Ами да поспамим малко:р - I'm with Canislav?
Moderator: Moridin
Виж какъв стих ми откри Бог снощи: Проклет да бъде оня, който върши делото Господно небрежно; И проклет оня, който въздържа ножа си от кръв. Еремия 48:10. Това е в Словото и аз не мога да го махна! Не бива! Не искам! Има не само благословения, но и проклятия в Завета, който сме сключили. Как мислиш, какво значи да си проклет, ако въздържиш ножа си от кръв?! А какво иска да ни каже Бог, като пише: Ти си Ми боева секира, оръжие за война! Размишлявай над това!

Олеле... Тамън прочетох и за някакъв дух дето бил от Лошите, ама всъщност не че правел нещо, ами карал таз, дето я бил обладал да говорела верни неща, само че постоянно, та накрая на Павел му писнало и прогонил духа. Отдавам се на кротики размисли, белким ме споходи и мене некое виденийце!
Та като гледам че сте го ударили на теология.....
10 –ТЕ ЗАПОВЕДИ НА БЕЗДЕЛНИКА
1. РАЖДАМ СЕ УМОРЕН И ЖИВЕЯ, ЗА ДА СИ ПОЧИВАМ.
2. ОБИЧАЙ ПОСТЕЛЯТА СИ, КАКТО САМИЯТ СЕБЕ СИ.
3. АКО ВИДИШ, ЧЕ НЯКОЙ СИ ПОЧИВА – ПОМОГНИ МУ.
4. ПОЧИВАЙ ДЕНЕМ, ЗА ДА СПИШ НОЩЕМ.
5. РАБОТАТА Е НЕЩО СВЯТО – НЕ Я ПИПАЙ!
6. АКО МОЖЕШ ДА ОТЛОЖИШ НЕЩО ЗА УТРЕ, НЕ ГО ВЪРШИ ДНЕС.
7. РАБОТИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО - МАЛКО, НЕКА ДРУГИТЕ ПОРАБОТЯТ ЗА ТЕБ.
8. УСПОКОЙ СЕ, ОТ ПОЧИВКА ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ.
9. АКО ТИ СЕ ДОРАБОТИ, СЕДНИ, ПОЧИНИ СИ, ЩЕ ТИ МИНЕ.
10. АКО РАБОТАТА Е ЗДРАВЕ, НЕКА РАБОТЯТ БОЛНИТЕ.
Личните ми фаворити за N 2, 6 (житейската ми философия), 9
10 –ТЕ ЗАПОВЕДИ НА БЕЗДЕЛНИКА
1. РАЖДАМ СЕ УМОРЕН И ЖИВЕЯ, ЗА ДА СИ ПОЧИВАМ.
2. ОБИЧАЙ ПОСТЕЛЯТА СИ, КАКТО САМИЯТ СЕБЕ СИ.
3. АКО ВИДИШ, ЧЕ НЯКОЙ СИ ПОЧИВА – ПОМОГНИ МУ.
4. ПОЧИВАЙ ДЕНЕМ, ЗА ДА СПИШ НОЩЕМ.
5. РАБОТАТА Е НЕЩО СВЯТО – НЕ Я ПИПАЙ!
6. АКО МОЖЕШ ДА ОТЛОЖИШ НЕЩО ЗА УТРЕ, НЕ ГО ВЪРШИ ДНЕС.
7. РАБОТИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО - МАЛКО, НЕКА ДРУГИТЕ ПОРАБОТЯТ ЗА ТЕБ.
8. УСПОКОЙ СЕ, ОТ ПОЧИВКА ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ.
9. АКО ТИ СЕ ДОРАБОТИ, СЕДНИ, ПОЧИНИ СИ, ЩЕ ТИ МИНЕ.
10. АКО РАБОТАТА Е ЗДРАВЕ, НЕКА РАБОТЯТ БОЛНИТЕ.
Личните ми фаворити за N 2, 6 (житейската ми философия), 9

Не мое да мъмриш, брат!
- Daggerstab
- Arcanist
В интерес на истината, обмислял съм да симулирам християнски, сатанистки и конспиративни сайтове, за да изучавам реакциите на хората (тва като част от дейността на организацията, упомената в подписа ми), но сътворяването на това нещо е далеч от способностите миRoland of Gilead wrote:Дагърстаб ей ся ше си признае, че го е изсимулирал целия. Нали? НАЛИ?! Не може да съществува таквоз чудо! Нали? Плс?

