Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Mar 07, 2010 11:48 pm

The Dragon wrote:
passer-by wrote:
Аз поне не се сещам за нормални държави, където вицепремиер и финансов министър би правил такива коментари по адрес на президента. Ама в нормалните държави пък си има цели екипи, които внимателно подбират пред кои медии да се изказват управляващите (и въобще по-известните политици) и какви въпроси да им се задават (и какви - не).
Потърси републиканските сенатори и конгресмени какво са изговорили последната една година за Обама. И то не беобидна хумористична забележка, която трябва да разтегнеш дефиницията за гаф да я наречеш така, а съвсем сериозни обвинения и то като официални изказвания.
За какво говорим тук - критики към политиката на президента или намеци, че има укрити доходи? За мен има разлика.

Иначе тези от тях, които обиждат Обама или го критикуват неоснователно обикновено биват подлагани на доста неприятна политическа, обществена и медийна реакция от това, което съм виждал. И в общия случай бързат да се извинят. Сега се сещам за републикански конгресмен, който викаше "Лъжец!" на негова реч пред конгресмените. Последва такава реакция, включително от негови съпартийци, че типът се извини скорострелно и излиятелно за гаменското си поведение. Впрочем се оказа, че Обама не е лъжел.

А в България, доколкото разбирам, понеже президентът бил деполитизиран, следва да си трае, когато публична личност (и то в случая не коя да е) подхвърля зловонни намеци към него и съответно към президентската институция. Интересно схващане.
Last edited by passer-by on Mon Mar 08, 2010 12:02 am, edited 1 time in total.

Shamajotsi
Sorcerer

Post by Shamajotsi » Mon Mar 08, 2010 12:02 am

Кой е говорел за траене? Нима си е траел, когато поиска оставка + извинение и за съвсем малко да му се размине второто? Нима защото си бе траял преди стенограмата Борисов реагира така?

Не, когато е деполитизиран, той не атакува политически опоненти, каквито няма. Разрешава конфликтите, без да насажда много по-дълбоки такива. Не публикува стенограми, от които няма никакъв смисъл - освен личните дивиденти, естествено. Не обвинява, ей тъй, между другото, финансовия министър за всичките беди през прехода, културната революция, Холокоста, стогодишната война (още по-малко когато "финансовия му екип" му дърдори разни глупости за 1000(!!!) лв. необлагаем минимум или каквито и да им бяха там бисерите). Въобще много неща не прави, когато е деполитизиран, ама той взе, че ги направи...

И, Демандред, теб те визирах защото се оплакваше, че много се раздухва това по медиите - еми, честито да ти е, ще се говори още дълго и тъжно ;) .

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Mar 08, 2010 2:02 am

Предаването е само повод. Няма какво да се задълбава.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 08, 2010 10:25 am

Таен план срещу кризата
СЕГА - 08 Март 2010, 08:54

План за бързо и решително излизане от кризата бе обсъден вчера на тайно заседание в Министерския съвет. Мерките се разработват от един месец от работна група и ще бъдат приети със специален "закон за възстановяване на българската икономика", за да не се правят поправки в множество нормативни актове, съобщи зам.-министърът на финансите Владислав Горанов.

В работната група са експерти от правителството и БНБ и независими икономисти. Окончателният проект ще е готов до две-три седмици, а после Народното събрание може да обсъди и гласува мерките до 45 дни, поне доколкото зависи от ГЕРБ, каза още зам.-министърът.

Неделното съвещание остана в пълна секретност - не станаха известни дори участниците в него. Пресслужбата на МС обясни, че срещата била неофициална, а работна, и решения не били взимани.

Все пак се разбра, че пакетът включва ускорено изчистване на държавните дългове към бизнеса, намаляване на осигурителната тежест, създаване на холдинг с миноритарните участия на държавата в предприятия и др. Планът залага на приватизацията като бърз източник за попълване на хазната в условия на изтощената икономика.

Ще бъде създадено акционерно дружество, в което ще влязат всички малки пакети акции, които държавата си е запазила в атрактивни и важни предприятия. Първи в списъка са електроразпределителните дружества, в които 33% от акциите се държат от Министерството на икономиката. Според Горанов вече са номинирани 55 фирми, които не са напълно приватизирани. Те ще влязат в холдинг, който ще бъде качен на борсата и неговите ценни книжа ще бъдат предложени на частни инвеститори.

Новото кресло в МС - министър по еврофондовете, също вероятно е част от плана "Ренесанс". Постът се създава, за да може персонален отговорник да форсира усилията на администрация и политици за успешно усвояване на евромилиардите.

Максималното използване на дела, заделен за България от общия бюджет на ЕС, е ключово за страната ни при слабия приток на чужди инвестиции.

Съвещанието в МС се оказа изненада и за социалните партньори. Вчера 6 бизнес организации и двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа", излязоха с общ план с 15 спешни мерки срещу кризата.

Точка №1 е правителството да даде незабавно официален график, по който бюджетът ще чисти задълженията си към фирмите. Следващата точка е за лихвена "ваканция" - докато не уреди своите борчове, държавата да не наказва с лихви бизнеса за невнесени в срок данъци и осигуровки. Проектът предвижда още да не се спират фирми да участват в европроекти и обществени поръчки, ако те имат задължения, защото бюджетът им бави парите.

В същото време фирмите се задължават веднага след като си получат дълговете от държавата, да изплатят забавени заплати, осигуровки и дългове към други компании.

За подкрепа на доходите пък се предлага вдигане на минималната работна заплата от 1 юли и отпадане на тавана за обезщетенията за безработица. Сега той е 12 лв. на работен ден, а социалните партньори настояват да е 60% от последното възнаграждение на работниците. Домакинства с двама безработни пък трябва да получават помощ от държавата за обслужване на ипотечни кредити за единствено жилище. Синдикати и работодатели отбелязват, че приемането на предложените от тях мерки от страна на правителството е необходимо условие за стартирането на преговорите по Националния пакт за възстановяване на икономиката и заетостта.

За изготвянето му беше създадена специална работна група с представители на синдикати, работодатели и зам.-министри от различни ведомства към Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тя започна работа в петък, а до 15 април трябва да излезе с общи предложения.
Откъде накъде някакви малоумници трябва да получават държавна помощ да си изплащат ипотеки които не са могли да си позволят. Айде стига социалност - трябва всеки да си носи отговорност за глупостта.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 08, 2010 10:28 am

Мамка му аз се трепя като малоумен да събирам пари а някой там взел кредит без да мисли и сега държавата ще му го плаща. :evil:

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Mar 08, 2010 2:30 pm

Агент Гоце отново в Акция:

При определени обстоятелства президентът Георги Първанов е готов да инициира национален референдум по въпроса за ГМО

Сега ще започне да играе ролята на непримирим народен закрилник, върл инициатор на референдуми и черна станция при всяка възможна популистка тема, която дъртите номенклатурчици от екипа му успеят да измислят. Усещам, че колкото по-скоро се размърда от сянката на влажната си пещера и излезе на светло с новите си политически амбиции, толкова по-скоро ще завалят щедри обещания за невиждани и невидяни пенсии, социални помощи и заплати. Всички почитатели на партията столетница и нейните производни мутации може да са спокойни. Веднъж да изгоним вражалеца Дянков, дето не дава пари на бедните, а ги взема за себе си, и кранчето ще потече към трудовия народ, който ще се храни със сочни истински домати от градинката на село и ще се лекува в истинска селска болница ;)))

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Mar 08, 2010 2:47 pm

Аман от пишман-хейтъри по отношение на БСП, ако все още съществувате и в 2010, надежда за вас мисля, че няма :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Mar 08, 2010 2:55 pm

Добре бе, другарю, айде да не го изкарваме на политически спорове с хейт и хайп, че тогава вече ще стане неспасяемо.
Независимо от БСП и Дянков, точно тая инициатива на Първанов си е пиар акция.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Mar 08, 2010 2:57 pm

Аман от пишман-хейтъри по отношение на БСП, ако все още съществувате и в 2010, надежда за вас мисля, че няма

Ми 2010 година е и БСП още съществува. Къде без нас тогава? И не пишман, а баш-хейтъри, бате. Интелектуалният капацитет на хейтър не ми позволява да съм сигурен дали Нютон или някой супер герой (двоумя се между Спайдърмен и Батман) беше казал, че ня всяко действие има противодействие, така че тук важат природните закони. Един от двама ни трябва да победи. Сигурно няма да съм аз, обаче ;)
Last edited by Super M on Mon Mar 08, 2010 2:58 pm, edited 1 time in total.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Mar 08, 2010 2:57 pm

Не знам за вас, но на мен ми е много забавно как хората от ГЕРБ и най-вече Бат Бойко, който е възможно най-популисткия политик, сега плачат, че президентът се държил популистки и провеждал PR акции. Каквото повикало, такова се обадило...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Mar 08, 2010 2:59 pm

В българската политика популизмът не е от вчера.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 08, 2010 4:33 pm

Demandred wrote:Не знам за вас, но на мен ми е много забавно как хората от ГЕРБ и най-вече Бат Бойко, който е възможно най-популисткия политик, сега плачат, че президентът се държил популистки и провеждал PR акции. Каквото повикало, такова се обадило...
+800000000

е.м.и.г.р.а.ц.и.я
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 08, 2010 6:02 pm

Затвори вратата от външната страна като си тръгваш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 08, 2010 6:04 pm

pwnage :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Mar 08, 2010 6:27 pm

Morwen wrote:Добре бе, другарю, айде да не го изкарваме на политически спорове с хейт и хайп, че тогава вече ще стане неспасяемо.
Независимо от БСП и Дянков, точно тая инициатива на Първанов си е пиар акция.
О хайде плс....

По темата за Първанов и Дянков: от правна гледна точка всичко е голяма комедия, защото неща като импийчмънт в България не съществуват освен ако президентът не извърши държавна измяна и то както е в члена от НК. Всичките клоуни, които един след друг се изреждат да казват как щяло да му се случи случка и как щели да сезират Конституционния Съд ме напушват на баси смеха, защото хем не могат, хем няма на какво основание.