Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 11:08 am

Roland wrote:Кхъм, и рече Симо:

Умерено разочарован съм. Филмът почна зле, продължи супер до средата си, с някои излишни развлачвания, и свърши... антиклимактично.

Това за извънземните е безумие и тъпотия - НЯМА нещо, което да "не е" подходящо за Инди, ако е обвързано с древни загадки. А на мен лично ейлиъните ми влязоха супер, не е като да няма добра обосновка да ги вкараш в точно тоя контекст.

Моето разочарование не идва и от филма като сравнение със старите. Смешно ми е да се твърди, че не бил по-зле от тях. По-зле е. И това не е носталгия, гледал съм ги и трите съвсем скоро. Това е обективен факт.

Не, разочарован съм от филма като филм. Ритъмът му е абсолютно прецакан, освен това ти бута в лицето неща, които ЛЕСНО биха могли да са по-добри. Пълно е с герои, които не вършат нищо съществено, но се мотаят наоколо, колкото да ги има. Няма интеракция между Спалко и Инди (освен културно партньорство ебати), което означава, че няма и химия. Мът Уилямс, а.к.а. новото поколение, не свърши НИЩО важно и съществено накрая, което да го направи ярък образ. Изобщо опропастен потенциал на филма сам за себе си видях аз, не в сравнение със старите.

Ако имам дребнав проблем с Инди, то той е в мравките. Издразниха ме много.

Повече - по-натам и в ревюто ми за ШД.

Едит: Валери, анализът си става сам, филмът е кьопаво сглобен и това си личи без да се пънеш да го виждаш.

А музиката е пълен боклук :) Защото ВСИЧКО наистина яко в нея е от старите филми. А всичко ново е пълен краполак.

^
+
+
+
+
+
What he said.

Абсолютно съм в шах как може нещо толкова очевидно "не наред" да се хареса на такава купчина хора...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 23, 2008 11:09 am

Не, аз не съм ЧАК толкова разочарован и определено ще го гледам втори път, за да си избистря позицията. Обаче съм съгласен, че каквото не му е наред, е доста очевидно.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 11:11 am

Е и аз вчера предвидлихо не писах "чак толкова разочарован". И искрено си казах, че ми беше доста кеф първия един час.

Но виж....После....Хмммм.... :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 23, 2008 11:20 am

Абе за мен до самия край си имаше яки моменти. Просто не бяха само такива.

Бтв, Мак - КОМУ БЕШЕ НУЖЕН?! :shock: Смисъл, що да не направим плот туиста в първите 5 минути, когато нямаме и най-бегла идея кой е тоя...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 11:26 am

Абе за мен до самия край си имаше яки моменти.
Зомг последните 30-40 минути имаше лайк НУЛА яки моменти за мен. Бтв вземете са тия маи и доста интересна археология (we are forgetting the mind controling goofy-looking skulls for a sec) и след това вземете втория братовчед на E.T. , ама без колелото си. Лайк WTF?!?!?

Абсолютно съгласен със Симеон за музиката - някакво безлично и тъпо звучене, в което беше втъкан стария култ и то само чат-пат.

И Валери - това е като наистина се опитаме да suspendnem disbeliefa поне за малко....Ако тотално не ме кефеше и не вярвах в Инди трябваше да почна с плюенето от втората минута точно, но няма смисъл. Просто имаше ПРЕКАЛЕНО големи идиотщини и претупвания.

Бтв ТАРЗАН МОМЕНТЪТ, този говореше с МАЙМУНКИТЕ, само липсваше една реклама на Корнфлейкс тогава! :lol:

п.с. Мен Кейт Бланшет си ме накефи незнайно защо (май "повярването" се получи напълно само там при мен....). Хич не бих я върнал! :lol:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri May 23, 2008 11:29 am

Филма беше безумно добър!На всеки един момент съм му се кефил от сърце,края можеше малко да е реален..Пресъздаването на атмосферата в тея години беше бая блага.Имаше всичко,което исках.
Радвам се че съм от хората,които не останаха разочаровани от филма,радвам се че критериите ми за филма не са примерно като на Никола,който ако не е филм като Старите кучета е тъп.Филма навяваше спомени и моменти от предните три,трябва да се гледат старите първо,за да може да се усетят тея неща.

