Забавности и компетентщини
Не можеш го оцени това психологизма и катарзиса, дори да ти цопнат в супата като Дон Дракона Уилсън с все нинджи на четирите елемента, при това увити в станиол! Знаех си, че като експерт си кръгла нула. Зиро. Това си ти. Опреледям това като чиста проба картотека дезидерата, да не кажа направо стеркус, но като ти навра призовка с все актонотое клавата в носа и ще си говорим тогава! Ха!

- RRSunknown
- Elder God
Тъй като ми спряха тока (в най-буквалния смисъл) не успях да се включа навреме в коментара преди разделението но все пак да уточня че въпроса с цитата остава висящ.
Различните тълкувания на закона в случая изобщо не са ми в сферата на интерес и не ме интересуват. Това което ме интересува е принципно - да се докаже или отрече истинноста на твърдението за експертността. Засега тъй като цитат няма следва да приемем че Il_Dotore не може да намери такъв цитат и следователно следва да признае че това което представя за доказан факт всъщост е лично негово мнение. А както знаем мненията и личните убеждения не са факти.
Различните тълкувания на закона в случая изобщо не са ми в сферата на интерес и не ме интересуват. Това което ме интересува е принципно - да се докаже или отрече истинноста на твърдението за експертността. Засега тъй като цитат няма следва да приемем че Il_Dotore не може да намери такъв цитат и следователно следва да признае че това което представя за доказан факт всъщост е лично негово мнение. А както знаем мненията и личните убеждения не са факти.
- Il_dottore
- Merchant
преди да изреждаш съставите от НК, чувал ли за чл. 9, ал. 1 от него?AlDim wrote:Що пък не, имаме си случай с предаване на изплагиатствани творби на конкурс с парична награда, самопризнание на виновника и писмено доказателство за деянието в пощата. А и тука се навърта някой-друг правен експерт, с който може да се консултираме.Господин Ивайло Господинов Иванов от Варна да се готви.
Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
И така:
1. Да е обществено опасно.
2. Да е извършено виновно.
3. И чааааак тогава вече ще ми сочиш кое деяние е обявено за наказуемо.
Обществена опасност и вина са две много дълги теми, които лаиците винаги прескачат. Особено вината. Ето там е онова "анимус пасенди", което обърка Милена.
До RRSunknown: Мина доста време оттогава, а и не ми се рови. Общото впечатление се налага от постовете на Трип. Е, едва ли някой аматьор ще заяви в прав текст, че е голяма работа. Но започне ли да спори, когато го наречеш "аматьор" - някой говореше нещо за контекста...
А колко зайци ще се смеят - мисля, че няма значение.
- Il_dottore
- Merchant
(ЕДИТ: добавен цитат)
Забавното е, че Ивайло Иванов смята Емануил Томов за немеродавен оценител на литературни текстове, а същевременно повече от половин година го гони из нета и отделя време и енергия на псевдоспорове с обтекаеми изказвания (от страна на Ивайло Иванов) и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.
Това понеже Емануил Томов преди време се е изказал неласкаво за творба на Ивайло Иванов.
Ей, какво нещо е "реализирал се писател фантаст и адвокат с 12-годишен стаж" да не приема критично изказване! Даже от човек, чието мнение смята за невалидно! Всъщност... дали наистина го смята за невалидно, щом толкова му обръща внимание?
Значи адвокат с 12-годишен стаж изказва твърдение, че лицето Х казало това и онова. На многократни питания от няколко души да се обоснове с цитати от лицето Х, той отговаря с общи приказки. Интересен подход за юрист.Il_dottore wrote:До RRSunknown: Мина доста време оттогава, а и не ми се рови. Общото впечатление се налага от постовете на Трип.
Забавното е, че Ивайло Иванов смята Емануил Томов за немеродавен оценител на литературни текстове, а същевременно повече от половин година го гони из нета и отделя време и енергия на псевдоспорове с обтекаеми изказвания (от страна на Ивайло Иванов) и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.
Това понеже Емануил Томов преди време се е изказал неласкаво за творба на Ивайло Иванов.
Ей, какво нещо е "реализирал се писател фантаст и адвокат с 12-годишен стаж" да не приема критично изказване! Даже от човек, чието мнение смята за невалидно! Всъщност... дали наистина го смята за невалидно, щом толкова му обръща внимание?

Last edited by passer-by on Sat May 01, 2010 5:43 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Il_dottore
- Merchant
Il_dottore wrote:Супер! Да смятам ли дебата за закрит?passer-by wrote:....и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.

Ти чете ли изобщо какво написаха няколко души на предишните страници? И втората половина на горния ми пост? Че на много малка част от него реагираш.
Или много държиш да се съгласим с теб, че тези, които те оценяват ниско всъщност не вАжат, от което да излезе, че тези, които те оценяват високо са експерти... опа, май се оказа, че не са.

Ако щеш вярвай, но ти и творбите ти не сте чак толкова интересни за целокупното българско население или дори само за българските фенове на фантастика и фентъзи.
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Il_dottore
- Merchant
Тази част ли имаш предвид: "Това понеже Емануил Томов преди време се е изказал неласкаво за творба на Ивайло Иванов.passer-by wrote:Il_dottore wrote:Супер! Да смятам ли дебата за закрит?passer-by wrote:....и опити да докаже, че конкурсът за разказ в ШД бил организиран от аматьори - нещо, което никой не е отричал.
![]()
![]()
![]()
Ти чете ли изобщо какво написаха няколко души на предишните страници? И втората половина на горния ми пост? Че на много малка част от него реагираш.
Ей, какво нещо е "реализирал се писател фантаст и адвокат с 12-годишен стаж" да не приема критично изказване! Даже от човек, чието мнение смята за невалидно! Всъщност... дали наистина го смята за невалидно, щом толкова му обръща внимание"
Че какво толкова има в нея?
Не успях да разбера сами ли твърдите, че сте аматьори или считате въпроса за спорен?
А Трип ще каже ли в прав текст, че също счита конкурса ви за аматьорски?
Тъй като форумната администрация по някаква необяснима за мен причина не те банва, а предпочита да те храни с кексчета белким от теб порасне един голям и послушен трол, ще вляза в тон и ще ти заявя в прав текст това, което, оказва се, единствен ти от участвалите в конкруса не е разбрал.
Конкурстът е организиран от непрофесионално и списвано изцяло на доброволни начала списание. Оценителите в конкурса са непрофесионалисти в областта на литературната критика. Никой никога никъде и по никакъв повод не е твърдял противното. Сами твърдим, сами сме твърдили и вероятно ще продължаваме да твърдим*, че сме аматьори в писателското и литературно-критическото поприще. Опитвам си да си представя защо някой е решил, че сме Съюза на българските писатели под прикритие, но не мога да си обясня причината. Може би защото такава няма.
-----------------
*Освен ако някой не стане професионален писател и/или литературен критик.
Конкурстът е организиран от непрофесионално и списвано изцяло на доброволни начала списание. Оценителите в конкурса са непрофесионалисти в областта на литературната критика. Никой никога никъде и по никакъв повод не е твърдял противното. Сами твърдим, сами сме твърдили и вероятно ще продължаваме да твърдим*, че сме аматьори в писателското и литературно-критическото поприще. Опитвам си да си представя защо някой е решил, че сме Съюза на българските писатели под прикритие, но не мога да си обясня причината. Може би защото такава няма.
-----------------
*Освен ако някой не стане професионален писател и/или литературен критик.
- Il_dottore
- Merchant