Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 24, 2009 5:35 pm

Ми аз мисля, че и това колко по-добре е било преди е в доста голяма степен идеализиране на миналото... Лично за мен не беше с изключение на това че бяха дете и разни неща бяха по-лесни.
Но това наистина е друга тема и викам да не я продължаваме тук.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 24, 2009 5:36 pm

Пич, свободата да се омъжиш/ожениш за когото поискаш, да говориш това, което си искаш, излезеш на улицата облечен както си искаш и да учиш това, което искаш, не е НИКАК имагинарна. Да, и нашето общество ти поставя някакви граници. Но повечето от тях са или твърде далеч, за да ги достигнеш, или преодолими. Социална несправедливост и злоупотреби има навсякъде. Въпросът е в степента.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 24, 2009 6:03 pm

Както искаш го наричай - аз ти казвам какво мислят голяма част от хората.
А ти ми развиваш теория че трбява да се радват. Еми не се радват ебаси ! Не и всички.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:10 pm

RRSunknown wrote:Както искаш го наричай - аз ти казвам какво мислят голяма част от хората.
А ти ми развиваш теория че трбява да се радват. Еми не се радват ебаси ! Не и всички.
Сега обаче, за разлика от преди, имат свободата да пътуват и да се преместят където желаят. Та ако тази "голяма част от хората" (явно проучване си правил...) толкова се измъчва тук, има сума ти държави, в които се живее повече като у нас преди 10 ноември.

И стига си използвал това "трябва" и си го слагал в устата на хора, които не са го казали.

Така и не цитираш мое изказване тук, в което налагам нещо някому, впрочем, само твърдиш, че съм го правел. Айде чети по-внимателно, а?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 24, 2009 6:12 pm

Между другото фразата "достойно заплащане" винаги ми е била една такава странна. И безсмислена. Но това е за друга тема.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 24, 2009 6:15 pm

Но разбери едно нещо - ТЕ не искат да пътуват в чужбина и нямат пари да пътуват в чужбина. Нито пък 90 годишен пенсионер ще тръгне за чужбина. В паралелната реалност всички са щастливи и весели че е имало промяна но в нашата си реалност върви и обясни на хилядите бедни, безработни и загубили социален статус хора че е бахти якото да си свободен. Щото аз не мога да обясня това на дядо ми без значение колко пъти съм опитвал.
И въпреки това ти държиш на теза за насилствено "покръстване" което мнозина от обектите ти които "освобождаваш" не желаят и което ще им донесе само нещастие.
Така и не цитираш мое изказване тук, в което налагам нещо някому, впрочем, само твърдиш, че съм го правел. Айде чети по-внимателно, а?
забравих но сега като напомни
Понеже като гледам разсъжденията на някои иначе добронамерени начетени идеалисти тук, все повече се радвам, че някои държави и лидерите им (включително Горбачов като съветски президент) подходиха по-реалистично
това като аз го разчитам е - бахти якото е че смениха властта насилествено и отвън и всички са щастливи от това.
Last edited by RRSunknown on Tue Nov 24, 2009 6:18 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:18 pm

RRSunknown wrote:И въпреки това ти държиш на теза за насилствено "покръстване" което мнозина от обектите ти които "освобождаваш" не желаят и което ще им донесе само нещастие.
Ти или не ми четеш внимателно постовете (че и някои други), или съзнателно ги тълкуваш адски изкривено.

Не виждам повече смисъл да водя разговор с теб в тази тема.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 24, 2009 6:19 pm

Значи признаваш че насилствената смяна на статуквото на дадена държава не е решение което да направи хората щастливи?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:20 pm

Сторме, не спори с РРС за твърденията му извън темата, защото после стават 5 страници оффтопик. После ще спорите още малко и той ще каже: "аз съм споменал, че ЗА МЕН лично е така" и ще последват още 5 страници, от което ще поискам да си забия главата в стената.

Модератора на forplay.bg
The Best of Mozart

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 24, 2009 6:21 pm

Голяма част от загубилите социален статус са основно хора на които той е бил изкуствено повдигнат. И да те ще са нещастни. Вече няма такива неща като стария пътпроект където от 1000 души в централата им имаше 50 инженера и 50 чертожнички работещи, а другите отбиваха номера.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:24 pm

RRSunknown wrote:
забравих но сега като напомни
Понеже като гледам разсъжденията на някои иначе добронамерени начетени идеалисти тук, все повече се радвам, че някои държави и лидерите им (включително Горбачов като съветски президент) подходиха по-реалистично
това като аз го разчитам е - бахти якото е че смениха властта насилествено и отвън и всички са щастливи от това.
Image
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 24, 2009 6:27 pm

Съзнаваш ли че доста глуповато е да използваш очевидно шеговития ми подпис (за който дори не знаеш за какво конкретно ставаше дума в цитата) като аргумент в сериозна дискусия.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:28 pm

RRSunknown wrote:Съзнаваш ли че доста глуповато е да използваш очевидно шеговития ми подпис (за който дори не знаеш за какво конкретно ставаше дума в цитата) като аргумент в сериозна дискусия.
Модераторът на форплея обаче го казва съвсем сериозно и съм все по-съгласен с него.

Имаме тема за 10 ноември, между другото.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Nov 24, 2009 6:29 pm

The Dragon wrote:Голяма част от загубилите социален статус са основно хора на които той е бил изкуствено повдигнат. И да те ще са нещастни. Вече няма такива неща като стария пътпроект където от 1000 души в централата им имаше 50 инженера и 50 чертожнички работещи, а другите отбиваха номера.
Моля те не обиждай дядо ми (статус - пенсионер , бивш главен механик на най-големия габровски завод и ветеран от войната ) и майка ми (учителка) защото го приемам като лична обида.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 24, 2009 6:33 pm

RRSunknown wrote:
Моля те не обиждай дядо ми (статус - пенсионер , главен механик на най-големия габровски завод ) и майка ми (учителка) защото го приемам като лична обида.
Image
The Best of Mozart