А заповедите на безделника мачкат...
П.С. Току що ми хрумна пъклен план...

П.П.С. Смайлито с кандилото просто ме разби

Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Аааа, велико... "безплатен християнски имейл", "за използването на Интернет от християните" и "един милион новородени християни до 2010"... разбиващо, тотално всепомитащо! Дагер, ти си нашият Просветител направо:Р
Едно време се бях регистрирала в един библейски форум, но въобще не беше толкова забавно. А и тези имат над 700 члена, моля ти се...
Едно време се бях регистрирала в един библейски форум, но въобще не беше толкова забавно. А и тези имат над 700 члена, моля ти се...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- JaimeLannister
- Forsaken
Ми, пукнете се от смях, но аз (забележете, аз?!?) преди време, се бях регистрирал в този същия сайт за който става дума....
Всичко на всичко написах два поуста. Първия сериозно, във втория ги напсувах след като ми изтриха първия. Явно хората не харесаха идеята ми, че християнството прилича на комунизма, независимо колко тактично се опитах да я представя....
И така... Просто нямам думи. Как може да има такива хора? (Не съм посещавал сайта от доста време и нямам намрение да го правя, но се съмнявам нещата да са се променили.)
Но, кой знае, може би и те си мислят същото за нас....?
Всичко на всичко написах два поуста. Първия сериозно, във втория ги напсувах след като ми изтриха първия. Явно хората не харесаха идеята ми, че християнството прилича на комунизма, независимо колко тактично се опитах да я представя....
И така... Просто нямам думи. Как може да има такива хора? (Не съм посещавал сайта от доста време и нямам намрение да го правя, но се съмнявам нещата да са се променили.)
Но, кой знае, може би и те си мислят същото за нас....?
- Lubimetz13
- Mistborn
Dagger, добре си го измислил, но не се ли запита кой ще е жертвата? Никой тукприсъстващ екземпляр няма да се юрне с отворени обятия към това...това нещо, без застраховка живот, гарантирам ти.
Джайм, достойно за уважение е, ако някой нормален човек оцелее в такава среда - все едно да се разхождаш по повърхността на Венера без скафандър. Защо не кандидатстващ в някоя възстановителна терапевтична програма с подкрепата на Европейския Съюз? Две седмици в швейцарски курорт не са за изпускане :)
Джайм, достойно за уважение е, ако някой нормален човек оцелее в такава среда - все едно да се разхождаш по повърхността на Венера без скафандър. Защо не кандидатстващ в някоя възстановителна терапевтична програма с подкрепата на Европейския Съюз? Две седмици в швейцарски курорт не са за изпускане :)
- JaimeLannister
- Forsaken
D-stab, идеята ти има една слаба страна - така ще им вдигнем ненужно посещаемостта ;)Daggerstab wrote:П.С. Току що ми хрумна пъклен план... :twisted: Някой от нас се прежалва да се регистрира в християнския форум, и праща копоите да прочетат творението на Спархоук и/или да навестят форума на Цитаделата ;-)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
- anime^girl
- Farmer
Веднъж Смит Уигълзуърд чакал на някаква спирка автобус, имало и други хора, сред които една жена с куче. То отишло по нея, без тя да желае това. Доста време жената му повтаряла: Хайде, миличко! Върни се вкъщи! А кучето просто въртяло опашка. Вече се виждал автобусът, когато жената изгубила търпение, изритала го силно и извикала: Марш веднага вкъщи! Чак тогава кучето изскимтяло и си тръгнало. Голямо било удивлението на всички наблюдатели на тази случка, когато Смит извикал с мощен глас: Алилуя! Ето ТАКА трябва да се отнасяме с дявола!
xaxaxaxaaxaaxaxaaxaaxxaxaaxxaxaxaxaxaaxxaxaxxaaaxaxaaxaxa!!!!
kefi me

