Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Въпреки че съм стабилен фен на Пратчет, творчеството му има амортизационен проблем и книгите му трудно се оценяват сама за себе си. Нито една от тях не блести с много класи над останалите (да, дори Малки Богове), така че човек е подсъзнателно принуден да ги възприема като цялост, което сваля стойността им тъй като те са МНОГО и идеите, похватите и сюжетите в тях се повтарят МНОГО.
Ето защо може би в сравнение с уан-тайм абсолютно абсурдистко бижу като Пътеводителя, творчеството на Пратчет се размива и отстъпва. Поне в моите представи е някакси така, въпреки че както други хора казаха, намирам Пратчет за по-добър писател и по-способен да предава идеи на читателя. То идеи баш в Пътеводителя няма много ениуей.
Ето защо може би в сравнение с уан-тайм абсолютно абсурдистко бижу като Пътеводителя, творчеството на Пратчет се размива и отстъпва. Поне в моите представи е някакси така, въпреки че както други хора казаха, намирам Пратчет за по-добър писател и по-способен да предава идеи на читателя. То идеи баш в Пътеводителя няма много ениуей.
This is it. Ground zero.
Ами почти всек иден си препрочитам някоя пратчетка, не в цялост разбира се, но са идеални за препрочитане ей така, между другото.Колко пъти си препрочел някоя книжка на Пратчет?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
понеже никой не казва очевидното, ще го кажа аз.
адамс разказва, пратчет поучава. че при адамс нямало идеи, или че са по-малко, е дрън-дрън-лярина на квадрат. пътеводителят е концентрат от идеи, за разлика от книгите на пратчет, които най-често се фокусират върху един проблем. а тва че адамс не ти набива с чук в главата рандъм (hi, m_d) хуманистичен принцип е въпрос на подход и за мен е плюс.

адамс разказва, пратчет поучава. че при адамс нямало идеи, или че са по-малко, е дрън-дрън-лярина на квадрат. пътеводителят е концентрат от идеи, за разлика от книгите на пратчет, които най-често се фокусират върху един проблем. а тва че адамс не ти набива с чук в главата рандъм (hi, m_d) хуманистичен принцип е въпрос на подход и за мен е плюс.
- BaYa
- Forsaken
Аз пък не знаех ето това за Адамс. И ми харесва как почитат паметта му! 

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Хахах,добра идеяАз пък не знаех ето това за Адамс. И ми харесва как почитат паметта му! Mr. Green

Мм,аз пък си препрочитам и Пратчет,и Адамс без проблеми

И не съм чела Малки богове,което ако съдя по коментарите по-горе е много хубаво,защото тепърва следва кеф от класа

To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*
- RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR
- Farmer
По темата за Пратчет и Адамс, както казах разглеждам Пратчет като цялостно творчество и съответно според мен е по-добър автор. Но докато книгите му задълбават главно в 1,2,3 идеи, то тези на Адамс, макар и малко на брой, има много идеи, дори някои да са изложени в две изречения. И така обхваща доста нещица. Книгите и на двата автора мога да препрочитам и го правя.
А по темата, паралелно с Дърк Джентли, в даскало започнах Краят на Дъгата на Върнън Виндж. Харесва ми, ама ми трябваха 30 страници, за да свикна със стила на автора. Якото е че главния герой си е направо негативен персонаж или поне противоречив
И погледа върху бъдещето е добър, макар може би малко прекален на моменти.
Поредния П.П. Абе господата от Вузев имат ли някви планове за нова книга? Питах ги, питах ги, на последния панаир дори не си направих труда.
П.П.П. Това с кърпата за деня на Адамс е супер. Ще го направя тази година в памет на Дъглас.
А по темата, паралелно с Дърк Джентли, в даскало започнах Краят на Дъгата на Върнън Виндж. Харесва ми, ама ми трябваха 30 страници, за да свикна със стила на автора. Якото е че главния герой си е направо негативен персонаж или поне противоречив

Поредния П.П. Абе господата от Вузев имат ли някви планове за нова книга? Питах ги, питах ги, на последния панаир дори не си направих труда.

П.П.П. Това с кърпата за деня на Адамс е супер. Ще го направя тази година в памет на Дъглас.
Last edited by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR on Sat Jan 12, 2008 1:06 am, edited 1 time in total.
@moridin:
Петър? Васил?
иначе аз харесвам пратчет. също харесвам фино и неангажиращо излагане на идеи. но пък някои май са чели адамс твърде повърхностно.
Петър? Васил?
с какво точно не си съгласен? щото нищо от това, което съм писал, не е няква новост, а си е консенсусно мнение, в моите среди поне.Roland wrote:С колкото и авторитетен тон да говори човек, като ги ръси необосновими, е малко вероятно да впечатли някого.
иначе аз харесвам пратчет. също харесвам фино и неангажиращо излагане на идеи. но пък някои май са чели адамс твърде повърхностно.
То и средите на някои хора Хари Потър е единствената стойностна книга писана някога, така че по добре уточнявай какви са въпросните среди, вместо да си играем на познай какво съм си мислил.с какво точно не си съгласен? щото нищо от това, което съм писал, не е няква новост, а си е консенсусно мнение, в моите среди поне.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Стигнах на пълното издание на пътеводителя до "Животът , вселената в всичко останало "
бтв , някой може ли да даде малко инфо за останалите книжки на Адамс - Дърк Джентли - " Холистична детективска агенция " , " Сьомгата на съмнението ", "Дърк Джентли. Холистична детективска агенция Дългият мрачен следобеден чай на душата " ?
За благодарност , ще получите благодарноста ми
бтв , някой може ли да даде малко инфо за останалите книжки на Адамс - Дърк Джентли - " Холистична детективска агенция " , " Сьомгата на съмнението ", "Дърк Джентли. Холистична детективска агенция Дългият мрачен следобеден чай на душата " ?
За благодарност , ще получите благодарноста ми