Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Thu Jul 08, 2010 11:51 am

По темата - изгледах два филма на Студио Гибли (не знам какво правят проФилмс с колекцията им на родна страна, щото след Наусика, май друго не са пуснали)

Поньо от скалата край морето - приятно филмче с интересни главни герои и музиката на Джо Хисаиши - нещо като япончки прочит на приказката за малката русалка на Андерсен, но в пъти по-добре от реализацията на Дисни И за малки и за големи

http://www.imdb.com/title/tt0876563/

9/10

Only yesterday - нещо не успя да ме грабне това аниме, въпреки житейската история за себепознаването и откриването на забравени чувства, докато в теб още има частица от малкото момиченце на 10 години.

Малко мудна история, но с добре описани персонажи и сюжет който въпреки мудността си е поднесен по добър начин, но явно не е просто моят вид забавление. Но пък има две български фолклорни песни, които звучат във филма - това беше изненадващото за мен

http://www.imdb.com/title/tt0102587/

6/10

Ами толкова засега

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Jul 08, 2010 2:59 pm

Vivian wrote:
JaimeLannister wrote:El secreto en sus ojos- невероятен и напълно си заслужава оскара!
Гледал ли си Тhe White Ribbon?
Не съм.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri Jul 09, 2010 10:46 am

Вчера изгледах и Сблъсъкът на Титаните, където скуката беше в по-голямо количество и от спец. ефектите във филма - един такъв плосък, кух и без душа - все едно гледах някакъв бездарен комикс, събран от отделни сцени и накъсан още толкова.

Не ми хареса - даже Пърси и Олимпийците беше в пъти по-забавен от тази "епична" продукция, която събира звезден състав и резултата е пълна глупост.

Мисля, че режисьора беше същия като на Такситата - ако е така, да си прави леките комедии с автомобили и да не припарва до уж блокбъстъри... Плоскодънни изпълнения, елементарен сюжет, на места ефектите бяха :mnia: на места :rofl:

Втори път със сигурност няма да го погледна...

Май ще чакам втория Пърси :)

http://www.imdb.com/title/tt0800320/

3/10 (заради Джема)

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Jul 09, 2010 4:32 pm

Gattaca за кусурнайсти път. За много малко филми мога да кажа, че се едно са правени, за да бъдат изгледани от мен.
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jul 09, 2010 10:30 pm

JaimeLannister wrote:
Vivian wrote:
JaimeLannister wrote:El secreto en sus ojos- невероятен и напълно си заслужава оскара!
Гледал ли си Тhe White Ribbon?
Не съм.
Тествай, може да те накара да преосмислиш твърдението си :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jul 10, 2010 4:42 pm

"The A-Team". Голям, шумен и безмозъчен. Много голям. Много шумен. Много безмозъчен. Не си спомням сериала, на който е базиран, но това, което видях снощи, беше... Всъщност адски приятен филм със страхотно зрелищни и откровено безумни каскади, които просто не подлежат на описание. И Лиам Нийсън е готин. Препоръчвам го. Само не очаквайте сюжет или смисъл.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 10, 2010 6:48 pm

Нийсън ми беше доста скучен, бтв...

Ениуей:

Despicable Me - някак си ме изкефи. Не си падам по Стив Каръл (да знам -единствена съм!), но филмчето ме хвана в подходящото настроение. :mrgreen:

Predators -по-скоро приличен. Броуди така и ми е твърде фантастичен в ролята, но съдържа приятни моменти. А и насред толкова ужасяващо постно лято...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Jul 10, 2010 7:56 pm

Vivian wrote:
JaimeLannister wrote:
Vivian wrote: Гледал ли си Тhe White Ribbon?
Не съм.
Тествай, може да те накара да преосмислиш твърдението си :)
Добре.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Sat Jul 10, 2010 8:00 pm

Припомних оригинала и горе-долу става. Първата половина е доста зле, та може би и заради това нататък ми се стори прилично.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Jul 11, 2010 10:39 am

Jump - филм от рода "селянче идва в големия град и става звезда" продуциран от Stephen Chow (Kung Fu Hustle, Shaolin Soccer, CJ7), който следва познатата му формула от предишни филми - в този случай селско девойче идва в Шанхай за да усети атмосферата на големия град и междувремнно се забърква с група по хип-хоп (или нещо подобно) танци, решавайки че това и е призванието и започва да тренира с тях с блянове за танцовата сцена.

Самите танци заемат по-малко от 10 минути (в края на филма, когато е решителната битка) останалото е пълнеж от сорта - любовна връзка с богатия шеф, малко смях в селото, еднообразни ситуации на които се знае какъв ще е края и толкова - главната героиня сравнително добре се прави на проста селянка (особено отвратителен беше нейния смях) и целия филм е един такъв лекичък и незатормозяващ, че даже не се издразних толкова много на изнасилените диалози и реакции.

Става, но само за едно гледане

http://www.imdb.com/title/tt1035733/

6/10 (заради 10-те минути танци накря)

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Mon Jul 12, 2010 12:15 am

The Leopard. Жалко, че е основно политически, иначе е прекрасен.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Jul 13, 2010 5:08 pm

Batman: Under the Red Hood.Поредния много добра анимация на Брус Тим с як сюжет, каст и екшън.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

walkearth
Commoner

Post by walkearth » Tue Jul 13, 2010 9:16 pm

С един приятел решихме да изгледаме цялата филмография на... Стивън Сегал :lol: От - до!
Обаче, още след първия му филм, Above the Law, сме тотално обезверени, че сме способни на подобни кралимарковски подвзиви :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 13, 2010 9:18 pm

При Стивън Сегал са читави първите му пет филма.

Above the Law (1988)
Hard to Kill (1990)
Marked for Death (1990)
Out for Justice (1991)
Under Siege (1992)

Нататък продължавате на собствен риск. :mrgreen:

Иначе ако сте на вълна "бойни изкуства", ей тук има доста добри предложения.
viewtopic.php?t=3972
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 14, 2010 4:40 pm

walkearth wrote:С един приятел решихме да изгледаме цялата филмография на... Стивън Сегал :lol: От - до!
Обаче, още след първия му филм, Above the Law, сме тотално обезверени, че сме способни на подобни кралимарковски подвзиви :lol:
Задължително гледайте "Marked for Death". НЯМА такъв кеф, ако си тренирал айкидо. А дори и да не си, пак си е много добър екшън.

Аз пък гледах "Les mysteres de Paris" или "Парижките потайности".
http://www.imdb.com/title/tt0056268/
Френски филм с Жан Маре от 1962 година. Принципно харесвам приключенските му филми, които съм гледал, даже обичам да си пускам повторения на сцени от "Le Capitan". Този филм, обаче, просто не работи. Има няколко добре, ъъ, стейджнати ръкопашни битки, обаче до там. Нито история, нито герои, нито кой знае какви филмови качества. Големият му проблем е, че е изпуснат АДСКИ много потенциал. Идеята на филма дава достатъчно предпоставки за едно прекрасно изживяване. Обаче просто не се е получило. Разочарован съм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”