xaxaxaxaaxaaxaxaaxaaxxaxaaxxaxaxaxaxaaxxaxaxxaaaxaxaaxaxa!!!!
kefi me

I'm only happy when it rains...
Джайм, как да ти кажа, но не виждам какво си очаквал. Тези хора са прави за себе си, колкото и откачени да изглеждат отстрани, така че реакцията им е била съвсем нормална. Все едно тук да влезе някой, дето да попита ние луди ли сме, че харесваме фантастика и фентъзи и да ни обясни високопарно как тези неща развращават ума, вместо да го придържат към по-змени дела. И един такъв човек би бил прав за себе си. Не че е точно същото, но идеята ми, мисля, е ясна.
Между другото аз познавам доста свещеници, които са съвсем нормални хора, още повече че доста пък от тях са и млади, увличат се по съвременна музика, литература и изобщо култура и бяха се загърчили от смях, ако чуят, че някое синодално куку е решило щото "Хари Потър" е сатанинска книга. Познавам обаче и хора като онези от сайта, за съжаление, трябва да ви кажа, че си е доста страшно - то просто абсолютна секта, отдето и да го погледнеш. Ужас може да го обхване човек, като чуе как млади здрави и прави хора обсъждат "за" и "против" изнасянето нал итургия на гръцки език и стигат до извода, че гръцкият е много по-правилен в случая. То да им види човек плама в очите, когато заговорят на религиозни теми, че да си плюе в пазвата и да бяга. Веднъж един такъв ме хвана за слушател - бе наглед изглеждаше като съвсем нормално момче, обаче като почна да изнася една лекция против злите католици, злите обществени нрави и разни всевъзможни други зли неща се препотих доста пъти, пък лошото беше, че нямах и път за отстъпление. С един такъв леко разфокусиран поглед, втренчен някъде над лявото ми ухо, точно как Пратчет го описва. И понеже по някое време изразих еретичната мисъл, че цялото устройство на Църквата никъде не е споменато от Иисус, точно напротив, според Библията Той е изнасял проповеди под открито небе и е твърдял, че няма нужда от посредници между човека и Бога както е било по времената на патриарсите, и че впоследствие цялата църковна машина е дело на Петър и Павел и няма нищо общо с думите на Иисус... Та така де, говорех си аз такива работи, он ме гледаше и накрая след като казах доста неща, които може би в момента не са ви интересни, въпросният изгледа още по-втренчено пространството над лявото ми ухо и ме заби със следния логичен и преди всичко свързан с темата на разговора въпрос: "Ако е така както казваш, обясни ми тогава защо са били създадени епархиите!" Понеже аз се сецнах от неочакваното кроше под брадичката и се поколебах между следните няколко съвсем правомерни отговора сиреч "щото прасковите цъфтят напролет", "щото Мел Гибсън има готини очи" и най-вече "понеже в момента навън е адски жегаво", он с доволство реши, че ме е "забил", а пък аз най-сетне с още по-голямо доволство съумях да се изнеса оттам. Вервайте ми, страшно си е. Все едно дали сектантите ще са мормони, Братство на съборните светии от деветия ден или каквито щат там да са, пребиваването сред такива люде е нездравословно.
Между другото аз познавам доста свещеници, които са съвсем нормални хора, още повече че доста пък от тях са и млади, увличат се по съвременна музика, литература и изобщо култура и бяха се загърчили от смях, ако чуят, че някое синодално куку е решило щото "Хари Потър" е сатанинска книга. Познавам обаче и хора като онези от сайта, за съжаление, трябва да ви кажа, че си е доста страшно - то просто абсолютна секта, отдето и да го погледнеш. Ужас може да го обхване човек, като чуе как млади здрави и прави хора обсъждат "за" и "против" изнасянето нал итургия на гръцки език и стигат до извода, че гръцкият е много по-правилен в случая. То да им види човек плама в очите, когато заговорят на религиозни теми, че да си плюе в пазвата и да бяга. Веднъж един такъв ме хвана за слушател - бе наглед изглеждаше като съвсем нормално момче, обаче като почна да изнася една лекция против злите католици, злите обществени нрави и разни всевъзможни други зли неща се препотих доста пъти, пък лошото беше, че нямах и път за отстъпление. С един такъв леко разфокусиран поглед, втренчен някъде над лявото ми ухо, точно как Пратчет го описва. И понеже по