The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Delegat
Aes Sedai

Re: The Series Topic, Part III

Post by Delegat » Tue Feb 14, 2017 11:16 am

И аз се мъчих да го харесам този сериал, но просто не се получава.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Feb 16, 2017 6:21 pm

tigermaster wrote:Гледах и първите четири епизода на "Three Generations of the Yagyu Sword":
http://www.imdb.com/title/tt1360090/
Гледах го до осмия. В седмия и осмия епизод главен герой е Ягю Джубей - синът на Ягю Муненори, който пък е главен герой в предишните. Доста благ екшън. Муненори има някакви скрупули и мрази да убива, а Джубей няма проблем с това и... :shock: Доста е зрелищен.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 20, 2017 1:01 am

Изгледах Наркос. Еми майка му на Ескобар все още е тъпата пача, която си мислех, че е, но образа в сериала е в пъти по-малко дразнещ от истинската личност, е тая е за убийство с мъчения. Децата на Пабло и те трябваше да умрат, вместо всички онези други талантливи деца. И бащата на Пабло рутеше.

Започнах да гледам Riverdale и е зле? Смисъл някво прекалено дарк и сериозно ми е, за нещо по Арчи комиксите. Самия Арчи е ОМГ фондьотена, фейк червената коса и черните вежди. Беки и Вероника са сладки. Джъгхед е епик фейл емото, Шерил е красива, но брат й е мега гадното чучело и не прилича на човек. Въобще не разбирам защо нещо като Арчи трябва да се адаптира по този мрачен и сериозен начин. И няма ли рижави актьори?

Crazy Ex-Girlfriend е разкошен. Рейчъл Блум е великолепна и разкошна и песните са един път. Принципно си мислех, че имам проблем с фимейл дривен филми/сериали, но явно имам проблем с уроди като Ейми Шумър и Лена Дънам и тяхното бездарие, а не с жанра като цяло. Та сериалът е супер сладък и много diverse. Със супер добрите женски персонажи.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Feb 20, 2017 12:38 pm

Litz
Въобще не разбирам защо нещо като Арчи трябва да се адаптира по този мрачен и сериозен начин.
1. Относително новият reboot на основния комикс вдигна шум и някой трябва да го експлоатира.
Между другото го препоръчвам, още не е натрупал много глави и се настига лесно.
2. Най-известната версия на Арчи сред сегашните тинейджърите е Afterlife with Archie, та може би мрачният път е правилният.
3. 90% от първа серия (само толкова гледах) са си типичните CW простоти.
Какъвто и сериал да направи тази телевизия ще прилича на това.

Зарязах сериала точно защото Джъгхед е някаква подигравка, а шматката която играе Бети не отговаря на представите ми за персонажа. Виж промените във Вероника са в правилната посока.

Четох, че CW ще правят споделен свят, значи очаквайте самостоятелни сериали за Джъгхед, Джоси и хорър версия на Сабрина.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 3:31 pm

Не съм запознат с оригиналния comic strip, нито с рибуутнатите комикси, та Riverdale доста ми хареса. По-принцип такива тийн шайтни ала One Tree Hill са ми крайно негледаеми, но тук всички герои ми харесват и актьорите се справят доста добре с персонажите си. Кинематографията е повече от прилична, осемдесетарския саундтрак вайб, заедно с неоновите светлини са супер. Има си ги клишетата за жанра, обаче и сценария, и диалозите са добри и не ми влачат гледането. Първите четири епизода ги изгълтах за норматив. Не вярвах, че CW сериал ще ми хареса, след тъпнята, която стана Супернатурално-Екологичночисто след пети сезон, обаче Riverdale се оказа страшно добър.

