House M.D. (Д-р Хаус)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed May 18, 2011 9:32 am

Фокс само излъчват сериала. Продуценти са NBC/Universal и съответно решението за намаляване на бюджета/заплати и тн е тяхно, тъй като всички приходи, извън тези от реклама по време на излъчването, отиват при тях.

Не че не е безочливо донякъде, естествено, но все пак Фокс мн ясно че са отказали да плащат цялата сметка, а друг да прибира лъвската част от печалбата, както им се е искало на NBC/U, които са отказали да дофинансират продукцията на сериала.

За сравнение с Чарли Шийн не можем да говорим, но да, цифрите там са уникални. Мъжете пък е баси и генератора на паричен поток от друга страна.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 25, 2011 10:18 am

Странно, феновете, които продължават да следят "Хаус" още не са коментирали финала на седми сезон. :P

По някои западни форуми е такава патаклама, че ми стана любопитно какво аджеба е станало и го изгледах, въпреки че спрях сериала на 7.18.

Ами страницата няма да ми стигне за всички фейспалмове, които ми се ще да изпиша.

Някои американски фенове направо допускат, че Лиза Еделстийн може да е напуснала и заради станалото в този сезонен финал. Доста американски фенове са възмутени докъде са докарали поведението на Хаус, което вече не е просто ексцентрично, а направо психопатско -
Spoiler: show
с оная постъпка (с колата накрая) той застраши живота на 4 души, плюс този на детенцето, което можеше да влезе в стаята в тоя момент.

А дори по някакъв вълшебен начин да беше видял, че вътре няма хора в момента на удара (което трудно можеше да стане при това засилване ако някой беше влязъл), как си представяте, че трябва да реагира Къди? Бившето й гадже току-що е проявило такава агресия, че би трябвало да го пратят в затвора, а преди това да му забранят да практикува лекарска професия.

Жалко за персонажа на Хаус. Отначало беше симпатичен въпреки изцепките си, но сега за какво да му симпатизира човек? И какво ни казва тоя епизод - "Ако сте ядосани, че гаджето ви е зарязало и е тръгнало с друг мъж, разбийте си колата в къщата й, за да покажете какъв независим характер имате и въобще нямате нужда от нея, защото за вас е важно да сте велик в професията си и емоционално необвързан и се надявайте, че никой няма да пострада при тази ваша проява на върховен егоизъм и грозен непукизъм към физическото и душевно здраве на една жена, която сте обичал."
Това е толкова неадекватно развитие, че се питам дали сценаристите не се дрогират повече от Хаус в сериала.

Тоя епизод може да е поставил рекорд по заричания на фенове, че спират сериала - основно заради онова в спойлъра, което си е адски гадно послание. А някои си казаха, че от известно време го гледат само от дъжд на вятър, но този епизод ги е отказал. Е, верните фенове, които все още го следяха редовно май са по-раздразнени и разочаровани.

Mother
Misting

Post by Mother » Wed May 25, 2011 10:31 am

Е не съм гледал серията още. След няколко дни ще я погледна наедно с излезлите на Game of Thrones и Стъклен Дом 8-) и ще изкажа мнение.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 27, 2011 9:22 am

Гледах го снощи финала и, всъщност, останах бая доволен, дори от психопатското изпълнение на Хаус накрая. На фона на сезон, в който посредствените и дори откровено слабите епизоди бяха норма, финалният беше повече от добър, да не говорим, че предвид ужасиите, които Хаус преживя в предишния епизод, както и факта, че само в този сезон изгълта повече викодин, отколкото в първите пет, ми се вижда относително нормално да издивее от нещо съвсем дребно. passer-by, не знам дали си гледал предишния епизод, но там, все пак,
Хаус си разряза крака и започна сам да си премахва туморите, при това без никакво обезболяващо.
Друг е въпросът, че според мен трябваше да си излее гнева още
когато Къди го заряза.
Сега ще си позволя да се направя на домакиня, която си коментира сапунката с приятелки.
Още тогава намразих Къди адски много. Едно, че именно тя започна връзката, въпреки че беше напълно наясно с факта, че Хаус е бивш наркоман, при това живеещ в непрекъсната болка, който при първия по-неприятен спрямо ежедневието случай ще се поддаде отново на зависимостта. Знаеше много добре с какво се захваща, знаеше рисковете и би трябвало да е наясно, че рано или късно ще се стигне до там той да се надруса отново. Да не говорим, че той все пак беше до нея в трудния момент, при това въпреки наркотика беше в достатъчно добро умствено състояние, за да спаси пациента от не помня вече какъв проблем. Ако държеше на него, нямаше да започва връзка, прекъсването на която ще досъсипе и без това разбитата му психика. Да не говорим и че само той правеше някакви усилия тази връзка да просъществува. Именно той помогна на детето й да се вреди в престижна детска градина, опита се да му намери място и в добро училище, лиши се от единствения човек, който му помагаше да облекчи болката, само и само Къди да е спокойна, и т.н. А тя какво направи за него? Абсолютно нищо, освен да му натяква какъв егоист е. Е*ати иронията. Заряза го при първия проблем, без изобщо да се заинтересува нито от причините за него, нито до какво е довел, нито как може да бъде решен, нито дори дали е наистина проблем. Все едно е забравила, че в продължение на 10+ години Хаус се е разпореждал с живота на куп хора, друсан до козирката, и въпреки това е довел почти всичките си случаи до успешен край. Това, че е самотна майка с дете, не й дава никакво право да съсипва нечий живот по този начин. Ама никакво. Особено ако става дума за човек, когото познава от двайсет години, работи за нея и въпреки че е напълно откачен, е най-добрият лекар в болницата и именно на него се дължи фактът, че разполагат с най-добрия диагностичен отдел в света - както се хвалеше в предишния сезон в епизода, посветен на нея.
Та така... Доста слаб сезон, но въпреки това ще дам шанс на следващия. Някои от думите на Къди във финала ме карат да мисля, че този път Хаус ще е в друга болница - така и така хората от екипа му са свикнали да работят с него и по неговите методи, тъй че не би трябвало да е трудно да ги събере, където и да отиде, а отношенията му с Уилсън могат да продължат и извън болницата.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 27, 2011 4:48 pm

tigermaster wrote:Някои от думите на Къди във финала ме карат да мисля, че този път Хаус ще е в друга болница - така и така хората от екипа му са свикнали да работят с него и по неговите методи, тъй че не би трябвало да е трудно да ги събере, където и да отиде, а отношенията му с Уилсън могат да продължат и извън болницата.
Нали знаеш, че Лиза Еделстийн няма да е в осми сезон, а Робърт Шон Ленърд ще се появи само в шепа епизоди? :)
Така че нищо не пречи Хаус пак да си е в Принстън-Плейнсбъро. Това, разбира се, би било неадекватно развитие след всичките му изпълнения и кулминацията им от финала, но доколкото видях до 7.18 за сценаристите на тоя сериал адекватността отдавна е изхвърчала през прозореца.

За предишния епизод знам, да. Изглежда сценаристите заменят готините истории от първите 4-5 сезона с надпревара за по-по-най ВТФ постъпка на главния герой на принципа "абе някакъв шок там да има" с гарнитура мелодрама тип медицинска сапунка (като това с Тауб например :roll: ). Малко твърде мързеливо ми се струва.
Не ми се мисли на какво ще мяза осми сезон - добре, че ще гледам други неща по това време. :P

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 27, 2011 8:30 pm

passer-by wrote:Нали знаеш, че Лиза Еделстийн няма да е в осми сезон, а Робърт Шон Ленърд ще се появи само в шепа епизоди? :)
Именно, де. Къди нали рече, че
Хаус никога повече няма да прекрачи прага на болницата й, понеже тя ще поиска някаква ограничителна заповед и каквото там? Може вещо да е било грешка в превода, де, понеже изобщо не си правех труда да слушам английския, но ако е така, мисля, че според мен ако не намерят начин да я махнат от директорската позиция на "Принстън-Плейнсбъро", ще сменят работното място на Хаус.
А може и изобщо да не го споменат, но според мен би било глупаво. Както и да е, всъщност се надявам липсата на Къди да внесе някаква свежест в сериала. Едно време - докъм средата на шестия сезон - "Доктор Хаус" заемаше специално място в сърцето на цялото ми семейство. Излезеше ли нов епизод, гледахме го задължително, каквото и друго да имаше. Именно този сериал ми разви навика да гледам сериали изобщо и, честно казано, на моменти това, в което се превърна, ми причинява направо физическа болка. Колкото и да звучи пресилено, така е. Затова и се надявам осмият сезон да е крачка напред... или назад, към по-добрите времена. Но ако не е, просто и аз ще спра.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 27, 2011 8:33 pm

Финалът е заснет преди Лиза Еделстийн да обяви, че няма да преподпише за осмия сезон. :wink:

И не е грешка в превода, на английски си беше така.
Както и да е, всъщност се надявам липсата на Къди да внесе някаква свежест в сериала.
Надеждата умира последна. :P

