Официалният Supernatural топик

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 23, 2011 11:34 am

Мдам, старият Комедиант бая прилича на Бардем, наистина.

Вчера догледахме и ние шести сезон. Хубаво свърши, развръзките бяха задоволителни, но все още продължавам да твърдя, че този сериал трябваше да приключи с пети сезон.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 01, 2011 8:23 pm

Стигнах до 3.05.

Историята лека-полека се заформя, всъщност особено яко става от края на втори - началото на трети сезон
Spoiler: show
с включването на Руби и Бела - крайно време беше да се появи някой една идея по-постоянен персонаж извън двамата братя и Боби.
Втори като цяло е много добър, но пак - сума ти стендалоунки, а и решението на проблема им някак ми дойде слабичко след мощния хайп. Но пък завръзката с Дийн и неяснотите покрай Сам поддържат интереса.

Особено отличавам епизода със заешкото краче и оня от втори сезон, в който братята се описваха един друг (Tall Tales). Сцената, в която Сам вижда Дийн като някой, който муа здраво докато заприличва на хамстер в лицето беше доволно лол.

Все пак основната история продължава да е твърде малко като процент спрямо стендалоунките, с които могат и 10 сезона да я карат така. Нищо против тях, де - все още.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 6:16 pm

Да спомена мимоходом, че финалната сцена на 3.07 беше една от малкото истински вълнуващи сцени до момента.
Дийн показва на Сам как да ремонтира колата без него, понеже смята, че след няколко месеца ще гушне букета. Последният кадър как Сам бърника в двигателя, а Дийн отпива от биричката и гледа като човек, който най-сетне е признал на себе си и брат си, че скоро ще умре, беше много точен.
А и самият епизод рутеше. Бела отново радва. По-горе за допълнителните персонажи забравих да спомена Гордън Уокър. Адски добър образ.
Силно се надявам, че не е умрял за постоянно. Би било хабене на чудесен потенциал - сега си е баш местния вариант на Блейд, ама още по-фанатизиран. :metal:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 02, 2011 6:31 pm

Бела между другото трябва да е британка, но акцентът й звучи турбо фалшиво, смисъл тотално не е автентичен бритиш. При което с Емо смятахме, че просто актрисата толкова си може. Оказва се обаче, че това е ИСТИНСКИЯТ й акцент (вероятно някаква форма на австралийски все пак), понеже в The Vampire Diaries е точно същият.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 03, 2011 9:27 pm

http://en.wikipedia.org/wiki/Lauren_Cohan
Lauren was born in Philadelphia and lived in Cherry Hill Township, New Jersey during her childhood before moving to the United Kingdom. Lauren graduated from the University of Winchester / King Alfred's College where she studied Drama and English Literature, before touring with a theatre company she co-founded at the University. Lauren then split her time and work between London and Los Angeles, working on several films as well as some non-commercial projects.
Абе баш бритиш си й е акцентът - като на Сафрън Бъроуз. Австралийският го чуй в Дънди Крокодила за сравнение, силно различни са. :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Jun 04, 2011 1:03 pm

Свърших и шести сезон, и междувременно и първия сезон на анимацията.
За първото какво да кажа - имаше добри моменти, като гаврата с Дивия Запад, но като цяло е слабичко, мисля, че е крайно време да го приключат сериала, защото ще стане като с Хаус :(
За второто съм тотално разочарована, защото целия куулнес на Дийн го няма, ама никак (плачещ с море от сълзи Дийн втф :shock:), нито пък на баща му характера, за Боби да не говорим :( Да, има си ги задължителните за анимета физиономии с очички, гневни изражения и т.н., но просто някак не се вързват. А и на мен лично хич не ми допадна претупването на случаите им и странният маниер на говорене, който са им сложили, па макар и с гласовете на Джаред и Дженсен (май единствения му плюс).
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 05, 2011 12:03 am

3.11 - Mystery Spot

Страхотен! Image :rofl:

Втори истински хумористичен епизод от-до след Tall Tales от втори сезон. Впрочем и двата са свързани
с трикстъра - добре работи като персонаж.
Всички моменти, когато зазвучаваше Heat of the Moment или всъщност точно преди това бяха :rofl: :rofl: :rofl:

А и Сам беше добре показан
как би се развил ако убият брат му.

