Мисля, че продължаваш да преформулираш казаното от теб преди.Не толкова ги държа отговорни, колкото ги порицавам, че не им пука или дори да им пука, не го изразяват. Разбирам, че не е техен проблем, но те и проблемите на жените не са мой проблем, и все пак им симпатизирам и гласно изразявам това. Когато някой третира жена по незаслужен начин, мъжете също възроптаваме, но при мъжката дискриминация липсва тази абсолютна подкрепа.
Значи, когато някой пребие жена, защото му е кеф, нормалните мъже възроптават, да. Както и нормалните жени.
Уверявам те също така, че и аз ще бъда възмутена ако приятелката на някой го пребие и не, няма да го считам за лузър, понеже е жертвата. Мисля че нормалните хора по принцип биха реагирали така.
Но ако очакваш да ти съчувствам за това, че не можеш да си кажеш свободно мнението (което правиш цяла тема, включително доста цинично) или за това, че някой си щял да те нарочи за страхливец, ако не се хвърлиш с голи гърди да защитаваш женското население (очевидно човекът е идиот и просто не трябва да си общуваш с такива хора) е отвъд възможностите ми. И преди да си се хванал за това - има разлика между недоволство от твоята критика на нечий чужд избор и осъждане на твоя личен избор.
За мен един от най-мащабните примери за дискриминация на мъжете беше задължителната военна служба. Ако си мъж в добро здравословно състояние се счита за нормално да ти отнемат между 6 месеца и две години от живота, в които да живееш в лоши условия, заедно с хора, които в някои случаи те третират много зле и често работиш на практика безплатно. Да не говорим за крайните случаи като инциденти в поделенията или просто психическа травма след тежка служба. Винаги съм била против това и се радвам, че вече няма задължителна военна служба.