някое време изразих еретичната мисъл, че цялото устройство на Църквата никъде не е споменато от Иисус, точно напротив, според Библията Той е изнасял проповеди под открито небе и е твърдял, че няма нужда от посредници между човека и Бога както е било по времената на патриарсите, и че впоследствие цялата църковна машина е дело на Петър и Павел и няма нищо общо с думите на Иисус... Та така де, говорех си аз такива работи, он ме гледаше и накрая след като казах доста неща, които може би в момента не са ви интересни, въпросният изгледа още по-втренчено пространството над лявото ми ухо и ме заби със следния логичен и преди всичко свързан с темата на разговора въпрос: "Ако е така както казваш, обясни ми тогава защо са били създадени епархиите!" Понеже аз се сецнах от неочакваното кроше под брадичката и се поколебах между следните няколко съвсем правомерни отговора сиреч "щото прасковите цъфтят напролет", "щото Мел Гибсън има готини очи" и най-вече "понеже в момента навън е адски жегаво", он с доволство реши, че ме е "забил", а пък аз най-сетне с още по-голямо доволство съумях да се изнеса оттам. Вервайте ми, страшно си е. Все едно дали сектантите ще са мормони, Братство на съборните светии от деветия ден или каквито щат там да са, пребиваването сред такива люде е нездравословно.
- JaimeLannister
- Forsaken
Марф, нищо не съм и очаквал. Просто един мой близък... учи теология и видях, че рови в този сайт, опитвайки се да влезе в смислен спор. Излишно е да споменавам, че нищо не се получаваше. Заинтригувах се и разгледах сайта... Написах едно мнение, което не представляваше нещо от рода на- "гадно, мръсно, долно християнство!". Беше си съвсем тактично казано отношение по въпроса с религията... Нататък е ясно какво се случи...
Иска ми се и аз да кажа, че такива типове са нездравословни и т.н., но две неща ме спират. Първото е странния факт, че точно такива религиозни фанатици, понякога, са щастливи. Това не се отнася за всички, но тия хора си имат смисъл на живота...
Второто е, че, колкото и да е странно,сред тях има и нормални
. Лично аз имам един колега, който е много точен тип, макар че си е искрено вярващ и то с доста ортодоксални разбирания. Тука трябва да спомена, че той е протестант, което си е значително различие....
Когато започна да мисля за тези неща, тотално се оплитам. Разбира се трябва да приемаме личното мнение на хората, но все пак....
В случая, като цяло, се проявява една от негативните страни на религията и, по дяволите, тия хора все едно, че им сочиш небето и им казваш- "Не е червено?", а те- "Червено е!". Как да ги убедиш?
.....
Странна работа....
Иска ми се и аз да кажа, че такива типове са нездравословни и т.н., но две неща ме спират. Първото е странния факт, че точно такива религиозни фанатици, понякога, са щастливи. Това не се отнася за всички, но тия хора си имат смисъл на живота...
Второто е, че, колкото и да е странно,сред тях има и нормални

Когато започна да мисля за тези неща, тотално се оплитам. Разбира се трябва да приемаме личното мнение на хората, но все пак....
В случая, като цяло, се проявява една от негативните страни на религията и, по дяволите, тия хора все едно, че им сочиш небето и им казваш- "Не е червено?", а те- "Червено е!". Как да ги убедиш?
.....
Странна работа....
- Daggerstab
- Arcanist
Нали съм зелен първокурсник, спомних си че едни мили хорица ми пробутаха първокурснически органайзер. Общо взето много правилно нещо, ако изключим някои от поместените около Коледа и Великден статии и други изцепки... Сайта им е http://www.studentlife.bg
Между другото, идеята с "натопяването" на Цитаделата не е добра като практическо приложение, споменах я само на шега. Едно че наистина някой от нас ще трябва да се "жертва"
, второ - че камъните ни лесно могат да се стоварят върху собствената ни глава. Фундаменталисти бих насъскал само срещу мой собствен сайт, и то само заради зрелището
(Гилдията е идеален кандидат за това, но първо трябва да я довърша)
Между другото, идеята с "натопяването" на Цитаделата не е добра като практическо приложение, споменах я само на шега. Едно че наистина някой от нас ще трябва да се "жертва"

Дагърстаб. Точка.