Сега е малко късно, но утре ще ти отговоря по-подробно за Lost. Ще си едитна поста, сега ти пиша само, за да ти кажа, че съм прочела твоя и това, че не отговарям е само защото искам да си аргументирам мнението, а сега нямам време за това.
Еdit: И защо да сме прекарани ние зрителите – ти сама каза, сериалът си е поставил определен стандарт и го следва, всичко, което си изброила, е типично за Lost, това е неговата визитна картичка. Не смятам, че в някой от сезоните героите са се държали чак толкова несвойствено. Може би в някои моменти не са реагирали както си очаквала или както си смятала за редно от определен типаж, но не забравяй, че това често се получава в реалността дори с нас самите. Не ти ли се е случвало да направиш или да кажеш неща, с които изненадваш дори самата себе си и после се питаш Ама това аз ли бях, как можах да направя това. На мен ми се е случвало. Просто всички са хора, понякога се държат несвойствено, друг път направо глупаво, но това е типично човешка черта. Не можеш да очакваш Сойер винаги да е лошото момче, Джак – да е винаги доброто, Лок – винаги правият и т.н. Всеки човек има страни от характера си, които не показва често, но все някога излизат наяве. За малко, и после човекът пак става такъв, какъвто го познаваш. Затова и понякога се случва да видим някого в съвсем различна светлина от тази, в която сме го познавали до този момент, и да си променим мнението. Това е интересното при хората, че са разнообразни. И изненадващи. Мен специално героите в Lost ме кефят, харесвам Другите, независимо, че не знам нищо за тях, но от някои бегли намеци май ще излезе, че не са толкова лоши и може и дори да не са тези, за които ги мислим. За 3-тия сезон нямам какво конкретно да кажа, защото аз този сериал не го деля на сезони. За мен това е 1 цял филм, 1 картинна мозайка, да речем, и всяка следваща серия е само още 1 парченце от нея. Аз съм напълно убедена, че сценаристите ще успеят да навържат накрая цялостна картина, доколко на някои ще им се стори логична – това вече е отделен въпрос и е свързано с това какво очакваш да се случи, доколко е отворено съзнанието ти за необикновеното. Не смятам сегашните серии за по-малко интересни или нищонеслучващи се, принципно темпото на Lost е бавно. Конкретно за последния епизод така погледнато може би си права за Лок, но аз смятам, че има логично обяснение – Лок не иска да напусне острова. Спомни си как го гледаше Саид, когато сградата гръмна, сякаш търсеше обяснение за постъпката на Лок, сякаш знаеше, че нещо не е в ред. А ние вече се убедихме, че Саид ги може тези неща и рядко греши, ако изобщо. Сценаристите на Lost са умни хора, едва ли не са забелязали това, което ти казваш. Ето защо смятам, че зад постъпката на Лок в този конкретен случай има нещо повече.
Мненинето ти се припокрива с това на 1 вече не малка част от посетителите на форумите на Lost на imdb или на abc. Следя тези форуми отдавна и виждам как се променя мнението на редовно пишещите там, мн от тях вече започнаха да се изнервят. Защо обаче? Всички добре знаем какъв е формата на този сериал - нещата вървят бавно, загадките се трупат и ако ти дадат 1 отговор заедно с него ти поставят и 2 въпроса, флашбаковете са неотделима част от Lost и мен мн ме чудят онези, които недоволстват и питат кога ще свършат тези флашбакове. Ами няма да свършат. Това е характерна особеност за този сериал и е добър похват за разкриване миналото на героите, техните характери и връзките между тях, все 1 случайни или не. Само за протокола ще спомена, че идеята за флашбаковете сценаристите заемат от Сблъсък на Стивън Кинг, но добре поне, че са се ограничили до не толкова далечното минало на героите, защото при Кинг те стигат чак до детството.
Това е в общи линии мнението ми за този сериал. Много го харесвам, вярвам в създателите му и съм уверена, че ще навържат правилно нещата. Още повече, че самият Кюз каза, че финалът на сериала като цяло е бил готов още когато са започнали снимките. Всичко останало се е променяло в движение. А дали наистина ще умре Чарли? Най-вероятно, Darkufo вече съобщи за новия филм на Доминик Монахан, I Sell the Dead – някакъв хорър. Те всички като ги убият в Lost и се юрват да снимат тъпи хоръри (Маги Грейс – The Fog, Иън Сомерхалдер – Pulse, Мишел Родригез – The Breed). Та така, ще видим какво ще стане с Чарли и идеята за course correcting – мен лично мн ми допада.
Last edited by
Morgana on Tue Mar 13, 2007 5:42 pm, edited 1 time in total.
pulled out