За какво говорим тук - критики към политиката на президента или намеци, че има укрити доходи? За мен има разлика.The Dragon wrote:Потърси републиканските сенатори и конгресмени какво са изговорили последната една година за Обама. И то не беобидна хумористична забележка, която трябва да разтегнеш дефиницията за гаф да я наречеш така, а съвсем сериозни обвинения и то като официални изказвания.passer-by wrote:
Аз поне не се сещам за нормални държави, където вицепремиер и финансов министър би правил такива коментари по адрес на президента. Ама в нормалните държави пък си има цели екипи, които внимателно подбират пред кои медии да се изказват управляващите (и въобще по-известните политици) и какви въпроси да им се задават (и какви - не).
Иначе тези от тях, които обиждат Обама или го критикуват неоснователно обикновено биват подлагани на доста неприятна политическа, обществена и медийна реакция от това, което съм виждал. И в общия случай бързат да се извинят. Сега се сещам за републикански конгресмен, който викаше "Лъжец!" на негова реч пред конгресмените. Последва такава реакция, включително от негови съпартийци, че типът се извини скорострелно и излиятелно за гаменското си поведение. Впрочем се оказа, че Обама не е лъжел.
А в България, доколкото разбирам, понеже президентът бил деполитизиран, следва да си трае, когато публична личност (и то в случая не коя да е) подхвърля зловонни намеци към него и съответно към президентската институция. Интересно схващане.