И една вметчица: постоянното мрънкане за физически несъответствия на персонажи между книжен първоизточник и телевизионната/кино версия ми е като негодуването на Стивън Кинг спрямо Кубриковото Сияние. Ирелевантно ми е.
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 20, 2017 3:42 pm

penzata wrote:като негодуването на Стивън Кинг спрямо Кубриковото Сияние.
He ain't wrong tho. :mrgreen:

На Кубрик сиянието е шайтец, а не е пичът да не ми е един от любимите англоезични режисери :ninja:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 3:59 pm

Баце, нямам думи. :mrgreen:
Кинг е взел голямата торба кинчи за адаптацията и после мрънкал, че не е мотамо, с все запетайките, с книжката му. Айде, черта. Нали после сам си адаптира Сиянието и се оказа бая зле, така че.
Вечният спор литература - кино ми е крайно спрял. Различни изкуства, различни изразни средста, различни режисьорски/авториви виждания.

Иска ми се повечето филми да са като на Кубрик "шайтеца", ама нейсе.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Feb 20, 2017 4:15 pm

Сиянието е крайно тъп филм, прав е Кинг да негодува. Оставяйки настрана промените от книгата, и сам по себе си е тъп до болка, ама хората откриват дълбок символизъм в него по някаква причина...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 20, 2017 4:24 pm

Квот демандред вика - не е проблемът в пропуснатите запетайки, а че е куха чикия.

Бтв Кинг е шит писател и още по-шит директор, не е изненада, че собствената му онанистична версия на една от по-добрите му книги е колосален грозен тъпанар. Но и на Кубрик изданието е някаква всепомитаща нула и скука си ебе канапето. А тва е човек, дето направи филм с постоянен наратор, който да не ме дразни. И май е единственият, въпреки че едва ли ще се трогна кой знае колко, ако взема, че повторя портокала с часовников механизъм, ма те - имам хубави спомени и филмето и май тъй ще ги оставя.

Направо е непонятностно как успя толкова да се оака със сиянието, който не е страшен, стилен, дълбок или каквото там го водят, а е скучен, досаден и протяжен. Ебем ти и ужаса, ако и веднъж ми се не свие некой свинктер. Освен това Джак Никълсън смуче. :lol:

и как сме почнали Добри Момчета на скорсезе е дъното и споделя мястото заедно с Боен Клуб и всяко друго недоносче, което разчита на нон стоп войс оувър да си прокара миризливия сюжет :lol:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 4:28 pm

:lol:

Явно имаме различни критерии и виждания, какво е истински ужас. И кино. :mrgreen:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 20, 2017 4:33 pm

Съмняям се:

cinema
noun

a theatre where films are shown for public entertainment.

the production of films as an art or industry.

друга дефиниция ли имаш, м? М? :hihi:

дали не оспамихме темата....

ъъъ. викинги продължава да е доста тъп

В новия си сериал кристина ричи се снима гола, но носи вагинална перука (╯ರ ~ ರ)╯︵ ┻━┻

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Feb 20, 2017 4:34 pm

Апропо, аз не протестирам за физическо несъответствие с образа на Бети. То и съответствие е невъзможно, защото говорим за карикатура...просто тази в сериала е някаква куха и емоционална гъска.
В комикса е вторият човек с акъл след Джъгхед в цялото даскало (Шерил не я броя, защото цялата и интелигентност е фокусирана в злобата, нищо продуктивно) и точно затова я харесвам и шипвам с Арчи.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 4:53 pm

the art or technique of making motion pictures (the cinema, motion pictures, as an art), ми върши работа. :lol:

Човек да е малко по-емоционален и веднага е я гъска, я лигня, я ненамсикво.
На мен ми харесва искрената емоционална първосигналност в Бети, а и не забелязах да е куха и глуповата.

@трубадур, имам чувството, че най-големият ти кошмар е женският пубис. Бая хорор ти е. :spite:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 20, 2017 4:59 pm

само окосмения с цел да се крие кво е одтоле щото договори и пр, и цензура, и аааааа

иначе не мисля, че харесвам нещо повече от женския пубис ту би онест, устните отдоле май са ми най-любимото, но броя цялата тая псмрад за едно нещо, което доста ме блазни :dunno:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 5:03 pm

Пиши го, че действието се развива преди един век и стига мрънка за самобръсначки, епилатори и кремчета. :ninja: