Joss Whedon's Dollhouse

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 10:09 pm

За атмосферата и музиката си е до личен вкус, както сам казваш. Мен интрото на Файърфлай ми е на светлинни години по-добро като изпълнение и емоционално въздействие. Визията също ме впечатлява далеч повече. В Долхауса извън самата Куклена къща не виждам кой знае какви потресаващо добри визии. Но тук си е до лични предпочитания. :)

Ама не мога да се съглася с твърдението ти за персонажите във Файърфлай, че "в повечето случаи са представени комичните им страни". Комичното е на повърхността там, а дори и то не се среща при всеки персонаж. Ривър комичен персонаж ли ти се струва? Или Инара? Или Шепърд Бук? Или Мал в повечето случаи? Или Саймън? Или Зоуи? Или Кейли с простодушния си оптимизъм и вяра в доброто у хората в този суров свят?

Само Джейн е очевиден комик рилийф, също Уош и Мал в по-малка степен, а Кейли е сладка симпатяга, която обаче неведнъж се е намесвала и е туширала напрежението. Но дори те не са изцяло комични персонажи.

Погледни малко по-надълбоко в персонажите, ще намериш доста неща, от които едва ли ще ти е до смях. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 11, 2009 10:19 pm

На мен човечетата във Файърфлай са ми ПЪТИ по-дълбоки и човешки от тия в Долхаус. В последния, поради естеството на сериала, не може да се развие няква кой знае личност в куклите, а пък околните са ми леко картонени и... позьорски. И никой не е това, за което се представя и мисли и изобщо, някак хаотично е. Но това е засега - ще видим тепърва.Уидън умее да прави характери, та не вярвам да не им сложи по още някой друг пласт.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 11, 2009 10:43 pm

Аз не казах, че във Firefly нямат дълбочинни страни, дори точно обратното – казах, че „Firefly има дълбочинни персонажи” и чак тогава добавих „но в повечето случаи са представени комичните им страни”. Ето Кайли и Уош и Зоуи и Джейн и на доста места и Бук имат смешни и имат доста комедийни реплики или моменти, което си е стила на сериала. Саймън също се вписва в комичните сцени, покрай взаимоотношенията си с Кайли и Джейн. Но този хумор не е лош, завладяващ е. Не съм казал, че героите не са дълбочинни, не съм казал, че не ги харесвам – няма Уидънов герой, който да не боготворя. Казах, че тези от Dollhouse ги свързвам повече със себе си, по-мои са.
Макар да обожавах историите във Firefly, сюжетните линии на Пол и Адел,примерно, бяха по-трогателни за мен. Пол още в началото с цялата му липса на какъвто и да било смисъл в живота му. И после след появата на снимката на Каралайн, той вложи в търсенето й целия си живот, това беше единствения му смисъл. И макар в началото да започна като желание да се помогне на момичето в нуджа, после се превърна в едно вманиачаване и фикс идея, жажда за смисъл, извратена жажда за извършване на нещо благородно, той до такава степен се побърка, че дори сънуваше, че парви секс с мъртвото й тяло. И после човечецът загуби цялото си достойнство и себеуважение, усещаше се, че е пълна дупка. И беше впечатляваща сцената, в която се определи като „клиент”. И накрая, когато метафорично казано той спаси Каралайн, настъпи някаква яснота и се усети, че е време да помогне на тази жена, която през цялото време беше до него и освободи Новембър… Просто беше чудесно.
Но, както казах милион пъти, това че харесвам Dollhouse повече не значи, че ще кажа лоша дума за Firefly.
But goddamn,
you got me in love again

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 11, 2009 11:03 pm

На мен Пол точно ми беше доста неадекватен и "meh"с обсесиите си. Що се отнася до комичните страни във Файърфлай, това, което най-много ми липсва в Долхаус е точно хуморът на Уедън. Няма ги яките лафове, няма ги сериозните моменти, без обаче нещото да се взима насериозно. Останало е малко от това в образа на Тофър, но дотам. Комизмът тук е безспорен плюс, а не минус. Предпочитам персонажи, в които има някакъв комизъм, не някакви ЗЕ ДРАМА (или зе екшън) неща.
Last edited by Amelia on Wed Aug 12, 2009 12:25 am, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 11, 2009 11:54 pm

Целият въпрос с липсата на хумор в този сериал го дискутират по почти всички фен форуми на Уидън...
На мен в Dollhouse това ми харесва, че е по-изчистено откъм тези остроумни шегички. Не че хуморът е минус, но просто сега сериалът се отличава. Подходът на Уидън с хумора определено работи и то работи безпогрешно, но все пак се радвам, че Dollhouse има своя идентичност. Още от първата серия атмосферата ми се стори изненадващо сериозна, определено нетипична за Джос. Да, по-различно е, по-мистериозно е, по-ново е някак. Но все пак липсата на Уидънов хумор не трябва задължително да значи, че сериалът е по-слаб. Просто казва по-различни неща и съответно ги казва по по-различен начин. На мен лично ми допада този нов начин. Пък и наистина не е като да няма хумор въобще, просто заема по-задно място в сериала.
But goddamn,
you got me in love again

Random
Ascendent

Post by Random » Thu Aug 27, 2009 10:00 pm

SUMMER GLAU MOVES INTO JOSS WHEDON’S “DOLLHOUSE”.

