П.П. Книгата не е Невромантик но при все че е в същата поредица, не получих усещането за упадъчност, мръсотия и духовна разруха.
Moderator: Moridin
Аз с мъка се преборих с първия том на това нещо и все още не съм събрал ентусиазъм за нататък.raylight wrote:Прочетох "30 години фентъзи" на ДАУ. Имаше добри попадения. Прави впечатление, че имат много автори жени.
Прочетох "Взор пред огледалото" (една книга в четири части) на Йън Ървайн. Хубаво е да видиш автор, който се самоиронизира чрез героя си. Неприятно впечатление ми направи, че почти нямаше положителни герои, 3/4 убиваха по някое нещастно сакато момиче в гърба или затриваха цели раси. Сиви герои, които очаквам да срещна в роман на Достоевски, а не във фентъзи, още повече, когато очакват от мене симпатия към тях. Иначе се чете лесно, става все по - увличащо с всеки том, може да се препрочита
Подобрява се с всеки том, а краят е много силен. На мен лично героите не са ми по вкуса, но на теб според мен ще ти харесат, ако прочетеш четирите частиJaimeLannister wrote:Аз с мъка се преборих с първия том на това нещо и все още не съм събрал ентусиазъм за нататък.raylight wrote:Прочетох "30 години фентъзи" на ДАУ. Имаше добри попадения. Прави впечатление, че имат много автори жени.
Прочетох "Взор пред огледалото" (една книга в четири части) на Йън Ървайн. Хубаво е да видиш автор, който се самоиронизира чрез героя си. Неприятно впечатление ми направи, че почти нямаше положителни герои, 3/4 убиваха по някое нещастно сакато момиче в гърба или затриваха цели раси. Сиви герои, които очаквам да срещна в роман на Достоевски, а не във фентъзи, още повече, когато очакват от мене симпатия към тях. Иначе се чете лесно, става все по - увличащо с всеки том, може да се препрочита
Аз се радвам на книги като на Абъркромби или Влад Талтош, т.е. реални герои не ми пречат. В реалността все пак има някаква граница между добро и зло. В тези книги няма такаваbeliefcontrol wrote:Добре, що е нужна тая нагласа към фентъзито като жанр, недостоен за употреба на по сериозни литературни похвати?
Нужно ли е всички герои да са по калъп, наситено черно и наситено бяло...
Не ти ли омръзва историята за малкото, добро овчарче и борбата му срещу злия магьосник - педофил?
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests