The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Re: The Series Topic, Part III

Post by tigermaster » Thu Jul 07, 2016 11:14 pm

Вторият сезон на "Последното кралство" ще бъде продуциран от Нетфликс. Това сигурно е хубаво.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Jul 23, 2016 7:43 pm

Сшлно съм хайпната от трейлъра на Американски богове. Разкошен е :mrgreen:

https://m.youtube.com/watch?v=oyoXURn9oK0

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 29, 2016 2:50 pm

На втория сезон на "Марко Поло" май са му смъкнали бюджета бая. Изгледах три епизода и нещо не ми харесаха, а и след зрелището в първия ми се видяха твърде маломерни откъм мащаб. Тъпа работа.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Jul 29, 2016 4:21 pm

Изчакай до края, може и да си промениш мнението, поне на мен доста повече ми хареса от първият сезон. А и участва Мишел Йо :heart:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 29, 2016 4:47 pm

А дано. Все още няма да го отказвам сериала.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jul 29, 2016 8:23 pm

Понякога гледам някой сериали по телевизията, такива които не бих си пуснал на компа. Примерно понякога Гледам Хавай 5.0, София ден и Нощ:), че дори и гледах тайните на пуенте виехо.

Иначе в последните годими, мисля, че само Игра на Тронове и Черни платна си заслужават. Марко Поло става по-слаб с поредният сезон.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 13, 2016 4:27 pm

Гледах първия сезон на "Vexed":
http://www.imdb.com/title/tt1497609/
Една от по-свежите полицейски комедии, които съм гледал в последно време. За жалост е само три епизода, а началото на втория сезон е адски тъпо.
В първия сезон имаме партньорство между невротична, склонна към насилие откачалка и некомпетентен идиот, които заедно разрешават случаи. И двамата радват много, имат химия и така нататък. Във втория сезон невротичната склонна към насилие откачалка е заменена от някаква силна и независима жена, която е толкова перфектна, че чак е перфектна, и освен това е силна и независима. И скучна. Балансът се наруши и вече нямам на какво да се засмея. Сериозно, първият сезон ме разсмиваше до полуда, а в началото на втория се усмихнах около два пъти.

Та... Гледайте първите три епизода и спрете там. И без това цялото нещо е достатъчно завършено до тогава.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 16, 2016 11:19 am

След House реших да видя къде още е участвал Джеси Спенсър (Чейс) и сега гледам новата му боза, тоя път за пожарникари в Чикаго - Chicago Fire. Много е изкуствена и елементарна, всичките персонажи постоянно преживяват някакви трагедии и драми, но пожарникарския екшън кефи доста и го има в изобилие. Ма всякакви идиотщини гледахме вече - то нали пожарната се вика за да сваля хора от дървета, да ги вади от шахти или като в средата на Чикаго падне самолет...
Научих се да различавам fire engine от fire truck и следващия път като видя такива по улицата, ще приложа наученото. Персонажът на Джеси Спенсър е океен - аз така или иначе не го гледам с някакви дълбоки мотиви, пичът е ай кенди. Само че не говори с родния си австралийски акцент, уви. :cry:

Иначе бая дайвърсити са вкарали в сериала - имаме лесбийки и прочее ритащи задника жени, едната от тях е хиспаник, има и други хиспаникс, шефът на отряда е чернокож, има и друг главен чернокож (или смесен), че даже и един с полски корени... Шипвам Джеси Спенсър с испанската мацка.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 17, 2016 2:22 pm

Малиии, дано първият епизод на новия Космос (от 2014 с Тайсън) не е реален представител за останалите епизоди. Гази се бързо през теории без никакво обяснение, отделя се твърде много време на тъпи истории от миналото и зараждането на идеите за вселената и бягането от църквата, вместо да обърнат внимание на реалните доказателства за големия взрив, а не само да се каже "има много доказателства", с всичко се действа така - зараждане на планети, слънца, смъртта им... още повече, че епизодът започва с цитиране на постулатите на научния метод и че трябва да сме скептични към всяка информация.

Музиката е маса повлияна от междузвездни войни.

Ефектите обаче са на ниво. Безумно красиво е. Дано натам нещата се подобрят значително. Наистина се надявам този епизод да е някакво тъпо резюме на величието, което този сериал трябва да бъде.

И деба - научен сериал с тела у космоса на 300-400 метра... айде по-мащабно да го дава.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 20, 2016 1:09 am

Chicago Fire ми писна доста бързо - твърде много tear jerking драма са наплякали в тоя сериал. Забавлявах се в началото да гледам с какви машини режат коли, за да извадят хора от тях и т.н. И екшъна около спасяването на хора от най-разнообразни идиотски ситуации ми е все още интересен. Ама напоследък пожарникарстването им се случва само, за да породи няква поредна житейска драма и това ме дразни безкрайно.

Та заебвам го и мисля да погледна началните епизод от Chicago PD, в което главния герой е едно мръсно ченге, дето правеше проблеми на героя на Джеси Спенсър в Chicago fire. Очертава се като поредния полицейски процедуриал, само че с анти-герой. Ще му дам шанс и вероятно ще го зарежа и него след 2-3 епизода.

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 20, 2016 11:02 pm

Пожарникарите почнаха с нещо от сорта на 3.6/10 в ИМДб - направо ме хвана страх и не посмях да ги гледам. Пък и доста истински пожарникари го мразят...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Aug 21, 2016 2:51 am

Я дай инфо. Аз доколкото знам, истинските пожарникари в Чикаго го обичат достатъчно, че да ходят да се снимат като екстри в него, даже със собствените си екипировки. :lol:

Иначе шоуото е пъти по-добро от рандъм полицейския CSI процедуриал и в момента е със 7.9/10 на ИМДБ. И разликата основно се корени в пожарникарския сетинг, който не ми е писнал до болка. Плюс, че пожарникарите са ми слабост - дори тея дето не са в секси календари. :lol:

Наистина, разсъждавах си тея дни, от професиите, които са централни за оцеляването ни (войници, полицаи, пожарникари, лекари) пожарникарите май са най-алтруистичните и най-чистите откъм негативни конотации герои, които имаме. Щото войниците и полицаите са доста компрометирани, лекарите пък не си излагат живота на опасност толкова. И остават хората, които се борят с някои от най-жестоките природни стихии плюс каквато друга извънземна ситуация се случи на пъпа на града ти, нали. И наистина дават живота си за да запазят някой друг живот - по презумция това им е работата. Не отиват въоръжени на работа, за да убият противника. Шапки долу за тея хора.

А тея в шоуто наистина се справят много добре с екшъна. Ей сега, както разправях, че съм зарязала сериала, не издържах и гледах поредния епизод разреден с блудкава сапунена драма, само за да мога да се накефя на това как рязаха и сгъваха една обърната кола, за да стигнат до жертвата в нея. Баси, това ако беше направено с малко по-интелигентна мелодрама, щеше да изрива. За екшъна, четох мнения на истински пожарникари, че основната липса на реализъм е твърде малкото дим в запалените помещения. Но и те самите казват, че то ако е като наистина, ще изпукаме от скука в димната завеса, дето не знаеш изобщо кво се случва. Дим има достатъчно иначе, за да ми даде идея какъв ужас е тая професия и колко на сляпо трябва да се правят всякакви работи.

Абе, хвърлете му един поглед, като ви се догледа пак полицейски сериал. Честно, аз след The Wire не мога да взема насериозно никакви CSI-и, Law and Orders и прочее. Пробвах няколко от тея и ги заебах още на първи епизод. Но пожарникарите нещо не мога да ги пусна. :lol:

ПП. От Чикаго ПД изтърпях един епизод и ми стана много, много, много скучно. Дроп. Пожарникари фтв.

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Aug 21, 2016 12:19 pm

http://www.imdb.com/title/tt2261391/reviews?filter=hate
Виж първите три коментара тук. Попаднаха ми и други, обаче беше преди години и сега не знам дали бих тръгнал да ги търся.
Както го описваш обаче, сериалът сигурно ще ми хареса, ако го загледам сега.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Aug 21, 2016 8:34 pm

Тея ги четох снощи и повечето реват против сериала щото са им подбрали някви барбита и бишонени за главните роли, пък то не било така реално. И дори след 24-часова смяна, всичките жени изглеждали чисти, сресани и гримирани. А аз трябва да кажа, че като изключим двете жени, които са бая красиви, като гледам мъжкия каст се чудя къде са онези епохални лица от календарите - дори двата стъда-лейтенанти не са кой знае колко хубави. :lol:

Другото срещу което реват много са ЕМТ техниките - не се обездвижвал така врат и не можело така да вадят на въжета хора, дето можело да имат гръбначно-мозъчна травма. К. А да, димът в помещенията бил твърде малко и тея дето влизат в тях не излизали целите черни, а по-малко черни.

В смисъл, да им имам проблемите. :lol:

Някои от сюжетните дупки срещу които пищяха (онова с обезболяващите, дето едната мацка от линейката даваше на единия стъд) пък бяха адресирани по-късно. Някъв пък смърдя изобилно за това, че камионите влизали в гаража напред, а не назад - така щели да загубят време да обръщат като ги викнат на адрес. Само дето беше пропуснал незначителния детайл, че гаража им на тея се отваря и от двете страни и те могат да си излязат от който вход искат. :lol:

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Sep 04, 2016 12:40 am

На "The 100" първият епизод беше нереално тъп. Актьорите бяха готини, ама... Ама. Подобрява ли се положението по-натам, или да го дропя?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting