Скот Бакър - The Second Apocalypse
Много измекярско е това от страна Инфодар, но ги купих, къде ще ходя? Нивото ми на английски не е дотам. В началото обмислях да я захвърля но след първите 20 страници ме хвана и не ме е пускала. Друсас кефи, Келхус е социопат и все пак кефи, пък и Езменет. Бе всъщност няма дразнещи герои, освен двора на Икурей. Тия глави много ме издразниха. Магията като действие е от клиширания тип със силови полета, т.н. но за разлика от другите такива примери е описана наистина добре, сякаш магьосникът може да смаже и теб. Секс сцените са добре направени според мен, на границата между нормалното и Мартин. Остават ми около сто страници до края на първа книга. А, и да питам - джнан какво е всъщност?
Превода, доколкото помня нещо от 40 - те страници дето четох на английски си е доста добър.
П.П. Трип, аватара кърти!
Превода, доколкото помня нещо от 40 - те страници дето четох на английски си е доста добър.
П.П. Трип, аватара кърти!

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- beliefcontrol
- Paragon
Ако помня правилно, е нещо като съвкупност от правила, норми и утвърдени модели за поведение във висшето общество - религиозни, морални. Включително стила на изразяване, похвати за интригантстване и т.н.Claymore47_Fen wrote:А, и да питам - джнан какво е всъщност?
Може и да бъркам.

Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Да де, но както каза Моридин е представен по - поетично, няма да споря за езика. На Мартин почти всеки път е излишно груб като че ли.Roland wrote:Sексът е къде 10 пъти по-графичен от тоя на Мартин, само да вметна...
Иначе си я допрочетох в училище. Като цяло не се случи кой знае какво, а се представяха герои, които обаче бяха интересни до един. И ми харесва идеята как маговете имат огромна мощ но са контролирани чрез хорае. А Келхус хем е гадняр, хем ми харесва.

beliefcontrol, благодаря за инфото.
Подписът ми е от тамRoland wrote:Келхус не е гадняр. Той е отвъд всякаква морална оценка. Той просто Е.
Tова му е якото

"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."
И аз исках да си сложа подпис и се сетих за твоя и те намразих защото си го взел преди мен.
Бе все ще си намеря друг. Може да не е нещо твърде оригинално, но ме кефи идеята за това което предхожда и как определя това което следва.