Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 26, 2008 10:11 am

Зомбито на края на мюзикъла чухте ли го? :mrgreen:
Ма малко тъпо че си се оспойлила самостоятелно до края кво става :(

Флейтистката си рулз!!!
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 26, 2008 10:32 am

Не е "малко" тъпо, ама всеки има право да си прецаква сам експириънса.
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 26, 2008 8:40 pm

Spoiler: show
Продължаваме със сезон 6 и аз искам да обърна внимание на три епизода - краткото завръщане на Райли, сватбата на Зандър и епизода с шизофренията на Бъфето.

Този с Райли беше може би най-тъпият за последните два сезона. През повечето време беше осмъртително отегчаващ и елементарните диалози на Райли с женицата му направо не можех да ги гледам. Завърши още по-дебилно, отколкото започна.

След това дойде малоумието със сватбата на Зандър. Явно Уедън е решил, че НЕ МОЖЕ и Зандето да мине без някоя дълбока лична драма и му е измислил възможно най-малоумната. Само глупостите на роднините направиха цялата работа гледаема.

И таман си викам, че няма накъде по-зле, при което решиха да спретнат едно типично "уууу, всичко е било илюзия... може би" епизодче, чието присъствие ме дразни неимоверно. Бас ловя, че ултра феновете на сериала се избиват да коментират и анализират дълбокия му смисъл, от което ми се повдига още повече. Това е елементарен трик, който е правен къде ли не и то по-добре и по на място. Единственото, което Уедън постига с него е още повече излишна претенциозност, все едно сериалът си нямаше достатъчно. Все пак епизодът имаше един редийминг момент - лекия побой над Доун и последвалото ЗАПУШВАНЕ НА УСТАТА Й. Крайно време беше!

Въобще тоя сезон ми е крайно тегав в по-голямата си част. Много от епизодите теглят локуми, набляга на някакви псевдо-сериозни теми и освен мюзикъл демона няма свестни лошковци (сори, но гийкзорите ми писнаха вече).

Май единственият наистина готин епизод, който гледах вчера, беше Doublemeat Palace. Много яка гавра с McDonalds. Е, и този, в който Бъфи и компания заседнаха в къщата за рождения й ден, беше ОК с изключение на обичайните доунщини.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 26, 2008 9:49 pm

Мда, Доун ТРЯБВА да умре. Отвратителна е, безсмислена е и е сложена само, за да можем да видим Бъфи с нова и екзотична за нея отговорност. Един сезон СТИГА.

Иначе Уедън почва да се поосира с количествата перилз. Нон стоп някви нови многострадания, взех да се изморявам от постоянните промени. Ако персонажът не е склонен на такива, се изсмукват от пръстите - Зандър - Аня, примерно. Е нямаше нужда.
Но сватбата беше яка - демоните бяха по-човечни от човеците-роднини.

Сериалът почва да зацикля и в момента го гледам само заради Спайк. Останалите взеха да ми втръсват. Липсва ми свежата непретенциозност на първи сезон.

Иначе, Ники, видяхме го зомбито след мюзикъла и си умряхме от смях. :lol:

Иначе аз се изкефих много и на епизода с невидимата Бъфи. Много беше як!

Относно Normal Again - на мен реализацията ми хареса, но не видях дисекцията на сериала, която се предполагаше да видя според ревюто на Роланд и Емо. Всъщност, какво сте имали предвид под дисекция?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 26, 2008 10:23 pm

Иначе аз се изкефих много и на епизода с невидимата Бъфи. Много беше як!
А, да, него го забравих. Добър е доста.
Относно Normal Again - на мен реализацията ми хареса, но не видях дисекцията на сериала, която се предполагаше да видя според ревюто на Роланд и Емо. Всъщност, какво сте имали предвид под дисекция?
Аз също да попитам де го видяхте тоз пуст "постмодернизъм" в епизода. Щедрото размятане на разни терминчета само за идеята не води до нищо смислено.

Бтв да вметна, че ревюто спойли бая на места, не е като все сами да "си прецакваме експириънса"... :roll:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 26, 2008 10:30 pm

Е, моят експириънс си е ок, нищо, че знам какво ще се случи с тоя и оня от профила на Спайк най-вече. На мен спойлерите рядко ми пречат. А Сашко, ревюто е минимално спойлещо за сериал като Бъфи, в който за 7 сезона се случват неща, колкото за 17.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Nov 27, 2008 8:15 am

Изгледахме 6-ти сезон и съм маса разочарован. С изключение на няколкото готини филъра беше супер тъп и мозъкостопително проточен и краят беше бая зле реализиран (с изключение на последните му пет секунди, да речем). Но върхът беше, когато Уилоу се пробва да пулне едно Шинджи/Аято, фор фъкс сейк. :dash:

Та така... за 6-ти сезон - 6-чка по десетобалната. Определено е най-слабият дотук.

п.п. Вече съм си изградил и известна непоносимост към Бъфи освен отвращението към Доун, а от душевните драми между двете направо ми се драйфа.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 27, 2008 9:27 am

Всъщност ме дразниш толкова (Сашо) с това, че не си в състояние да разграничаваш при гледане. Всичко с един аршин, всичко с един речник, всичко под един нож. Няма значение дали е Бъфи, Crysis или Хамлет. И не, не спойлим в ревюто.

Дисекцията на сериала в Normal Again идва от описанието, което докторът и родителите на Бъфи казват за света, в който си "мисли", че живее. За абсурдността му. Описват го не с думите и отношението, на което сме свикнали в сериала, а с това, което един сериозен човек би казал, ако му се сервира подобна концепция в реалния живот. Постмодернизмът пък идва от последните няколко секунди на епизода, когато той завършва не в сериала, а извън него. Жалко, че Сашо е така обръгнал на подобни епизоди навсякъде, та не му е харесал. За мен, като човек наивен и без неговия богат опит, беше изключително силен.