ALEXIS DENISOF, JAMIE BAMBER, MICHAEL HOGAN AND KEITH CARRADINE MAKE GUEST APPEARANCES DURING SEASON TWO

Series Returns Friday, September 25, on FOX

*SPOILER ALERT*

Summer Glau (“Firefly,” “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”) reunites with Joss Whedon when the actress joins the cast of DOLLHOUSE this fall in a recurring role as BENNETT, a Dollhouse employee who shares a past with ECHO (Eliza Dushku). The second season of DOLLHOUSE premieres Friday, Sept. 25 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX.

Additional guest stars appearing throughout the upcoming second season include Alexis Denisof (“Angel”), Jamie Bamber (“Battlestar Galactica”), Michael Hogan (“Battlestar Galactica”) and Keith Carradine (“Dexter”). DANIEL PERRIN (Denisof) is a U.S. senator leading a witch hunt to track down the underground organization. Mysterious, charismatic businessman MARTIN KLAR (Bamber) is Echo’s new husband. BRADLEY KARRENS (Hogan) comes to the Dollhouse hoping to stop a psychotic family member’s killing spree, while MATTHEW HARDING (Carradine), a nemesis of Dollhouse leader ADELLE DEWITT (Olivia Williams), stirs up trouble. Additionally, DR. CLAIRE SAUNDERS/WHISKEY (Amy Acker) and MADELINE/NOVEMBER (Miracle Laurie) return this season in multiple-episode arcs.

DOLLHOUSE is produced by 20th Century Fox Television. The series was created by Joss Whedon, who also serves as executive producer, writer and director. Tim Minear and David Solomon are executive producers, while Tara Butters and Michele Fazekas are co-executive producers. Additionally, series star Eliza Dushku serves as a producer.
Според Фейсбук :mrgreen:
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Aug 27, 2009 10:04 pm

Това се казва добри новини. :D

Е ако и тоя сериал не се заснеме до планирания си край, Уидън просто трябва да забрави за Фокс. Понеже не мога да си представя рейтингите от втори сезон нататък да са по-ниски от тези на първи сезон.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Sep 08, 2009 9:40 pm

Аз тези дни наново си изгледах епизоди 1-10.
Наистина ги обожавам :D Особено осми за мен е най-хубавият нов епизод за тази година.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Sep 19, 2009 6:54 am

:D :panda: :ghostche: :metal: :drool:

Рей Уайз се включва в актьорския състав на втория сезон.

http://thetvlowdown.com/2009/09/16/ray- ... /?bb61bca0

News that is 17 different kinds of cool this morning, folks. Ray Wise has been cast in the possibly recurring role of Howard, “an intelligent higher-up in the Dollhouse who has huge presence and humor” for Dollhouse’s second season.

Most recently Wise played the Devil in the CW’s Reaper, a show which I have to admit to never watching; the thing I know Wise from is Twin Peaks where he played the pivotal role of Leland Palmer, the father of Laura Palmer, whose murder kicks off the entire series of bizarre events in the show.

It’s no surprise that Whedon would be keen to have Wise on the show, as he’s always been a fan of Twin Peaks. Dollhouse S2 really is building up quite an impressive guest star roster; Ray Wise, Alexis Denisof, Summer Glau, Jamie Bamber, Michael Hogan, Keith Carradine… who’s next? More importantly, who would you love to see as a guest star?

За тях двамата вече знам от поста на Рандъм по-горе, ама все си е кеф.

:D :panda: :ghostche: :metal: :drool:
The Best of Mozart

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Sep 19, 2009 2:44 pm

Jamie Bamber, Michael Hogan, Keith Carradine
Тез тримата също са доста приятна добавка, нищо че ще се появят само за по епизод, най-вероятно :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 19, 2009 3:01 pm

Готиното е, че ако сериалът оцелее достатъчно дълго, всяка от "гест" ролите потенциално може да стане постоянна.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Sep 19, 2009 11:19 pm

Малко новинки от Уидън за втори сезон. Ще има и втори Dr Horrible Sing-Along Blog.

http://www.tvguidemagazine.com/news/dol ... -2414.html
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Sep 26, 2009 7:08 am

РАЗМАЗВАЩО ДОБРО НАЧАЛО НА ВТОРИ СЕЗОН

Само ме е яд, че Ейми Акър е ангажирана в друг сериал и ще се появява минимално в този. Толкова хубава история можеха да развият с нея след сцената й с Тофър. А сцената впрочем беше квинтесенция на всичко Уидъново - почва се с хумор (That's the minority vote :lol: ) и се завършва тъжно-сериозно.

Епизодът за мен нямаше грешка. И нищо чудно - сценарий и режисура Джос Уидън. Всяка сцена, всяка реплика си тежеше на мястото.

Толкова сюжетни линии тръгнаха в 40 минути (включително намекване за сцена от Epitaph One при разговора Пол-Ехо в края), че Фокс просто не трябва повече да пипат тоя сериал, а да оставят Уидън да си го развие и приключи.

Ако рейтингите на втори сезон не скочат съществено спрямо тези на първи те па на!
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 26, 2009 11:08 pm

Довечера ше гледам епизода, само искам да отбележа, че новият опънинг ме кефи една идея по-малко, като е само с кадри от сериала... Предният беше по-стилен.

Бтв, паметен момент :) Това е първият епизод на ВТОРИ сезон за Джос Уидън от години насам :)
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Sep 27, 2009 12:31 am

Добро начало. Жалко наистина за липсата на Ейми Ейкър, впредвид че новия и сериал май ще смуче яко (е дано не е така, де). Даже бих казал че май сюжетната линия за Уиски изглежда - поне засега - много по интересна от остатъка.