Тоя сериал отдавна я изгуби свежестта според мен, а също и сценарното качество. Сега даже се чудя как издържах чак до 7.18.
Първите пет сезона са достатъчни, особено с финала на петия.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat May 28, 2011 12:26 am

6ти имаше своите позитивни моменти, началото на седми - също. Първите 2-3 епизода Хъди беше дори приятно, впредвид че като двойка тия двамата дрябваше изобщо да не ги събират, допълнително момента когато го направиха беше супер в джаза, щото поне на мен отдавна ми беше през фара дали Хаус и Къде ще се вземат (че и за сериала принципно, понастоящем го гледам повече на автопилот, ако трябва да съм честен). Някъде след това обаче стана твърде захаросано, а брейкъпа им беше върха на wtf-a (преди финала де).
Предполагаемо новата трябваше да вкара известна свежест, не че не беше интересен персонаж, или актрисата не става (на мен конкретно ми допадна), но не донесе никаква особена промяна между героите. Връщането на 13 - също не постигна особен ефект, застоя продължи.
Финала е просто нямам думи. Откъм търсен wtf фактор определено си постига целта. Според някаква вътрешна за сериала, вероятно по-конкретно самия персонаж на Хаус може и да има някаква логика в действията му - Къде започна връзката, въпреки че го знае що за стока е, Къде прекрати връзката, защото знае що за стока е, и тн. Но реално няма какво да оправдае постъпката му пред зрителите. Единствено може би следващия сезон да го вкарат в лудница перманентно или нещо подобно. (което ще е добра предпратка към една от по-интересните серии за последните два сезона - онази в лудницата).
Леонард е подписал за минимум 18 епизода (от 22/24), което не мисля че е чак толкова съкратена бройка.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 28, 2011 1:34 am

Аз пък чета, че осми сезон ще е максимум 18 епизода и Ленърд ще е само в част от тях (има слух, че може да са сведени чак до само 6), така че общото му заплащане се намалява като крайна сума. Ама като дойде новият сезон ще се разбере - от който се вълнува, де. :wink:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat May 28, 2011 3:55 am

Може (но едва ли). Фокс ако са спазарили с Юни цял сезон, малко трудно ще го намалят. А и до сега не са го обявили за финален, което е мега безумно.

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Jun 02, 2011 10:50 am

Хмм, какво да кажа... Малко издиша този финал. И сюжета напоследък хич не го бива... Разбира се все още съм доста привързан към персонажите за да спра да го гледам, но се дразня че това е единтвения ми любим сериал в който всеки следващ сезон е по-слаб от предходния. Като изключим втори де(който беше гениален).
Ще видим осми сезон.. И без това Лиса Къди не ми е особено любима. Няма да тъжа за нея както за Камерън примерно.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Jun 04, 2011 1:12 pm

За мен това беше тотален втф финал, който съвсем сложи кръста на толкова добрия в началото Хаус :( И изобщо втф правят тия сценаристи -
събират Хаус с Къди след незнамсиколко време, само за да ги разделят по възможно най-втф начин, връщат 13 и слагат някаква сапунена драма за Тауб с жена му и други разни жени
На фона на всичко това гениалността на Хаус да решава случаи тотално се загуби, както и самите случаи бледнеят пред интересните от предишните сезони - голям, да не кажа епик, фейл, защото точно това беше брилянтността на сериала, уви :(
И така - сигурно ще изгледам и 8 сезон, заради любовта ми към Хю Лори, но ще е на голям автопилот, определено :neutral:
Image

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Nov 11, 2011 10:21 am

Новия сезон на Хаус е стряскащо добър в сравнение с предишните два. Особено последната серия се размазах от смях. Новия екип кефи. Жълтата е доста интересна, противно на масовото мнение, че била ужасна. Къди липсва, но се ядва обстановката и без нея. Има свежест в сериала, свежест която не вярвах че може да се появи след 7 сезона.
Препоръчвам на разочарованите от миналия сезон да пробват този, като не се влиаят от първата серия :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Nov 11, 2011 11:22 am

Горепосоченото е вярно, макар и чак сега в последната серия наистина се разви добре - показател за това е, че се разсмях на няколко пъти, а скоро не ми се беше случвало :) И все пак се надявам това да е последния сезон, защото е крайно време вече!
Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Nov 11, 2011 11:24 am

Скоро би трябвало да се чуе нещо по въпроса (дали сезона ще е последен). Иначе наистина новите серии са доста интересни.