Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
Преди малко си дочетох Чупливи неща на Геймън на бг и не съм особенно възхитена, има няколко хубави разказа, но има и доста неща които си седят като чист пълнеж. Не ми се вярва да са скапани само от превода(а ако е така преводачката трябва да бъде наказана
) Ако човек се надява на по-приказни, фентъзи или фантастични разкази малко трудно ще му хареса книжката, не че нямат такива елементи, но са някък недостатъчни, поне за мен. Има много елементи от типа "взимаме се на сериозно", които мен ме изнервят и/или успиват. Сборника става за четене, но не и за многократно препрочитане, освен може би 3-4 разказа.

- Interpreter
- Forsaken
Този пост всъщност ме радваЕлица wrote:Преди малко си дочетох Чупливи неща на Геймън на бг и не съм особенно възхитена, има няколко хубави разказа, но има и доста неща които си седят като чист пълнеж. Не ми се вярва да са скапани само от превода(а ако е така преводачката трябва да бъде наказана) Ако човек се надява на по-приказни, фентъзи или фантастични разкази малко трудно ще му хареса книжката, не че нямат такива елементи, но са някък недостатъчни, поне за мен. Има много елементи от типа "взимаме се на сериозно", които мен ме изнервят и/или успиват. Сборника става за четене, но не и за многократно препрочитане, освен може би 3-4 разказа.

Дори не знаех че има такива сборници.Moridin wrote:За сборниците на Небюла и Хюго ако мога да дам зает от Амазон съвет - определено 2006! Доколкото разбирам, в 2007 вместо да сложат номинираните и наградените, са сложили само наградените + рандъм есета за издателския бизнес и фантастиката = скука.
Даже 2005 за по-сигурно

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Interpreter
- Forsaken
Поправка - точно за Небюла - 2005 става въпросMoridin wrote:За сборниците на Небюла и Хюго ако мога да дам зает от Амазон съвет - определено 2006! Доколкото разбирам, в 2007 вместо да сложат номинираните и наградените, са сложили само наградените + рандъм есета за издателския бизнес и фантастиката = скука.
Даже 2005 за по-сигурно