A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 04, 2011 10:22 am

Доста съм вменяем :mrgreen:
Малко ми бяха никакви другите, но зомби-момиченцето беше връхта, въпреки че вече съм я виждал по трейлърите. Звуците им бяха яки, да.

Останалите сцени леко безличнееха, ноу епик шит деър :Р
а и като почнат да си мрънкат на британски под носа и никой да не им разбира... :x
This is it. Ground zero.

Mother
Misting

Post by Mother » Mon Apr 04, 2011 10:25 am

Ще си сложиш английски субтитри :D

Аз не съм се хайпнал нещо още. Ще изчакам официалната дата и ще си ги гледам епизод по епизод и ще следя дали на Роланд ще му пада ентусиазма или ще расте :)

Чел съм само първите три и то още когато ги издаваха в България и вече почти нищо не помня. Дано HBO успеят да предадат поне половината от атмосферата и епиката на книгата.
И все пак тоя Джон Сняг..... не, не мога просто...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 04, 2011 10:27 am

особено ужасната му мазна коса!!!

(както и на Роб. както и на пича дет си зе в началото. И БРАН НАТАМ Е ТРЪГНАЛ)

МИЙТЕ СЕ ДЕБА!
This is it. Ground zero.

Mother
Misting

Post by Mother » Mon Apr 04, 2011 10:29 am

Moridin wrote:особено ужасната му мазна коса!!!

(както и на Роб. както и на пича дет си зе в началото. И БРАН НАТАМ Е ТРЪГНАЛ)

МИЙТЕ СЕ ДЕБА!
Е хем средновековие, хем и чистоплътност... две добри нема..

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 04, 2011 10:34 am

Хм, аз пък като прочетох от линка мнението на големите фенове и се отказах да го гледам, поне в началото. Интересно е това, което казват за някои герои - че образите им съответствали на тези от поредицата в по-напреднал етап. И тъй като на мен първата книга за момента ми харесва много, евентуално гледане на сериала по-скоро би ми объркало представите и би ми се смесило всичко... Така че първо ще си дочета всичките излезли книги и тогава ще почвам да гледам.
Като междувременно следя мненията ви :P
But goddamn,
you got me in love again

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Apr 04, 2011 10:44 am

Интрото е супер. Ама вие каква епика очаквахте от първите 15 минути. Всичко си е както си му е. Най-якото е, че допълнителните сцени, които ги няма в книгата, са напълно в духа на книгата. Героите изглеждат супер. Има толкова яки намеци и екстри на всяка крачка (студения поглед на Кейтлин към Джон Сняг; репликата на Едард "Той няма вечно да бъде момче... и зимата идва"; речта на Едард по време на екзекуцията - произнасянето на всички титли както е според книгата), гербовете, знамената, облеклата - ит ис мада фака оусъм.

Якото е, че съм чел книгите достатъчно отдавна, за да не ме дразнят неконсистентностите в дребните детайли и да се кефя достатъчно мощно на тези намигания, които успея да доловя ;)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Apr 04, 2011 10:54 am

Много беше яко :drool: :drool: Почти бяхме залепнали за монитора с мъжото, баси! Честно казано и мен в началото Джон ми беше втф, ама сега взех да му свиквам :) Аря много ме кефи :D Най ме е яд, че клипчето свърши преди да се появят вълчищата, грррр!

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Apr 04, 2011 10:56 am

Хм, аз пък като прочетох от линка мнението на големите фенове и се отказах да го гледам, поне в началото. Интересно е това, което казват за някои герои - че образите им съответствали на тези от поредицата в по-напреднал етап. И тъй като на мен първата книга за момента ми харесва много, евентуално гледане на сериала по-скоро би ми объркало представите и би ми се смесило всичко... Така че първо ще си дочета всичките излезли книги и тогава ще почвам да гледам.
Като междувременно следя мненията ви
Dr. Horrible има и друго. Структурата на книгите на Мартин е разделена на гледни точки като гледна точка представят само някои от героите. Така виждаме всички останали през техните очи. Това няма как да работи в сериала. Примерът е очевиден: Глави от името на Джейми (Джайм ако щеш) Ланистър се появяват едва в трета книга. Тогава образът му става много по-пълнокръвен и интересен от преди. Но това не означава, че неговата персоналност трябва да бъде напълно изличена в сериала до евентуалния трети сезон, въпреки че тогава той наистина претърпява сериозно развитие.