Чудесен епизод. Жалко, че твърде малко са като него.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 05, 2011 3:14 pm

Стигнах до 4.01.

Много правилен край на трети сезон и още по-добро начало на четвърти.
Събраха двамата братя и Боби още в първите 15 минути вместо да се поддадат на изкушението да ни показват как Сам и Дийн се шматкат отделно един от друг в продължение на няколко епизода.
Съжалявам, че
Руби вече не я играе Кейти Касиди. Може би проблеми с актрисата заради заетост или други причини. Ама жалко, кефеше ме.
А линията на
Бела приключи някак внезапно за мен. Почти имам чувството, че по някаква причина и Лорън Коан не е преподписала за следващи сезони като Кейти Касиди. Ще ми липсват и двете. :(
Определено ми е недостатък на сериала, че
не задържат постоянни второстепенни персонажи освен Боби. :mnia:

И се изненадах, че
нито местните окултисти, нито дори демоните бяха чували за Кастиел и даже не знаеха за съществуването на ангелите. При положение, че поне демоните знаят за Луцифер някак очаквах да са запознати и с йерархията в другия лагер.
Иначе се радвам, че
Сам си развива свръхспособностите.

Адски здрав трети сезон и много обещаващо начало на четвърти.

П.П. Когато фебереецът в оня епизод от трети сезон каза
"I shot the sheriff"
моментално познах какво ще му отговори Дийн.
But you did not shoot the deputy.
Нямаше начин да не го каже. :rofl: :metal:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 05, 2011 4:07 pm

Еми факт си е, че нямаше...
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Jun 08, 2011 2:09 am

Сезон 5-ти, епизод 8-ми с Фокусника, когато Сам и Дийн влизат в ролята на Хорешо.
КОООЛКО Е ВЕЛИК ТОЯ СЕРИАЛ :shock: :shock: :shock: :shock:

едит
Следващият епизод - сбирката на феновете на Supernatural книгите. Ебаси, тоя сериал не само, че иронизира всичко що е ентъртеймънт, фолкор и митология, ами и брутално самоиронизира себе си.
Гениален е.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Jun 08, 2011 7:15 pm

Да видим дали ще го твърдиш и след 6-ти и 7-ми сезон :?

Иначе на мен също много любими са ми сериите с ГоустХънтърите, и там е яка ебавка, особено като наскоро засякох една-две серии от реалните Ловци на духове, което се оказа някакво крапи риалити :lol:
Image

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jun 08, 2011 7:41 pm

Твърде е рано да се съди колко ще се омажат в седми сезон :P
Иначе в шести се гавриха най-много със себе си
далеч не говоря само за епизода в телевизионното предаване с постоянно тутващия Кастиел.
Тъй че дерзай, Данте, като стигнеш до 6 сезон само трябва да изтърпиш първите 4 епизода мелодраматична плява, след тях всичко си е постарому.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Jun 08, 2011 9:28 pm

Да, най-слабото в този сериале мелодрамата м/у Сам и Дийн и когато седнат да си говорят задушевно. Тогава ми иде да превъртам, ама ме мързи да стана от леглото...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Jun 09, 2011 11:45 am

Данте, в такъв случай НЕ гледай анимацията, защото там са направили Дийн ужасно по-мек и лигав, до степен в която реве и подсмърча, за Сам пък да не говорим - на моменти са тотално негледаеми и двамата :?
Image

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jun 09, 2011 1:01 pm

За мен най-яката гавра с тях двамата е епизодът "Weekend at Bobby's" :)