Значи...тоя "Пергаментът" много го влачих. Хареса ми книгата, четох си я доста по-бързо от колкото очаквах, започнах да разбирам малко по малко какво става, достигнах на 100 страници от финала, много надъхан и...я заебах. Издразних се как тъкмо когато започнаха да се изясняват нещата, авторът реши да пише за още някакви глупости, които ми се сториха напълно излишни, и ме объркаха още повече. Книгата е страхотна, умно написана, невероятно жив стил, всъщност се чете лесно, но проблемът й е, че си минал 500 страници и си нямаш абсолютно никаква представа какво се случва. Ще ги мина тези 100 страници, обещал съм си, че няма да я оставя, ама това ще се случи другата седмица, че не мога да погълна повече от нея на този етап. В "Мастило" нещата разясняват ли се, ениуан?
Аз продължавам да си поправям грешката, че до сега не съм се докосвал до Пратчет. След като набарах страхотната оферта и си взех 17 негови книги, на цена, два пъти по-малка от пазарната, чета като невидял. Изгълтах "Малки богове", сега съм на "Еманципирана магия", преди това прочетох "Цветът на магията", "Фантастична светлина", "Подвижни образи" и "Морт". Направо съм обсебен от този гений. Радвам се, чее започнах да го чета чак на 18, защото си давам сметка, че ако ми беше попаднал преди години, нямаше да разбера нищо и книгите щяха да ми се сторят боклук (то това се и случи де). Сега съм почти вманиечен и надувам на всеки главата с лафове от книгите и прочее, мисля, че повечето от този форум са минали през този етап и ме разбират. :Д
Освен огромното количество пратчетки, рекламният коледен талисман на Кока-Кола ми донесе и поръчка от Бард в лицето на "100-те разказа" на Бредбъри и "Златния компас" на Пулман. Искам някой от форума да даде мнение за последното, защото си я взех по-скоро от обща култура и заради готината оферта, освен адски тенденциозното и неинофмативно ревю в сайта, писано преди доста време, други отзиви не съм чувал.