Също така винаги ми е било интересно как движещи сили като Тивин Ланистър, Станис и друг остават в относителна сянка и ги виждаме през чужди очи или според резултатите от техните действия.

За мен най-голямото предизвикателство е как и доколко ще вмъкнат основата на сегашните събития, която се корени в отношенията между Лиана и Регар, екзекуцията на Рикард и Брандън Старк, бунта на Робърт, убийството на Ерис и всички останало. Винаги когато съм разказвал на някого за книгата, съм знаел, че сегашната история е продължение на това минало и едното е неделимо от другото.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 04, 2011 6:29 pm

Ох, искам го.

Ама не ми хареса как дезертьорът избяга от оня в гората. Тая дупка от момента, в който онова стоеше току пред него с отрязаната глава и следващия миг, когато го заловиха старките, ме нерви.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Mother
Misting

Post by Mother » Mon Apr 04, 2011 8:18 pm

E не се стърпях, изгледах го.
Тия Другите ми приличат точно на PREDATOR от едноименния филм. Не пречи да са сполучливи разбира се.

Марфа, не се жали, чака ни един малък кошмар с по една лъжичка на седмица, ама живота е сурав :)

ПП: и мене ме дразни паузата от бягството до залавянето

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Apr 04, 2011 8:34 pm

Винаги може да се изчака да излезе целия сезон и тогава да се изконсумира накуп (самият аз рядко го правя, де), с цел да не си гризе човек ноктите всяка седмица. В конкретния случай реших обаче да не гледам интрото (засега), именно защото само ще ми се догледа повече.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 04, 2011 8:44 pm

Звукът дето издаваха Другите ми се стори едновременно супер неподходящ и мега подходящ. Първо си мислех "те да не са съчки", докато не ме хвана атмосферата и се сетих че всъщност са лед. Страхотно превю, плюс две обезглавявания. :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 04, 2011 9:29 pm

Марфе, ситуацията с дезертьора е точно толкова недообяснена и в книгата, само дето там нямаме неговата гледна точка, понеже сцената е през очите на другия скаут първоначално, а после на лорда, докато тоя остана при конете. Съвсем ми е ок, че са добавили момента с Другия пред него. Това е визуално изкуство все пак, трябва ВИЗИЯ, нали ;)

Изобщо, хора, сериозно, НАРОЧНО недейте да виждате тия дреболии ебаси. Едно от най-великите фентъзита, писани някога, излиза на сериал, при това не какъв да е, а от HBO, под директен надзор на автора. С този каст. Ебаси, кой е сънувал, че това изобщо ще се случи? Сериозно ли ше се вглеждаме в това какви звуци издавали Другите?!
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Apr 04, 2011 10:16 pm

Аз вече почвам да оставам без речник. Тоя сериал ще стане най-гледаното нещо на ХБО за нула време, помнете ми думата.

Представям си на онези с Камелотите и Боргиите кво им е в момента. :lol:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 04, 2011 10:23 pm

Ма аз не виждам дреболии нарочно бе, Роле. Чакам го сериала ей тъй: :drool: :drool: :drool: Сериозно го твърдя. Но просто това ме издразни. Детсевика, нямаше толкова да ми направи впечатление, ако беше успял да си яхне коня и да отпраши. Ма все едно. ИСКАМ ВЕЧЕ ДА ГО ПУСКАТ БЕ!!!!!!!!! ВЕДНАГА!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.