Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 20, 2010 9:56 pm

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 09, 2010 7:52 pm

Вчера откриха 10-те дни Стампид и днес е денят на парада. Движението е затруднено, а населението се разнася насам-натам с карирани ризи и каубойски шапки и ботуши. И ще го прави още 9 дена.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 02, 2010 2:38 pm

Ето малко снимки от абсолютно фантастичната есен тука - една от най-красивите в живота ми. Този път се задържа слънчево, топло и ужасно шарено цяла седмица, да му се ненадеваш. Сняг валя само веднъж, към средата на Септември и той изчезна още същия ден. Оттогава целият град гори в тия цветове - аз даже късно ги хванах и жълтото е тръгнало да става оранжево и кафяво. Господи, колко жълто беше...

http://s64.photobucket.com/albums/h162/ ... ll%202010/

Снимките ги направих вчера в близкия парк до реката - избягах по-рано от работа, щото на есента й се вижда краят, а аз исках да я запечатам на кадро все пак.

Oui. Je suis garbage.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Oct 02, 2010 4:27 pm

Ебаси си, искам да се преместя :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 02, 2010 5:12 pm

Аз също! :shock: Прекрасно е! :oops: :oops: :oops:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sat Oct 02, 2010 8:11 pm

Da fuckin blue to da fuckin orange :).
Хубави са снимките.
Look at the darkness...
...around me.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 02, 2010 8:46 pm

Мм, вярно. Точно тази с небето и дърветата си я сложих за фон. Мерси, Амелия :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 02, 2010 11:18 pm

Мерси! :)
Радвам се, че ви харесаха.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 08, 2010 6:04 pm

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 25, 2010 10:24 pm

Нови порции студентски гений! Всичките са от една и съща група, която е най-брейндед групата, попадала ми някога. Това са отговорите на първи въпрос от последния им куиз, който касаеше процедурата "stop, drop, and roll", когато ти се запалят дрехите. Запазила съм оригиналните правопис и пунктуация. Enjoy! I know I did.

Q: Briefly describe the "Stop, drop, and roll" procedure.

A1: Stop: stop the liquid solution in the pipet
Drop: Drop the solution from the pipet very slowly
Roll: mixing the solution.

Имам още поне 3 отговора в тоя дух. Популярен избор сиреч.

A2: the steop, drop and roll procedure is the one in which the we have to Stop and then see and drop the labmanual in the box. before leaving we have to make sure We have dropped the lab manual in the correct box.

Личния ми фаворит. Породен от това, че ги караме да си drop-ват lab reports (не lab manuals чак, ама почти е познал господинът) в едни заключени drop-boxes, откъдето после ги събираме, за да ги оценяваме.

A3: If you are on fire, you need to "stop" whatever you are doing "drop" to the ground and "roll" around in order to extinguish the flames. this is to suffocate the fire from oxygen so it can't burn. Similarly you could put a blanket or something over the flames.
I know this cause I've been on fire before. Yikes!

Това е писанието на един от любимите ми студенти в тази група. От най-умните ми деца е и сега си строи дестилат за алкохол в къщи. Радвам се, че е преживял преживяването.
Last edited by Amelia on Thu Nov 25, 2010 10:28 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 25, 2010 10:27 pm

Първият и вторият отговор са заплашително идиотски.
Третият е сладък:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 25, 2010 10:45 pm

А мен ми е странен куизът. Що ги карате да описват това нещо? Тоест, сори за дебилния въпрос, ма е нещо като наще инструктажи за безопасност ли? Да знаят какво да предприемат, ако взривят лабораторията?

А третият е сладур! :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 25, 2010 11:05 pm

Понеже си говорим за деца-идиоти, третирани като деца-идиоти през всичките си учебни години, с първия въпрос в продължение на целия семестър им тестват знанията (и им ги вменяват, ако ги нямат) за правилата за безопасност в лабораторията. Тва е след като са минали курс по безопасност, след като и аз съм им приказвала за нея и след като са си прочели текста в менюъла, посветен на нея. Всички първи въпроси от куизовете без изключение са тъпи и могат да се отговорят с единия комън сенс. Затова имаме и безумни въпроси за това що трябва да си сваля престилката на излизане от лаба, що трябва да си мия ръцете на излизане от лаба, що не трябва да имам храна в лаба и т.н. Неща, дето направо биха ме обидили ако ме попитат, щото ще е твърде очевидно, че ме имат за идиот. Тук не се обиждат обаче. Не могат и отговор да дадат в някои случаи...

Oui. Je suis garbage.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Nov 25, 2010 11:07 pm

(добавено: това беше към Марфа преди Амелия да пише) Не ако взривят лабораторията, а ако просто прелеят грешното нещо в грешната колба и то каже "пуф!" - нещо, което като че ли има доста по-голям шанс да се случи от запалването на цялата лаборатория. Или пък ако (това вече граничи с идиотизъм, но все пак говорим за студенти) решат да си направят майтап с другарчето, пък другарчето вземе, че направи неочаквано движение и нещо отиде не там, където те са го мислили. Хубаво е да ги знаят тия процедури, особено когато са толкова елементарни и близки до акъла... не е хубаво да дават такива отговори на тези въпроси! :dash:

А иначе - мдам - явно сега е сезонът на midterm exam-ите :) И ние във ФМИ си направихме първия тест по "Мрежова сигурност"; имаше бисери, имаше шашави бисери, имаше убийствени бисери... :)

Първият вероятно ще го схванат само хора, които са си играли поне малко с криптография или са ни идвали по лекциите ;) При въпрос "Кой е единственият математически доказано сигурен метод за криптиране?" с единствен верен отговор "One-time pad" и не толкова верни отговори като "Всички симетрични шифри са доказано сигурни" и "Никой метод още не е доказано сигурен", имаме участник, дал като отговор... ... ... Цезарева субституция! :shock: :evil:

Вторият е за по-обща аудитория... за хора, които разбират от логика :) На въпрос "Кое от следните твърдения е вярно за еди-какво си", който има отговор "А) чрез него може да се направи еди-що си" и отговор "D) чрез него НЕ може да се направи същото еди що-си", имаме студенти, които са избрали някой от от другите три отговора. Защо бе?! Добре де, дори да не знаеш какво е "еди-какво си" и да не знаеш как се прави "еди-що си", как може да не схванеш, че с помощта на еди-какво си или може, или не може да се направи еди-що си, трето положение няма, да му тако'ам тако'ата! :D

Имаше и още по-големи бисери, ама няма да отегчавам публиката с тях :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 25, 2010 11:21 pm

Ся, за да се схване идиотизма на първия отговор - това беше отговор, който видях аз. Аз криптографията дори не я поздравявам като се разминавам с нея. Че този отговор е абсурден знаех само защото от време на време ходех на лекции и си четях книга на задните редове. След като при това ниво на внимание и подготовеност по предмета съм го схванала...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either