста интересен филм, бих го препоръчал с чиста съвест. Всъщност изобщо не знаех какво да очаквам, пък и нямах особена представа от историческата действителност. Знаех само, че ще е нещо, свързано с утвърждаването на християнството преди не знам колко века. Съответно очаквах да видя как добрите мирни християни се борят срещу лошите езичници за правото си да съществуват, за място под слънцето. Съответно бях учуден, че видях на практика точно обратното. Филмът прави такава антиреклама на християнството от онова време, че чак не мога да разбера как изобщо са успели да го заснемат. Сериозно, всичките отрицателни герои са християни, налагащи религията си по най-грубия възможен начин, докато езичниците водят борба за съществуването си. Доста странно ми подейства.
Като забележка бих казал, че имам чувството, че е трябвало да бъде с около час по-дълъг - някои доста важни събития останаха необяснени както трябва, най-малкото.
Писна ми да пиша, бтв. 8/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Apr 19, 2010 1:56 pm

Не намерих тема за Планета 51, затова тук. Скоро не бях се кефила толкова на анимация, която очеизвадно не е за деца :) Просто хората бяха вложили страхотно чувство за хумор и заигравки с някои земни неща.
Spoiler: show
Най-ултимативното беше мини-вариант на Alien като домашен любимец и то кръстен Рипли и пикаещ киселина Image :) Други добри попадения бяха на единия военен каската на която вместо born to kill пишеше corn to mill и интерпретациите на астронавта пред извънземните на сцени от Star Wars, Terminator и т.н. известни филми, сондата на име Rover, която се държеше малко като куче и малко като Wall-e, и още доста, сред които и второто най-яко нещо след кучето, а именно при вида на голия астронавт - "That's a funny place to put its antenna"
Image

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Apr 19, 2010 9:40 pm

Бях забравила колко обожавам Velvet Goldmine. :shock:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 20, 2010 10:17 pm

Защо?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 20, 2010 10:28 pm

Е как защо - ми хората забравят бе, Гибли, случва се :lol:
And you can't dance with a devil on your back...