И на мен шести сезон не ми е любим, но е един от най-силните като единични епизоди и като съпътстваща тема с махането на алегориите и символиката - сексът не е еротично пиене на кръв, а е секс, убийствата не са мистични, а реални и с тривиални средства (някой забеляза ли колко пъти преди епизода с Уорън и Тара Бъфи каза "Guns never work" в сезона? Аз си спомням един, но май били повече), всичко е много по-оголено и обтегнато отпреди. И голямото зло не е свръхестествено, а са трима загубеняци без живот.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 27, 2008 8:39 pm

Бъфи каза на 2 пъти "Guns never work". Поне аз толкова съм запомнила.

Иначе и аз съм поразочарована от сезона. Беше вял и доста по-безпосочен от предишните, може би щото нямаше ясно изразен сторилайн с голям лошковец. Има някаква логика да бъде направен така - след като в 5ти сезон Бъфи се разправи с богиня, няма накъде повече да ескалира. Е има де, но това е запазено за последния сезон. Може би заради това Уидън е наблегнал повече на персонажите. Проблемът е, че той явно си ги мрази, за да им причинява нещата, които им причинява и въпросното им развитие нещо не ми хареса. Твърде много безсмислена драма. Твърде.

И не виждам защо алегориите и символиката трябва да се махат. Бъфи без мистицизъм е една уморена и скучна Бъфи. А на кръволоченето в сериала винаги му е липсвал еротичния заряд от други вампирски произведения. Не че го няма съвсем, но да кажем почти? Сексът не го замества - секс имаше и в 5ти сезон. Верно че нищо не може да се сравни с тоя в 6ти, но все пак...

За мен 6ти сезон остава ценен единствено с отношенията на Спайк и Бъфи и няколкото мега яки единични епизода. Останалото го гледах с отегчение, чкайки Спайк да се появи и да ме спаси от скуката. Развитието с Уилоу накрая ме остави абсолютно равнодушна. Е, Зандър беше прекрасен, когато я укроти, но преди това имахме три много никакви епизода. Мъката на Уилоу беше неадекватно направена. Останалите пък почти не показаха мъка. В боя Уилоу - Бъфи също нямаше чувство. Не знам, след чудесния пети сезон този ми се вижда толкова безжизнен.

Относно дисекцията - мисля, че сте се поизхвърлили малко в ревюто. Това не е никаква дисекция. Това е само безкръвно повърхностно одраскване. Дисекция щеше да бъде ако бяха засегнати в дълбочина взаимоотношения, похвати и т.н. Тук имаме повърхностно обсъждане на сетинга. Не ме впечатли. Идеята си я биваше иначе.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Nov 27, 2008 9:32 pm

Определено спойлите какво се случва в Normal Again и разказвате развитието на половината персонажи. Но то аз никога не съм одобрявал това формулативно изброяване и анализиране на персонажи в ревюта, колкото и да е забавно за автора (вкл. на мен) да сподели впечатлението си от тях.

Колкото до постмодернизма - в случая не е нищо повече от гореспоменатото от мен повърхностно бъзикане на зрителя с алтернативни реалности, от което вече искрено ми е писнало. Далече е от Годард или Фелини. И крайно конвенционално от 60-те насам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 27, 2008 10:17 pm

Постмодернизмът е подход, не стойност или ниво. И си държа, че не спойлим за нищо. Най-малкото за всеки герой сме описали единствено началната му фаза.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 27, 2008 10:36 pm

Мдаам преполвих първия сезон на Angel ма определено си е мнотонна скука лека повечето време. :roll:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 27, 2008 10:43 pm

Скука чак не бих казал, но си тривиалнее след Бъфи определено.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Nov 27, 2008 11:26 pm

Roland wrote:Постмодернизмът е подход, не стойност или ниво. И си държа, че не спойлим за нищо. Най-малкото за всеки герой сме описали единствено началната му фаза.
"Зандър е един от най-трогателните и силни образи в сериала. Започва като девственият смотльо, влюбен в Бъфи и прицел на безкрайно плахите любовни пориви на Уилоу. Човекът с тъпите лафове, които разведряват обстановката, в един по-долнопробен сериал Зандър би бил напълно безполезен комик-рилийф. Само че това не е един по-долнопробен сериал, а Buffy the Vampire Slayer и тук той е лепилото, спояващо цялата група. Зандър е човекът, който вижда нещата и към края на сериала той е може би най-мъдрият и дълбок персонаж."

Как да е, спирам с този безсмислен спор. Ще продължа с обсъждането на сериала, като погледаме още (сега сме в началото на 7-ми сезон и е долу-горе ОК, макар че не ме радва колкото 5-ти... завръщането на Уилоу беше бая скучно).

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 27, 2008 11:44 pm

Сашко не се излагай. В това за Зандър няма нищо спойлещо. То ако ще се хващаме за запетайките да почнем да си пишем ревютата на два реда като:

Заглавие
Оценка

Все пак трябва да се даде някаква информация, нали? И като правиш ревю на цял сериал от 7 сезона, не може да го анализираш само по първата серия. Ако е написано толкова неопределено нищо няма да се оспойли. Аре стига простотии.

Завръщането на Уилоу не беше скучно, а гнусновато. В смисъл ДОСТА гадно беше. Наистина. :vomit:

Oui. Je suis garbage.