Брандън Сандерсън
- Dr. Horrible
- Forsaken
Към края на лятото прочетох "Последната империя". Доста ми хареса, концепцията беше приятна, героите бяха интригуващи, финалът беше супер готин. И все пак си имаше разни недостатъци и по-клиширани моменти.
Обаче вчера дочетох втората - "Кладенецът на възнесението" и останах без думи. Няма такова нещо просто. Много по-богата персонажна система, като е обърнато внимание на всеки. Много качествен сюжет, който е доста логичен и същевременно те изненадва. Интересни сблъсъци, силни конфликти. За финалът да не говорим...
Директно ми влиза в списъка на най-любими романи.
След кратка пауза ще взема и третата, дано и тя е така яка.
Обаче вчера дочетох втората - "Кладенецът на възнесението" и останах без думи. Няма такова нещо просто. Много по-богата персонажна система, като е обърнато внимание на всеки. Много качествен сюжет, който е доста логичен и същевременно те изненадва. Интересни сблъсъци, силни конфликти. За финалът да не говорим...
Директно ми влиза в списъка на най-любими романи.
След кратка пауза ще взема и третата, дано и тя е така яка.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- RRSunknown
- Elder God
Сандерсън обяви преди около час на Twitter:
Тотален работохолик е тоя, БТВ, откара до 7 сутринта негово време да пише последните сцени, които имаше да довършва, цяла нощ плътно.Ladies and gentlemen, A Memory of Light--the final book in The Wheel of Time--has been finished.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Докато писал последната сцена Сандерсън слушал тази мелодия от Файнъл Фентъзи 10 за вдъхновение
айде утече спойлера за игралите FFX
http://www.youtube.com/watch?v=h-0G_FI61a8
айде утече спойлера за игралите FFX

http://www.youtube.com/watch?v=h-0G_FI61a8
- Dr. Horrible
- Forsaken
Аз съм на средата и се кефя зверски. Сетингът е стиймпънк, аломантията и ферухимията работят по различен начин (вече няма мистборни, можеш да имаш само едно умение, но пък можеш да имаш по едно от двете сфери, ако си късметлия) и сюжетът е общо взето детективска история доста екшън.
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God
Аз я прочетох отдавна - единственото общо със трилогията са уменията и някои препратки. Иначе сюжета свършва доста предвидимо и с клифхенгър и съвсем очевидно е само прелюдия на истинското продължение. аломантията и ферохимията си работят БАШ по същия начин само дето алонатите са И ферохимици и има разни комбота които са много яки.
Лошото е само че е много кратко и се чете на едно сядане.
Лошото е само че е много кратко и се чете на едно сядане.
- RRSunknown
- Elder God
И преди си бяха с едно умение - имаше само 3-4 мъглородни и те бяха много редки.
А за това че са И ферохимици - говоря за Сплавта - там всички участници с аломантично и ферохимично умение в комбо. И ще те оспойля леко:
Прочее към края има и леки намеци и за третото умение но не знам дали си го стигнал и ще си замълча..
А за това че са И ферохимици - говоря за Сплавта - там всички участници с аломантично и ферохимично умение в комбо. И ще те оспойля леко:
- Spoiler: show
Прочее към края има и леки намеци и за третото умение но не знам дали си го стигнал и ще си замълча..
Всъщност преди Мистборните си бяха стандартна опция, просто много рядка. Не някакво изключение, дето само трима богоизбрани го имат. Всеки благороднически дом си имаше минимум по един Мистборн. Сега това просто е премахнато и невъзможно да се случи.
Колкото до хора, които са и двете - Лорд Рулъра беше това. И той имаше онова с двата еднакви метала (обвиъсли, при положение, че имаше ВСИЧКИ метали). Това са все неща, казани в книгата, не ми е ясно що си ги пропуснал....
Колкото до хора, които са и двете - Лорд Рулъра беше това. И той имаше онова с двата еднакви метала (обвиъсли, при положение, че имаше ВСИЧКИ метали). Това са все неща, казани в книгата, не ми е ясно що си ги пропуснал....
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God