Брандън Сандерсън
Въобще не е толкова очевидно това в спойлерите и точно това е готиното, че те прасва с мокър парцал и всичко се намества в момента, в който го прочетеш. Велико беше усещането и мога само да съчувствам на Роланд и другите твърде интелигентни читатели, които са се сетили предварително:)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- RRSunknown
- Elder God
Прочетох Героя на времето и съм ей така:
. Страхотен финал и страхотна книга.
Сейзед и Дух търпят изненадващо за второстепенен герой в тази горедица развитие. Страшно много обрати има и финала беше мега неочакван поне за мен. А това във спойлера и аз не се сетих за него и ми беше двоен кефа като се усетих. Цялостно давам на трилогията 9/10 заради разтлачването във втора книга. Между другото би било много безполезно да си електрумен мъглив.
Като излезе романа ще си го поръчам, но всъщност може и да почакам защото като гледам Мъглороден се продаде добре, така че не виждам защо да не преведат The Alloy of Law. Въпреки че gunpowder&allomancy на мен ми звучи леко глупаво като идея, защото някой който гори пютриум и калай и/или атиум не виждам какво ще му направят куршумите. А хемалургията честно казано най ми харесва от всичките изкуства.

Сейзед и Дух търпят изненадващо за второстепенен герой в тази горедица развитие. Страшно много обрати има и финала беше мега неочакван поне за мен. А това във спойлера и аз не се сетих за него и ми беше двоен кефа като се усетих. Цялостно давам на трилогията 9/10 заради разтлачването във втора книга. Между другото би било много безполезно да си електрумен мъглив.

- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Интервю между Патрик Ротфус и Брандън Сандерсън
http://www.amazon.com/gp/feature.html/r ... 1000661941
http://www.amazon.com/gp/feature.html/r ... 1000661941
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Корицата и синопсиса на The Alloy of Law
ИСКАМ! СЕГА! НА МИГА!
Баси, тая книга изглежда като да е пак основно политически интриги с благородници като първата част. Нямам търпение ^_^
ИСКАМ! СЕГА! НА МИГА!
Баси, тая книга изглежда като да е пак основно политически интриги с благородници като първата част. Нямам търпение ^_^
And you can't dance with a devil on your back...
- The Dragon
- Elder God
Само от любопиство: какво всъщност не ти допадна в него? Нещо конкретно или героят не те грабва като цяло? Защото на мен ми се стори доста интересен от гледна точка на индивидуалност и на логическо мислене. Не съм способен на това обичам или да мразя някой герой. При мен нещата никога не са толкова полюсни. Затова ми е интересно да науча малко повече.
P.S. Без да спойлим за другите, разбира се.
P.S. Без да спойлим за другите, разбира се.

- The Dragon
- Elder God