Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Аз съм силно за зарчетата и таблиците (без това да убива литературата, разбира се). Затова и Кървав меч ми беше доста по-интересен от разни Тъмни страни на земята, примерно, които макар и с доста повече "книга", отколкото "игра" и с явни литературни качества, просто не успяваха да събудят тръпка у мен. Но тази съм изкушен да я пробвам, де.
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
- JaimeLannister
- Forsaken
Дочетох Тъмните му Материи, тухлата на Бард.
Пулмане, защо бе, момче. Защо тоя финал. И трите книги са оригинални, кадърно написани, бъкащи с интересни идеи и избягващи доста клишета. И накрая този финал.
7/10
Пулмане, защо бе, момче. Защо тоя финал. И трите книги са оригинални, кадърно написани, бъкащи с интересни идеи и избягващи доста клишета. И накрая този финал.
- Spoiler: show

7/10
There are no rules! I'm gonna get you!
Изкуствено е сложен, за да стане на Филиповата. Не казвам, че тежестта на това е чак толкова голяма. Но
Филип Пулман е всичко онова, което Тери Пратчет не е.Martix wrote:Дочетох Тъмните му Материи, тухлата на Бард.
Пулмане, защо бе, момче. Защо тоя финал. И трите книги са оригинални, кадърно написани, бъкащи с интересни идеи и избягващи доста клишета. И накрая този финал.Нямам нищо против избягването на lived happily ever after края, но не и когато е самоцелно. Deus ex-а няма да го слагам минус, щото без него остава едно няма нищо. А и на доста места нещата не се случиха както бяха предвидени. Страхотна трилогия, изкуствен финал. А има потенциал за 10ка.
![]()
7/10
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
И ги сравняваш, защото ...?
Още по-малко пък във връзка с поста ми.
Пратчет пише пародии и сатира като вкарва елементи от модерния свят във фентъзи сетинг.
С Пулман не съм особено запознат(само His Dark Materials съм чел), но от малкото което знам за него оставам с впечатление, че не си пада много по църквата. Това, което пише обаче в никакъв случай не я осмива, нито е пародия на реалността.
Пратчет е всичко онова, което Пулман не е, колкото и е всичко онова, което Роулинг не е.
Още по-малко пък във връзка с поста ми.
Пратчет пише пародии и сатира като вкарва елементи от модерния свят във фентъзи сетинг.
С Пулман не съм особено запознат(само His Dark Materials съм чел), но от малкото което знам за него оставам с впечатление, че не си пада много по църквата. Това, което пише обаче в никакъв случай не я осмива, нито е пародия на реалността.
Пратчет е всичко онова, което Пулман не е, колкото и е всичко онова, което Роулинг не е.
- RRSunknown
- Elder God
Вчера без прекъсване изчатках Криожега на Л.М. Бюджолд. Какво да се прави - маниак съм на тема Майлс макар че като затворих книгата остана някакво усещане за претупана работа като особено Епилога ми стои аболютно изкуствено лепнат в последния момент колкото да се свърши.
Макар че знам ли - може би пък цялата тематика на книгата е била подготовка.
Макар че знам ли - може би пък цялата тематика на книгата е била подготовка.
И аз наскоро прочетох "Тъмните му материи" и не бях особено впечатлен от финала.
Бтв, само аз ли забелязах, че в цялата книга, непрекъснато, абсолютно навсякъде, по всяко време, за решаването на всеки един проблем в сюжета, Пулман използваще Deus ex?
Бтв, само аз ли забелязах, че в цялата книга, непрекъснато, абсолютно навсякъде, по всяко време, за решаването на всеки един проблем в сюжета, Пулман използваще Deus ex?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- Dr. Horrible
- Forsaken
Хм, на мен пък супер добър ми се видя финалът на Тъмните му материи. Цялата история с това, дето го коментирате в спойлери, не я усещах като самоцелна, нито пък нелогична. Дори ми се струва единственият възможен финал. Логичен и категоричен.
Книгата ми харесва, дори всъщност ми харесва много. Адски увлеталено написана, просто ме грабна и ако не трябваше да ходя на работа и лекции въобще не бих прекъснал четенето. Персонажите са много интересни и много добре развити, действието не е скучно и бавно, диалозите са приятни, мистерията e интригуваща. Е, на любовните обяснения са отделени малко повечко странички, отколкото би ми се изкало, но все пак дори те не са еднообразни. Въобще е много приятен роман, особено пък за леко по-сантиментални хора.
Книгата ми харесва, дори всъщност ми харесва много. Адски увлеталено написана, просто ме грабна и ако не трябваше да ходя на работа и лекции въобще не бих прекъснал четенето. Персонажите са много интересни и много добре развити, действието не е скучно и бавно, диалозите са приятни, мистерията e интригуваща. Е, на любовните обяснения са отделени малко повечко странички, отколкото би ми се изкало, но все пак дори те не са еднообразни. Въобще е много приятен роман, особено пък за леко по-сантиментални хора.

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again