Стига с тея неща за хладилника,за кво му търсите глупави кусури.Осъзнайте че в предните филми Инди скачаше с лодка от самолет инищо му немаше.

Последната сцена с шапото маже от сякъде.Бих го гледал още бая пъти.

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Fri May 23, 2008 11:33 am

Сега ми хрумна колко по-яко можеше да стане, ако рускинята беше започнала някаква игра на прелъстяване с Инди, вместо да се държи като дърво, и това беше довело до някакъв конфликт между нея и Мериън... Боже, колко много пропуснати възможности! :(

Или ако бяха вкарали някой политкомисар сред руснаците (макар че американците едва ли го знаят кво е туй жувотно) - щеше да има хем повечко реализъм, хем голям потенциал за бъзици.
Last edited by Vankata on Fri May 23, 2008 11:40 am, edited 1 time in total.
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 11:36 am

критериите ми за филма не са примерно като на Никола,който ако не е филм като Старите кучета е тъп.
Бате, айде малко поне да е по-сериозно! :lol: :lol: :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 23, 2008 11:44 am

Много ми е тъпо как повечето хора наоколо или харесват абсолютно безкритично, или не харесват абсолютно безкритично.

Аз лично съм на мнение, че филмът е ОК. Общото усещане, което ми остави, е добро. Просто не съм впечатлен, не се надъхах особено, не се НАКЕФИХ един вид.

И колкото и да е безсмислено сравнението (МОРВИ ПОЧНА!), един Спийд Рейсър ми беше много по-ЗАБАВЕН...

Ефо, озапти се малко верно, плс.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 11:45 am

Евала Ефо. :lol: Аре другата седмица пак на кино? Ама на дигитално в Арената. :mrgreen:
Ники просто не приемам като довод твърдението, че във филм за Инди не може да има извънземни? Лайк може рандъм мистицизъм и християнски митове и легенди, но зона 51 не става? :shock:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 23, 2008 11:46 am

С това съм съгласен. Извънземни рул и са си остро на мястото.

Бтв, на някой да му се ходи довечера с мен в Мола? Може и в Арена, ако има шофьор.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 23, 2008 11:54 am

Довечера мисля да се наспя че вчера ми дойде малко нанагорно. По-скоро през уикенда или другата седмица. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Fri May 23, 2008 11:59 am

...
Last edited by Vankata on Fri May 23, 2008 12:11 pm, edited 1 time in total.
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 23, 2008 12:01 pm

Достатъчно. Личните нападки - на ЛС.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 23, 2008 12:12 pm

DELgado wrote:Евала Ефо. :lol: Аре другата седмица пак на кино? Ама на дигитално в Арената. :mrgreen:
Ники просто не приемам като довод твърдението, че във филм за Инди не може да има извънземни? Лайк може рандъм мистицизъм и християнски митове и легенди, но зона 51 не става? :shock:
ДА. И пак ДА. Едно е СТАРИТЕ ПРОТОСИ, съвсем друго са си олд-скуул готини християнски митове. В мойто съзнание има пълно разграничение между двете неща.

Накрая дори Ефтим за да каже, че му е станало тъпо - представете си. Да не коментирам, че краят на филма беше едно към едно този на третия филм.

"Омг ГИЕФ да рийл пауър лайк райт нау, ейлиън бич!"
Lightning Bolt 10d20 commences.

:lol: :lol: :lol:

Пак повтарям, за да не бъде разбрано погрешно. Това все още си е Инди и на мен също ми беше голям кеф. Просто имах някаква надежда, че могат НАПЪЛНО да хваната магията на онези филми (те тук са я хванали де, ама на към 40-50%).

Та така. Пийс и дано няма 5. Или ако има чичко Лукас да не участва ни в сценарий, ни в режисура. Невъзножно.